zondag 25 oktober 2020 | Home | Bestenlijsten | Bestenlijsten NL | Calculators | Nieuws | Records | Uitslagen | Wedstrijden | VZA Ranglijsten | Weer |
 
Wedstrijdagenda meer wedstrijden
Recente uitslagen
  meer uitslagen
za 10-10: Wilhelminapolderloop Goes
zo 20-09: Trail By The Sea Renesse
zo 20-09: Dwars Door De Zwingeul Cadzand-Bad
za 19-09: 2e Wemeldingeloop
za 12-09: 10 Miles Schellach Middelburg
 

Marathon Vlissingen geannuleerd


woensdag 30 september 2020 - Auteur/Bron: Sjaak Brouwer/Sven Vermeulen

Beste vrienden,

Vandaag ontvingen wij het bericht vanuit de Gemeente Veere dat zij na overleg met o.a. Gemeente Vlissingen hebben besloten om geen goedkeuring te geven voor het doorgaan van Marathon Vlissingen.

Als organisatie hadden wij goede hoop dat wij deze week groen licht zouden krijgen van alle instanties, maar door de huidige corona maatregelen sprong het stoplicht toch op rood.

De afgelopen weken is er keihard gewerkt aan de voorbereidingen en aan het enthousiasme van de deelnemers, vrijwilligers, en partners lag het absoluut niet. Daarom zijn wij voornemens dit evenement in een later stadium alsnog te organiseren.

Met vriendelijke groet,

Sjaak Brouwer en Sven Vermeulen

Organisatie Marathon Vlissingen

Reacties
Jammer dat dit initiatief van Sjaak en Sven voorlopig niet door kan gaan. Eerlijk gezegd vraag ik me af welke geplande reguliere wedstrijden er de komende maanden wel doorgaan. Het probleem is niet het wedstrijdje zelf, maar alles wat er bij komt kijken: inschrijven en startnummeruitgave, verkleden, prijsuitreiking, eventuele toeschouwers en bij dit alles toch voldoen aan de coronaregels. Waar kun je terecht of moet alles buiten? In de zomer niet zo erg. De Wemeldingeloop op 19 september was daar een goed voorbeeld van, maar wat doe je bij temperaturen rond het vriespunt, regen en wind?
Als ik zo de websites van de Zeeuwse clubs bekijk, heb ik er nog niet veel vertrouwen in. Voor oktober gaan de Wilhelminapolderloop van AV’56 op 10 oktober en de Singelloop in Middelburg een week later door ( als er geen nieuwe maatregelen komen ). De Moerschanscross in Hulst op 31 oktober staat nog steeds “onder voorbehoud”. De Stelleplascross op 24 oktober heb ik om bovengenoemde redenen al eerder afgeblazen. Er komt wel een vervangende oefencross voor een beperkt aantal deelnemers.
Maar wat gebeurt er daarna? Op de sites kan ik geen definitieve aankondigingen vinden. Wordt het na een lente en zomer zonder de normale wedstrijden ook een herfst en winter op die manier? Virtuele crossen lijkt me een beetje moeilijk en daar zit ook niemand op te wachten. Dat wedstrijden met honderden deelnemers problemen gaan geven, lijkt me logisch. Maar het kan ook met kleinere aantallen en voor mijn part een paar keer op dezelfde locatie als die coronaveilig blijkt te zijn.
Dan is er wel een voorlopige inventarisatie nodig van wat wel en niet doorgaat ( uitgaande van de huidige situatie ), anders kan een mogelijke organisatie geen stappen ondernemen. Zoals eerder gezegd heb ik op 24 oktober een alternatief: een oefencross voor maximaal 45 deelnemers in het parkje langs de Eikenlaan in Goes – Zuid. Dit valt onder de zogenaamde kleine evenementen tot 50 personen, waar geen vergunning voor aangevraagd moet worden. Een melding 20 dagen voor dato volstaat en de gemeente Goes is akkoord. Als dat lukt kan dat deze winter nog een paar keer.
Wat in Goes kan, moet elders toch ook kunnen. Op die manier komen er toch voldoende wedstrijden. Maar nogmaals, het is een alternatief voor het geval dat veel van de geplande reguliere wedstrijden niet doorgaan. Mijn oproep aan de clubs en organisaties. Maak dit zo snel mogelijk bekend.
Jan Roose - Goes - 06/10/2020 13:08:18


Reageer!     Alleen geregistreerde bezoekers mogen reacties plaatsen.
Ben je nog niet geregistreerd? Lees dan eerst onderstaande forumregels en registreer als je deze accepteert.

