woensdag 21 oktober 2020 | Home | Bestenlijsten | Bestenlijsten NL | Calculators | Nieuws | Records | Uitslagen | Wedstrijden | VZA Ranglijsten | Weer |
 
Wedstrijdagenda meer wedstrijden
Recente uitslagen
  meer uitslagen
za 10-10: Wilhelminapolderloop Goes
zo 20-09: Trail By The Sea Renesse
zo 20-09: Dwars Door De Zwingeul Cadzand-Bad
za 19-09: 2e Wemeldingeloop
za 12-09: 10 Miles Schellach Middelburg
 

Voor de 9e keer Kapellecross


vrijdag 17 januari 2020 - Auteur/Bron: Jan Roose

Op zondag 23 februari a.s. organiseert JARO i.s.m. AV’56 wederom een veldloop op het prachtige parcours om en in het Kapelse bos. Start en finish op het veldje naast de scouting. Er zijn deze middag hardloopwedstrijden voor 3 groepen. Om 14.00 uur starten de allerjongsten t/m 8 jaar voor een zogenaamde Bambinicross over 580 meter. Daarna is het de beurt aan de iets oudere jeugd, hardlopers voor wie een lange cross nog een beetje ver is en de echte specialisten op de middenafstand. Zij kunnen zich uitleven tijden de Promotiecross over bijna 2 km en starten om 14.15 uur. Tot slot het klapstuk van de middag om 14.30 uur: de Azencross over 7740 meter of te wel 4 ronden. Iedereen vanaf 14 jaar mag aan deze wedstrijd meedoen, maar overschat jezelf niet. Het is een loodzwaar parcours met aan het einde van elke ronde de hellingen in het park naast de scouting. De organisatie adviseert minder goed getrainde hardlopers om dan voor de Promotiecross te kiezen.

De inschrijving moet nog een beetje op gang komen en waarschijnlijk zullen we de 200 deelnemers van vorig jaar niet halen. Dat kwam toen vooral door de in het vooruitzicht gestelde bonus voor clubs en loopgroepen als ze met 25 personen zouden deelnemen. Dat doen we dit jaar niet, maar toch heb ik al de nodige voorlopige toezeggingen. Zo zal mijn Belgische club ACSS uit Stabroek er weer alles aan doen om met een afvaardiging af te reizen. Ook loopgroep Runderground probeert om met een delegatie naar Kapelle te komen. Van de Roosendaalse trainer Rini Marijnissen kreeg ik een telefoontje dat hij met een groepje atleten aanwezig zal zijn. Onder hen de winnaar van de Stelleplascross in oktober. Loopgroep Zeeland was in 2019 diverse malen goed vertegenwoordigd bij JARO wedstrijden en hopelijk zet dat zich voort. En natuurlijk verwacht ik zoals elk jaar een grote deelname van AV’56 en Dynamica.

Deelname aan deze cross is gratis en voor alle deelnemers is er een medaille. Bovendien krijgen de beste 3 atleten v/m bij de Bambini – en Promotiecross een extraatje tijdens de podiumceremonie. Bij de Azencross is er voor de beste 5 vrouwen en mannen een enveloppe met inhoud en ook zij worden na afloop gehuldigd. Inschrijven voor deze wedstrijd kan tot 22 februari 20.00 uur via jacroose@hetnet.nl met vermelding van naam, vrouw of man, afstand, geboortedatum, club of woonplaats. Voorinschrijven wordt om organisatorische redenen op prijs gesteld, maar als het niet anders kan is inschrijven ter plaatse mogelijk tot een half uur voor jouw wedstrijd. Alle verdere informatie via de kalender op deze site.

Reacties
De laatste berichten van de Kapellecross en dan vooral i.v.m. het weer. Als de windkracht zich blijft beperken tot windkracht 6 is er wat de organisatie betreft niet veel aan de hand. Jaap gaat vanmiddag nog kijken of er veel takken uit de bomen vallen. Mocht dit het geval zijn, dan kiezen we morgen voor een alternatief parcours. Helaas betekent dat minder bos en meer open stukken, maar dat liever dan risico’s. We hebben al wel besloten om de eerder aangekondigde wijziging door te voeren. Ze verwachten vannacht en morgenochtend ook regen en dan is het op de nieuwe strook te nat. Momenteel zijn er bijna 100 voorinschrijvingen en gelukkig hebben ook de door mij genoemde clubs al met meer hardlopers ingeschreven. Het blijft wel opvallend, dat van de 110 deelnemers bij de vorige JARO cross op de Stelleplas er nu nog maar 25 hebben ingeschreven. Als organisator stel ik me dan toch de nodige vragen: is het crossen niet bevallen, lopen ze uit principe niet op zondag, hebben ze gekozen voor een andere wedstrijd of training, zijn ze het vergeten, komen ze met z’n allen na – inschrijven of komen er vanmiddag nog tientallen bij? Wel voor 20.00 uur. Als er nog iets te melden valt over veranderingen i.v.m. weer en parcours, doe ik dat ook voor 20.00 uur.
Jan Roose - Goes - 22/02/2020 12:15:16

