woensdag 21 oktober 2020 | Home | Bestenlijsten | Bestenlijsten NL | Calculators | Nieuws | Records | Uitslagen | Wedstrijden | VZA Ranglijsten | Weer |
 
Wedstrijdagenda meer wedstrijden
Recente uitslagen
  meer uitslagen
za 10-10: Wilhelminapolderloop Goes
zo 20-09: Trail By The Sea Renesse
zo 20-09: Dwars Door De Zwingeul Cadzand-Bad
za 19-09: 2e Wemeldingeloop
za 12-09: 10 Miles Schellach Middelburg
 

KIKA-KWF Run


maandag 18 maart 2019 - Auteur/Bron: Martijn De Kok

Reeds jaren verbaas ik me over het feit dat er in Zeeland nauwelijks wedstrijden/trimlopen worden georganiseerd over exact 10 km. Met enkele Zeeuwse (top)atleten heb ik jaren geleden eens gesproken over de mogelijkheid van een echte snelle 10 km wedstrijd in Zeeland. Uiteindelijk ontbrak het ons aan de tijd/prioriteit om hier eens echt werk van te maken. Redenen als werk, gezin, zelf nog actief sporten en het feit dat er echt veel bij komt kijken bij de organisatie, leidden ertoe dat dit nooit van de grond is gekomen.

Daarom ben ik verheugd te kunnen melden dat de KIKA-KWF RUN, een trimloop in Heinkenszand voor het goede doel op woensdag 10 april, afstanden kent van exact 5 en 10 km. Wat daarnaast veranderd is aan deze trimloop, die meelift op de organisatie van de Avondvierdaagse, is de toevoeging van een Kidsrun aan het programma.

Kinderen t/m 13 jaar kunnen (in de buurt van de Stenge) deelnemen over afstanden van (afhankelijk van de leeftijd) ongeveer 250, 650 en 1.300 meter. Deelname levert een stempel op voor de Avondvierdaagse. Voor veel kinderen een mooie kans om eens kennis te maken met atletiek.

Natuurlijk is er geen sprake van een echte wedstrijd met een gecertificeerd parcours maar bij goede weersomstandigheden leent dit volledig vlakke parcours (deels verhard, deels onverhard) zich voor snelle tijden. Een unieke kans om eens een mooie tijd neer te zetten en tegelijkertijd natuurlijk te genieten van de mooie natuur rondom Heinkenszand/Nisse.

Een nadeel is dat dit evenement precies plaatsvindt tussen de marathons van Rotterdam en Zeeuws-Vlaanderen. Toch zijn er veel lopers voor wie een marathon te lang is, ofwel lopers die zich juist richten op wat meer snelheid. Dan is het zeker de moeite waard om eens te kijken tot welke tijd je kunt komen op een 5 of 10 km.

Voor de winnaars van de 5 en 10 km zijn prijzen beschikbaar gesteld door Koole Sport.

Voor meer informatie: https://www.heinkenszandsewalkandrun.nl/#home.

Reacties
Er zijn rond de 100 voorinschrijvingen voor de KIKA-KWF Run. Dat valt dus alles mee. Ben benieuwd wat er nog bij komt!
Martijn de Kok - Heinkenszand - 09/04/2019 19:50:21

Dat zou heel goed kunnen, Laurens. Tot voor kort stond op de lijst van gecertificeerde parcoursen in Zeeland alleen de Sportvissersloop in Yerseke. Daarvoor ook de Oosterscheldeloop, maar dat is intussen een andere afstand en ik ben deze nog niet tegengekomen. Ik weet wel dat steeds meer organisaties er werk van gaan maken. Ik hoorde dat ook de 15 km in Wolphaartsdijk, die vorig jaar een herstart kende, officieel gemeten gaat worden.
Jan Roose - Goes - 01/04/2019 18:00:03

Beste Jan. Ik ben maar een recreatief loper en ook helemaal niet bekend in de atletiekwereld, maar is het ook niet zo dat ook de Gaperloop een gecertificeerd parcours heeft?

Op de website van hun staat namelijk het volgende vermeld: "Door de Atletiekunie gecertificeerd".

zie: http://gonzalezrunningteam.nl/gaperloop/
Laurens Jobse - Goes - 01/04/2019 17:34:18

