maandag 13 juli 2020 | Home | Bestenlijsten | Bestenlijsten NL | Calculators | Nieuws | Records | Uitslagen | Wedstrijden | VZA Ranglijsten | Weer |
 
Wedstrijdagenda meer wedstrijden
za 18-07: 2e Track Meeting Utrecht
wo 22-07: Welcome Back! Vlissingen
vr 07-08: 3e Track Meeting Utrecht
 

Tim van den Broeke na zijn 29.53 in Schoorl aan het woord


donderdag 14 februari 2019 - Auteur/Bron: Www.hardloopnetwerk.nl

1. Wat was je PR voor Schoorl? 

Mijn vorige PR op de 10 kilometer heb ik in 2017 tijdens de Groet uit Schoorl Run gelopen. Ik liep destijds 31:10 minuten en was daar toen zeer tevreden mee. Ik liep in Schoorl uiteindelijk 29:53, een PR van 1:17 min. 

2. Wat betekent de 30-minuten grens voor jou?

De 30-minuten grens heeft voor mij iets magisch. Sinds klein af aan was het doorbreken van de 30-minuten grens één van mijn grootste dromen. Het is daarom een hele belangrijke motivator voor mij geweest om te blijven trainen. Dat ik nu de 30-minuten grens doorbroken heb betekent voor mij dus heel erg veel en ik zal op zoek moeten gaan naar nieuwe doelen die mij motiveren om harder te trainen. 

3. Wist je van te voren dat er een goede kans was dat je de 30 minuten grens zou doorbreken, of kwam je prestatie als een grote verrassing?  

Ik liep het weekend voor de Groet uit Schoorl Run de 8 van Apeldoorn. Deze wedstrijden hebben een vergelijkbaar parcours waardoor je de tijden redelijk kan vergelijken. Ik liep tijdens de 8 van Apeldoorn uiteindelijk 23:49 en verraste mezelf compleet, dit was namelijk tempo 29:50. Mijn doel was destijds om in Schoorl + – 30:20 min te lopen, echter, deze uitslag gaf potentie om onder de 30 minuten grens te lopen! Helaas waren de weersverwachtingen voor de wedstrijd op het eerste gezicht niet al te best, daardoor had ik een klein beetje de hoop op een goede tijd laten varen. De dag van te voren bleek dat de wind precies weg zou vallen op het moment dat wij moesten lopen, daardoor besloot ik om op 29:55 weg te gaan. Deze prestatie kwam voor mij dus niet helemaal uit de lucht vallen maar was ook zeker niet vanzelfsprekend. 

4. Hoe verliep de race, en wanneer wist je dat het zou gaan lukken? 

Vooraf had ik mezelf voorgenomen om heel constant te blijven lopen en behouden te starten. Pas vanaf de heuvel tussen kilometer twee en drie begon ik atleten op te rapen die te hard waren gestart. Op dat moment vormde er een groep met veel lopers die ambitie hadden om onder de 30-minuten grens te lopen.  Het tempo in deze groep werd hoog gehouden omdat ik niet alleen het kopwerk hoefde te doen maar kop over kop kon lopen met voornamelijk Jelmer van der Linden. We liepen tussen kilometer vier en zes snel in op een andere groep met o.a. Mahadi Abdi Ali, Ronald Schroer en Edwin de Vries. Na 6,5km smolten deze twee groepen samen tot één grote groep van ongeveer twaalf atleten die allen onder de 30-minuten grens wilde lopen. De samensmelting had als voordeel dat het tempo opeens omhoog schoot. We kwamen op zeven kilometer precies door in 21:00 en zaten dus nog op schema om onder de 30-minuten te lopen. Dat was het moment waarop ik dacht, nu ga ik het halen anders vergeef ik het mezelf straks nooit meer. Ik kwam de laatste kilometer door in 27:07 en wist dat ik deze laatste kilometer nog flink aan de bak moest, gelukkig had ik daar de kracht nog voor. Ik wist pas echt dat het ging lukken toen ik 100m voor de finish de klok zag hangen op 29:35. 