Ondanks de concurrentie van diverse andere hardloopwedstrijden in Zeeland gaat ook deze JARO wedstrijd zijn streefaantal wel halen. Ons streven is altijd 100 á 150 deelnemers, want voor veel grotere aantallen is onze opzet te kleinschalig. Op een ronde van nog geen 2 km kun je geen 400 lopers tegelijk loslaten, maar het voordeel is dat de kans op verkeerd lopen natuurlijk te verwaarlozen is. We kiezen ook voor relatief korte afstanden, zodat hardlopers het in ieder geval hardlopend kunnen overbruggen. Dit alles met de intentie om het niveau zeker in de breedte weer op een goed niveau te krijgen, maar dat laatste hangt vooral van de hardlopers zelf af. Op dit moment zijn er ruim 70 voorinschrijvingen en met nog 4 dagen te gaan, moet 120 toch haalbaar zijn. Wel een behoorlijke voorinschrijving, maar toch ook een beetje teleurstelling. Voorlopig, want het is nog geen zondag. De Zeeuwse atletiekclubs zijn namelijk nauwelijks vertegenwoordigd op mijn deelnemerslijsten. Sommige clubs hebben zelf een activiteit op deze dag, maar van die clubs moeten de JARO wedstrijden het niet hebben. Het gaat vooral over AV’56 en Dynamica. AV’56 is nota bene betrokken bij de organisatie en toch heb ik nog maar 13 deelnemers van de Goese club genoteerd. Waar is de tijd dat mijn moeder als wedstrijdsecretaresse 40 tot 60 pupillen en junioren moest inschrijven voor een cross en er zelfs een bus werd gehuurd. Van Dynamica is er zelfs nog maar één hardloper, maar ik moet bekennen dat er een paar beslist hebben om deze keer onder de vlag van Runderground te lopen. Nogmaals, als het weer ons niet helemaal in de steek laat, komt dat allemaal goed en praten we nergens meer over. Over het weer gesproken. Het blijft winderig, maar van echte storm zou zondag geen sprake zijn. Toch heb ik ter vervanging van het gebruikelijke rood witte afzetlint 600 meter nylon koord besteld en dat wordt vanmiddag geleverd. Zeker op de open stukken is het gewone afzetlint een echte windvanger en zou met windkracht 6 kapot kunnen waaien. Het nylon koord vangt veel minder wind en is sterker, maar is niet zo goed zichtbaar. Vandaar dat we er dan toch stukjes van het oude lint aanhangen. Verder staan er pijlen en zijn er minstens 7 parcourswachten. En ondanks al deze extra inspanningen is deelname toch gratis en is er voor iedereen minstens 1 prijs in de vorm van een medaille. Waar zie je dat nog? Doe dus mee en schrijf nu in.
Jan Roose - Goes - 19/02/2020 12:59:01

Een week voor de wedstrijd zijn er al 53 inschrijvingen. Dit komt vooral door de inspanningen van Martijn de Vries, die bijna 30 hardlopers enthousiast heeft gemaakt om onder de vlag van Loopgroep Runderground aan deze cross deel te nemen. Ook het Belgische ACSS heeft al met 10 atleten ingeschreven en daar komen er vast en zeker nog bij. Er is ook een inschrijving van een hardloper uit Spanje. Opvallend de in verhouding grote belangstelling voor de Promotiecross. Niet alleen van de iets oudere jeugd, maar ook van de doelgroep “niet meer of nog niet getraind genoeg om een zware cross redelijk uit te lopen”. Zelf sta ik dus ook op die lijst, maar of meelopen er ook daadwerkelijk van komt, beslis ik pas op de dag zelf. Bij de Azencross kan ik al de deelname aankondigen van Okbazigi Kidane van Spado. In oktober won hij verrassend de Stelleplascross, maar vorige week was hij ook de snelste bij de Grevelingencross in Bruinisse. Ik ben benieuwd welke Zeeuwen of het hem moeilijk kunnen maken. Of misschien krijgt hij wel tegenstand van zijn clubgenoot Nick Jacobs, die ook belangstelling schijnt te hebben voor deze wedstrijd en dit jaar al 3e was bij de Wallenloop in Goes. Toch nog even vermelden dat er voor de beste 5 mannen en de beste 5 vrouwen bij de Azencross een geldprijs is van 100 – 60 – 40 – 30 – 20 euro. Bij de dames is Myrthe Overkamp voorlopig de grootste kanshebster, gevolgd door Dore Priester van LG Zeeland en Marijke Jacobs van ACSS uit Stabroek. Bij de laatste parcoursverkenning afgelopen vrijdag lag het parcours er behoorlijk modderig bij. Vooral de nieuwe strook van ongeveer 150 meter wordt een beetje glibberen, maar gelukkig stonden er niet veel plassen. Toch hebben we een alternatief achter de hand voor het geval deze strook te nat wordt de komende week. Dat betekent dan wel een extra stukje fietspad, waar overigens aan beide kanten voldoende ruimte is om op spikes te lopen. Die beslissing nemen we echter pas op de wedstrijddag. De prijzentafel voor de verloting wordt ook steeds groter. Nu toch al ruim 60 prijzen.
Jan Roose - Goes - 15/02/2020 13:37:57


