donderdag 29 oktober 2020 | Home | Bestenlijsten | Bestenlijsten NL | Calculators | Nieuws | Records | Uitslagen | Wedstrijden | VZA Ranglijsten | Weer |
 
Wedstrijdagenda meer wedstrijden
Recente uitslagen
  meer uitslagen
za 10-10: Wilhelminapolderloop Goes
zo 20-09: Dwars Door De Zwingeul Cadzand-Bad
zo 20-09: Trail By The Sea Renesse
za 19-09: 2e Wemeldingeloop
 

Erwin Adan met PR goed op weg in Haagse CPC Loop


dinsdag 10 maart 2020 - Auteur/Bron: Eddie Pekaar

Bij de organisatie van de CPC Loop zal het in de voorafgaande dagen vast spannend zijn geweest of hun wedstrijd zou kunnen doorgaan. Het zou toch niet zo zijn, dat zij voor de tweede maal op rij hun succesvolle evenement zouden moeten afgelasten. Maar gelukkig voor hen, en uiteraard ook voor alle deelnemers, die het corona vrees durfden te trotseren, bleef het licht op groen, en kon het evenement normaal doorgaan.

Traditiegetrouw doen er vaak veel Zeeuwen, op jacht naar een PR op de halve marathon, mee in de Hofstad. Ook dit jaar slaagden velen daarin. En dat ondanks de mindere weersomstandigheden. Aangezien er best een vrij krachtige ZZW wind van ruim vijf stond. Vooral in de laatste kilometers zou deze in het nadeel zijn geweest.

Van de Zeeuwse toppers was jammer genoeg Erwin Adan de enige, die in aanloop naar de Rotterdam Marathon, zijn huidige vorm op de halve marathon wilde testen. Het is immers altijd interessant te weten hoe de onderlinge Zeeuwse verhoudingen op een bepaald moment zijn. En in de sterk bezette CPC Loop geeft dat een duidelijker beeld, dan in een of ander Zeeuws onderonsje, waar meestal nauwelijks enige eer valt te behalen. Maar mogelijk zien zij in de Parelloop, komend weekend, een alternatief voor het afgelaste NK 10 km in Schoorl.

Erwin Adan kan in elk geval tevreden terugzien op zijn race met een PR in 1.08.41. Een verbetering van 51 sec. t.o.v. zijn vorige, dat hij 2 jaar geleden ook in Den Haag liep. Tot 10 km kon hij gemiddelde kilometers in 3.16 vasthouden. Tot 15 km viel dat licht terug naar 3.18. Maar tot 20 km wist hij knap te versnellen naar gemiddelde kilometers van 3.12. De meeste anderen moesten daar immers juist inleveren. Voor de laatste 1.195 km in 3.12, had hij zelfs nog een versnelling in huis. Al zal hij daarbij uitgedaagd zijn door Ricardo Sint Nicolaas, die een fractie voor hem wist te finishen. Nu maar hopen dat Erwin Adan ook een stevige stap kan maken in het verbeteren van zijn PR op de marathon. Want zijn huidige 2.30.06 zou toch beter moeten kunnen. Maar een goede marathon lopen, blijft uiteraard een heel ander verhaal dan de halve afstand.

Boris de Bruijn (M35) verraste met 1.10.54 niet alleen zichzelf, maar waarschijnlijk menigeen. Vooraf had hij durven dromen van een 1.12. Maar de runner-up in het Zeeuwse hardlopen kon dus nog beter. En mogelijk zit er nog meer in het vat. Dat maakt nieuwsgierig naar wanneer hij zich nog eens in een landelijke topwedstrijd gaat tonen. Want daar haal je immers de mosterd. De Kloetinger noteerde voor de eerste 5 km een gemiddelde van 3.20. Tot 15 km wist hij 3.21 aan te houden. Maar daarna volgde tot 20 km, met een gemiddelde van 3.25, enig verval. Voor de laatste 1.195 km zette hij 3.20 neer.

Michel Schrier (M40) met 1.13.42 en Ruud Hoosemans (M35) met 1.13.46 (PR), bleken in Den Haag aan elkaar gewaagd. Jozias Boone (M35) wist met 1.14,.07 (PR), Ralph Wiessner (M40) 14 sec. achter zich te houden. De nummer drie van de laatste Kustmarathon, bleef beduidend boven zijn PR van 1.11.53. Ook Stefan Schrier (M35) moest met 1.15.01 zonder PR huiswaarts keren.