Ik ben in tegenstelling tot Martijn geen topper in het hardlopen. De laatste maanden ben ik eerlijk gezegd nog nauwelijks hardloper, maar dat terzijde. Maar ook ik verbaas me al jaren over het niet of slecht meten van wedstrijden over reguliere afstanden. Op 5 januari van dit jaar heb ik daar al een verhaal over geschreven op deze site. Ik streef ook naar wedstrijden op snelle exact gemeten parcoursen, maar de trend in het huidige hardlopen is nu eenmaal anders. Voor zover mij bekend heeft in Zeeland alleen de 10 km Sportvissersloop in Yerseke een certificaat van een juist gemeten parcours en dus in theorie geschikt voor het lopen van een officieel record. In theorie, want in de praktijk komt er meer kijken om een snelle tijd te realiseren. Hoe is het wegdek? Een parcours met slecht asfalt, losliggende straatstenen of stukken onverhard werkt niet echt in het voordeel. Kent het parcours veel hoogteverschil en/of veel scherpe bochten? Ook allemaal nadelig. Is het parcours beschut of overal open? Ideaal is een parcours met wind mee op het open stuk en wind tegen op het beschutte deel, maar is zo’n parcours voorhanden. En blaast de wind op de wedstrijddag niet net in de andere richting. Allemaal zaken om rekening mee te houden als je een parcours zoekt om snelle tijden te lopen. En dan nog een niet onbelangrijk detail: Zijn de snelste loopsters en lopers uit de regio ook nog bereid om op zo’n parcours tegen elkaar te lopen. Hopelijk is deze wedstrijd in Heinkenszand een mooie aanzet om in de toekomst tot kwalitatief sterkere wedstrijden te komen.
Jan Roose - Goes - 18/03/2019 13:33:34


Reageer!     Alleen geregistreerde bezoekers mogen reacties plaatsen.
Ben je nog niet geregistreerd? Lees dan eerst onderstaande forumregels en registreer als je deze accepteert.

Achternaam: Wachtwoord:

Atletiek Zeeland stelt inhoudelijke reacties op artikelen zeer op prijs. Zorgvuldigheid is echter een voorwaarde. Een reactie dient daarom te voldoen aan onderstaande forumregels.

Forumregels Atletiek Zeeland

>Een reactie op een artikel moet vanzelfsprekend betrekking hebben op het artikel waaronder het wordt geplaatst.
>De reactie mag uiteraard niet in strijd zijn met de Nederlandse grondwet.
>Een anonieme reactie is niet toegestaan. Een dergelijke reactie wordt zo spoedig mogelijk verwijderd. Ook een reactie onder valse naam is uit den boze!
>De inhoud van een reactie valt onder de volle verantwoordelijkheid van de auteur. Uiteraard behoeft Atletiek Zeeland de inhoud van een reactie niet te delen of te ondersteunen. Voor de inhoud van een reactie kan Atletiek Zeeland derhalve op geen enkele wijze aansprakelijk of verantwoordelijk worden gesteld.
>Het forum is louter bedoeld voor onderlinge discussie over het hardlopen in haar breedste vorm. Reclame voor evenementen of wedstrijden, commerciële uitingen en soortgelijke bijdragen zijn niet toegestaan. Ook het overbrengen van persoonlijke felicitaties, bedankjes of anderzijds horen niet thuis in het forum.
>In de bejegening van andere deelnemers aan het forum dient respect en wellevendheid het uitgangspunt te zijn. Scherp discussiëren is uiteraard mogelijk en zelfs wenselijk, maar de reactie mag nooit bedreigen, beledigen, discrimineren of nodeloos kwetsen. De reactie mag ook geen privé-gegevens van derden bevatten.
>Een reactie dient kort en bondig te zijn geformuleerd. Bovendien dient deze voor een brede groep begrijpelijk leesbaar te zijn.
>Het gebruik van BLOKLETTERS is niet toegestaan. Voorkom ook onnodige spelfouten in een reactie door gebruik te maken van spellingcontrole.
>Atletiek Zeeland gaat uit van de goede wil van de forumdeelnemers. Reacties die niet stroken met de hiervoor genoemde forumregels, worden zonder enige uitleg uit het forum verwijderd.

Registreer hier en respecteer bovenstaande forumregels bij het geven van een reactie.
 
Recente Zeeuwse prestaties meer prestaties
11-10: Vestingloop Bergen op Zoom (22)
11-10: BK 10 km Lokeren (9)
10 km Floris Willeboordse (PR)30.34  Mse
10 km Erwin Harmes (PR 31.18)33.07  M35
10 km Jesse Beijer (PR)36.07  Mse
10 km Sven Vermeulen (PR 36.39)37.11  M40
10 km Mirona van de Vrie (PR)43.11  Vse
10 km Maurice Steketee (PR 41.35)44.40  M35
10 km Suzanne van Elsacker (PR 44.53)45.30  Vse
10 km Gerrit Spaans (PR 43.59)48.13  M65
10 km John Guequierre (PR 33.40)51.37  M65
04-10: Familiajogging Hamme (1)
04-10: Krekentrail Moerbeke (7)
25-09: Baanwedstrijd Zwolle (1)
20-09: Vestingloop Willemstad (13)
19-09: 49e Gouden Spike Leiden (3)
17-09: Avondbaanwedstrijd Rotterdam (5)
13-09: NK A/B-junioren Amersfoort (2)
12-09: Baanwedstrijd Tilburg (3)
06-09: Vestingloop Hellevoetsluis (12)
05-09: Zeeuws kampioenschap Hulst (15)
03-09: Avondbaanwedstrijd Naaldwijk (6)
29-08: NK baan Senioren Utrecht (3)
Atletiek Zeeland © 2020