Reageer!     Alleen geregistreerde bezoekers mogen reacties plaatsen.
Ben je nog niet geregistreerd? Lees dan eerst onderstaande forumregels en registreer als je deze accepteert.

Achternaam: Wachtwoord:

Atletiek Zeeland stelt inhoudelijke reacties op artikelen zeer op prijs. Zorgvuldigheid is echter een voorwaarde. Een reactie dient daarom te voldoen aan onderstaande forumregels.

Forumregels Atletiek Zeeland

>Een reactie op een artikel moet vanzelfsprekend betrekking hebben op het artikel waaronder het wordt geplaatst.
>De reactie mag uiteraard niet in strijd zijn met de Nederlandse grondwet.
>Een anonieme reactie is niet toegestaan. Een dergelijke reactie wordt zo spoedig mogelijk verwijderd. Ook een reactie onder valse naam is uit den boze!
>De inhoud van een reactie valt onder de volle verantwoordelijkheid van de auteur. Uiteraard behoeft Atletiek Zeeland de inhoud van een reactie niet te delen of te ondersteunen. Voor de inhoud van een reactie kan Atletiek Zeeland derhalve op geen enkele wijze aansprakelijk of verantwoordelijk worden gesteld.
>Het forum is louter bedoeld voor onderlinge discussie over het hardlopen in haar breedste vorm. Reclame voor evenementen of wedstrijden, commerciële uitingen en soortgelijke bijdragen zijn niet toegestaan. Ook het overbrengen van persoonlijke felicitaties, bedankjes of anderzijds horen niet thuis in het forum.
>In de bejegening van andere deelnemers aan het forum dient respect en wellevendheid het uitgangspunt te zijn. Scherp discussiëren is uiteraard mogelijk en zelfs wenselijk, maar de reactie mag nooit bedreigen, beledigen, discrimineren of nodeloos kwetsen. De reactie mag ook geen privé-gegevens van derden bevatten.
>Een reactie dient kort en bondig te zijn geformuleerd. Bovendien dient deze voor een brede groep begrijpelijk leesbaar te zijn.
>Het gebruik van BLOKLETTERS is niet toegestaan. Voorkom ook onnodige spelfouten in een reactie door gebruik te maken van spellingcontrole.
>Atletiek Zeeland gaat uit van de goede wil van de forumdeelnemers. Reacties die niet stroken met de hiervoor genoemde forumregels, worden zonder enige uitleg uit het forum verwijderd.

Registreer hier en respecteer bovenstaande forumregels bij het geven van een reactie.
 
Recente Zeeuwse prestaties meer prestaties
11-10: Vestingloop Bergen op Zoom (22)
11-10: BK 10 km Lokeren (9)
10 km Floris Willeboordse (PR)30.34  Mse
10 km Erwin Harmes (PR 31.18)33.07  M35
10 km Jesse Beijer (PR)36.07  Mse
10 km Sven Vermeulen (PR 36.39)37.11  M40
10 km Mirona van de Vrie (PR)43.11  Vse
10 km Maurice Steketee (PR 41.35)44.40  M35
10 km Suzanne van Elsacker (PR 44.53)45.30  Vse
10 km Gerrit Spaans (PR 43.59)48.13  M65
10 km John Guequierre (PR 33.40)51.37  M65
04-10: Familiajogging Hamme (1)
04-10: Krekentrail Moerbeke (7)
25-09: Baanwedstrijd Zwolle (1)
20-09: Vestingloop Willemstad (13)
19-09: 49e Gouden Spike Leiden (3)
17-09: Avondbaanwedstrijd Rotterdam (5)
13-09: NK A/B-junioren Amersfoort (2)
12-09: Baanwedstrijd Tilburg (3)
06-09: Vestingloop Hellevoetsluis (12)
05-09: Zeeuws kampioenschap Hulst (15)
03-09: Avondbaanwedstrijd Naaldwijk (6)
29-08: NK baan Senioren Utrecht (3)
Atletiek Zeeland © 2020