Bij de vrouwen kwam Ada Geuze (V35) met 1.26.16 en uiteraard in een PR, verrassend dicht in de buurt van Monica Sanderse. De gedreven Vlissingse (V35) bleef met 1.25.29 ook al behoorlijk verwijderd van haar PR. Marlies Kort (M45) kwam na 1.27.39 over de finish in haar huidige woonplaats.

Michel Butter finishte in Den Haag als beste Nederlander en 11e overall in 1.03.22. De Noord-Hollander was tevreden met zijn tijd. Ook voor Butter was het een test voor de Marathon Rotterdam van zondag 5 april.

Jill Holterman, de beste Nederlandse en 4e vrouw overall, overtrof zichzelf met 1.11.41. Ze voldeed daarmee aan de limiet van 1.13 voor het EK atletiek in Parijs, eind augustus. Ook Jacelyn Gruppen deed dat met 1.12.39 en als 5e vrouw overall.


Reageer!     Alleen geregistreerde bezoekers mogen reacties plaatsen.
Ben je nog niet geregistreerd? Lees dan eerst onderstaande forumregels en registreer als je deze accepteert.

Achternaam: Wachtwoord:

Atletiek Zeeland stelt inhoudelijke reacties op artikelen zeer op prijs. Zorgvuldigheid is echter een voorwaarde. Een reactie dient daarom te voldoen aan onderstaande forumregels.

Forumregels Atletiek Zeeland

>Een reactie op een artikel moet vanzelfsprekend betrekking hebben op het artikel waaronder het wordt geplaatst.
>De reactie mag uiteraard niet in strijd zijn met de Nederlandse grondwet.
>Een anonieme reactie is niet toegestaan. Een dergelijke reactie wordt zo spoedig mogelijk verwijderd. Ook een reactie onder valse naam is uit den boze!
>De inhoud van een reactie valt onder de volle verantwoordelijkheid van de auteur. Uiteraard behoeft Atletiek Zeeland de inhoud van een reactie niet te delen of te ondersteunen. Voor de inhoud van een reactie kan Atletiek Zeeland derhalve op geen enkele wijze aansprakelijk of verantwoordelijk worden gesteld.
>Het forum is louter bedoeld voor onderlinge discussie over het hardlopen in haar breedste vorm. Reclame voor evenementen of wedstrijden, commerciële uitingen en soortgelijke bijdragen zijn niet toegestaan. Ook het overbrengen van persoonlijke felicitaties, bedankjes of anderzijds horen niet thuis in het forum.
>In de bejegening van andere deelnemers aan het forum dient respect en wellevendheid het uitgangspunt te zijn. Scherp discussiëren is uiteraard mogelijk en zelfs wenselijk, maar de reactie mag nooit bedreigen, beledigen, discrimineren of nodeloos kwetsen. De reactie mag ook geen privé-gegevens van derden bevatten.
>Een reactie dient kort en bondig te zijn geformuleerd. Bovendien dient deze voor een brede groep begrijpelijk leesbaar te zijn.
>Het gebruik van BLOKLETTERS is niet toegestaan. Voorkom ook onnodige spelfouten in een reactie door gebruik te maken van spellingcontrole.
>Atletiek Zeeland gaat uit van de goede wil van de forumdeelnemers. Reacties die niet stroken met de hiervoor genoemde forumregels, worden zonder enige uitleg uit het forum verwijderd.

Registreer hier en respecteer bovenstaande forumregels bij het geven van een reactie.
 
Recente Zeeuwse prestaties meer prestaties
11-10: Vestingloop Bergen op Zoom (22)
11-10: BK 10 km Lokeren (9)
04-10: Familiajogging Hamme (1)
04-10: Krekentrail Moerbeke (7)
25-09: Baanwedstrijd Zwolle (1)
20-09: Vestingloop Willemstad (13)
19-09: 49e Gouden Spike Leiden (3)
17-09: Avondbaanwedstrijd Rotterdam (5)
13-09: NK A/B-junioren Amersfoort (2)
12-09: Baanwedstrijd Tilburg (3)
06-09: Vestingloop Hellevoetsluis (12)
05-09: Zeeuws kampioenschap Hulst (15)
03-09: Avondbaanwedstrijd Naaldwijk (6)
Atletiek Zeeland © 2020