Achternaam: Wachtwoord:

Atletiek Zeeland stelt inhoudelijke reacties op artikelen zeer op prijs. Zorgvuldigheid is echter een voorwaarde. Een reactie dient daarom te voldoen aan onderstaande forumregels.

Forumregels Atletiek Zeeland

>Een reactie op een artikel moet vanzelfsprekend betrekking hebben op het artikel waaronder het wordt geplaatst.
>De reactie mag uiteraard niet in strijd zijn met de Nederlandse grondwet.
>Een anonieme reactie is niet toegestaan. Een dergelijke reactie wordt zo spoedig mogelijk verwijderd. Ook een reactie onder valse naam is uit den boze!
>De inhoud van een reactie valt onder de volle verantwoordelijkheid van de auteur. Uiteraard behoeft Atletiek Zeeland de inhoud van een reactie niet te delen of te ondersteunen. Voor de inhoud van een reactie kan Atletiek Zeeland derhalve op geen enkele wijze aansprakelijk of verantwoordelijk worden gesteld.
>Het forum is louter bedoeld voor onderlinge discussie over het hardlopen in haar breedste vorm. Reclame voor evenementen of wedstrijden, commerciële uitingen en soortgelijke bijdragen zijn niet toegestaan. Ook het overbrengen van persoonlijke felicitaties, bedankjes of anderzijds horen niet thuis in het forum.
>In de bejegening van andere deelnemers aan het forum dient respect en wellevendheid het uitgangspunt te zijn. Scherp discussiëren is uiteraard mogelijk en zelfs wenselijk, maar de reactie mag nooit bedreigen, beledigen, discrimineren of nodeloos kwetsen. De reactie mag ook geen privé-gegevens van derden bevatten.
>Een reactie dient kort en bondig te zijn geformuleerd. Bovendien dient deze voor een brede groep begrijpelijk leesbaar te zijn.
>Het gebruik van BLOKLETTERS is niet toegestaan. Voorkom ook onnodige spelfouten in een reactie door gebruik te maken van spellingcontrole.
>Atletiek Zeeland gaat uit van de goede wil van de forumdeelnemers. Reacties die niet stroken met de hiervoor genoemde forumregels, worden zonder enige uitleg uit het forum verwijderd.

Registreer hier en respecteer bovenstaande forumregels bij het geven van een reactie.
 
Recente Zeeuwse prestaties meer prestaties
11-10: Vestingloop Bergen op Zoom (22)
11-10: BK 10 km Lokeren (9)
10 km Floris Willeboordse (PR)30.34  Mse
10 km Erwin Harmes (PR 31.18)33.07  M35
10 km Jesse Beijer (PR)36.07  Mse
10 km Sven Vermeulen (PR 36.39)37.11  M40
10 km Mirona van de Vrie (PR)43.11  Vse
10 km Maurice Steketee (PR 41.35)44.40  M35
10 km Suzanne van Elsacker (PR 44.53)45.30  Vse
10 km Gerrit Spaans (PR 43.59)48.13  M65
10 km John Guequierre (PR 33.40)51.37  M65
04-10: Familiajogging Hamme (1)
04-10: Krekentrail Moerbeke (7)
25-09: Baanwedstrijd Zwolle (1)
20-09: Vestingloop Willemstad (13)
19-09: 49e Gouden Spike Leiden (3)
17-09: Avondbaanwedstrijd Rotterdam (5)
13-09: NK A/B-junioren Amersfoort (2)
12-09: Baanwedstrijd Tilburg (3)
06-09: Vestingloop Hellevoetsluis (12)
05-09: Zeeuws kampioenschap Hulst (15)
03-09: Avondbaanwedstrijd Naaldwijk (6)
29-08: NK baan Senioren Utrecht (3)
Atletiek Zeeland © 2020