5. Heb je het nog gevierd?  

Ik moest zondagavond nog bijna drie uur naar huis rijden dus het feesten is vorig weekend nog niet gelukt. Gelukkig heb ik vrijdag een bruiloft, ik denk dat ik dit succes daar eens goed ga vieren … 

6. Is er nog iets anders dat je kwijt wil? 

Ik vind het heel mooi dat van de 14 Nederlanders die afgelopen zondag onder de 30-minuten grens doken, dit voor een stuk of zes atleten de eerste keer was op de weg. Na de finish was er dus ook alleen maar ruimte voor blijdschap!


Reageer!     Alleen geregistreerde bezoekers mogen reacties plaatsen.
Ben je nog niet geregistreerd? Lees dan eerst onderstaande forumregels en registreer als je deze accepteert.

Achternaam: Wachtwoord:

Atletiek Zeeland stelt inhoudelijke reacties op artikelen zeer op prijs. Zorgvuldigheid is echter een voorwaarde. Een reactie dient daarom te voldoen aan onderstaande forumregels.

Forumregels Atletiek Zeeland

>Een reactie op een artikel moet vanzelfsprekend betrekking hebben op het artikel waaronder het wordt geplaatst.
>De reactie mag uiteraard niet in strijd zijn met de Nederlandse grondwet.
>Een anonieme reactie is niet toegestaan. Een dergelijke reactie wordt zo spoedig mogelijk verwijderd. Ook een reactie onder valse naam is uit den boze!
>De inhoud van een reactie valt onder de volle verantwoordelijkheid van de auteur. Uiteraard behoeft Atletiek Zeeland de inhoud van een reactie niet te delen of te ondersteunen. Voor de inhoud van een reactie kan Atletiek Zeeland derhalve op geen enkele wijze aansprakelijk of verantwoordelijk worden gesteld.
>Het forum is louter bedoeld voor onderlinge discussie over het hardlopen in haar breedste vorm. Reclame voor evenementen of wedstrijden, commerciële uitingen en soortgelijke bijdragen zijn niet toegestaan. Ook het overbrengen van persoonlijke felicitaties, bedankjes of anderzijds horen niet thuis in het forum.
>In de bejegening van andere deelnemers aan het forum dient respect en wellevendheid het uitgangspunt te zijn. Scherp discussiëren is uiteraard mogelijk en zelfs wenselijk, maar de reactie mag nooit bedreigen, beledigen, discrimineren of nodeloos kwetsen. De reactie mag ook geen privé-gegevens van derden bevatten.
>Een reactie dient kort en bondig te zijn geformuleerd. Bovendien dient deze voor een brede groep begrijpelijk leesbaar te zijn.
>Het gebruik van BLOKLETTERS is niet toegestaan. Voorkom ook onnodige spelfouten in een reactie door gebruik te maken van spellingcontrole.
>Atletiek Zeeland gaat uit van de goede wil van de forumdeelnemers. Reacties die niet stroken met de hiervoor genoemde forumregels, worden zonder enige uitleg uit het forum verwijderd.

Registreer hier en respecteer bovenstaande forumregels bij het geven van een reactie.
 
Recente Zeeuwse prestaties meer prestaties
05-07: Stratenloop Zele (6)
10 km Sven Vermeulen (PR 36.39)37.47  M40
10 km Jonnathan Duinkerke (debuut)40.02  Mse
10 km Arthur van Aartsen (PR 41.22)45.05  M45
10 km Wendy Wijnstra (PR 45.24)45.35  V35
10 km Maurice Steketee (PR 41.35)45.37  M35
5 km Wouter Verstraate (PR)16.05  Mse
04-07: Testwedstrijd Papendal (1)
1500 m Tim van den Broeke (PR 3.45.11)3.45.99  Mse
Atletiek Zeeland © 2020