woensdag 21 oktober 2020 | Home | Bestenlijsten | Bestenlijsten NL | Calculators | Nieuws | Records | Uitslagen | Wedstrijden | VZA Ranglijsten | Weer |
 
Wedstrijdagenda meer wedstrijden
Recente uitslagen
  meer uitslagen
za 10-10: Wilhelminapolderloop Goes
zo 20-09: Dwars Door De Zwingeul Cadzand-Bad
zo 20-09: Trail By The Sea Renesse
za 19-09: 2e Wemeldingeloop
za 12-09: 10 Miles Schellach Middelburg
 

Startgeld bij volgende Jarocross in Kapelle


donderdag 7 februari 2019 - Auteur/Bron: Jan Roose

Bij de volgende JARO cross in Kapelle gaat organisator Jan Roose startgeld betalen, maar niet aan toppers en zelfs niet aan individuele atleten. Bij de JARO wedstrijden is de plaatselijke atletiekclub AV’56 meestal goed vertegenwoordigd. Bij de laatste Stelleplascross waren dat er 47, maar van andere Zeeuwse clubs is de deelname niet zo groot. Zeker als het om de jeugd gaat.

Om daar verandering in te brengen en de clubs aan te zetten om ook deze cross bij hun leden te promoten heeft de organisatie het volgende idee: Als een club met minstens 20 hardlopers in de uitslagen komt, stort Jan Roose € 500, - in de clubkas. Dat geldt niet voor AV’56, want daar zijn al afspraken mee gemaakt. Wel voor alle andere atletiekverenigingen en ook voor bestaande loopgroepen, mits aangegeven bij de inschrijving.

Bij de 8e Racketcentrum Kapellecross op zondag 24 februari a.s. staan er 2 afstanden op het programma: Voor de jeugd t/m 13 jaar ongeveer 1350 meter en zij starten om 14.00 uur. Bij voldoende belangstelling lopen meisjes en jongens apart. Om 14.25 uur is het dan de beurt aan iedereen vanaf 14 jaar voor een cross over 6400 meter. Dit zijn 3 grote ronden en een uitloopje naar de finish.

De omloop in het Kapelse bos bestaat uit grasstroken, bospaden, veel schelpenpad en helaas zo’n 100 meter asfalt, zodat lopen op spikes niet echt aan te raden is. Deze week lag het parcours er verder crosswaardig bij, maar de weersomstandigheden kan ik op deze termijn niet voorspellen. Start en finish zijn op het veldje naast de scouting. Volgend jaar gaan we bekijken of we de heuvels weer in het parcours kunnen opnemen.

Deelname aan deze wedstrijd is gratis. Voor iedereen is er na afloop een zak fruit en de beste 3 meisjes, jongens, dames en heren krijgen een beker. Bovendien is het startnummer ook lotnummer voor de verloting met minstens 60 prijzen, waaronder hardloopschoenen en hardloopkleding.

Alle informatie kun je vinden via de kalender van deze site ( www.atletiekzeeland.nl ) en dan doorklikken bij Kapellecross. Voorinschrijven wordt op prijs gesteld, zodat we zeker zakjes fruit genoeg hebben en mogelijke ongemakken bij het maken van de uitslagen voorkomen worden. Zo’n 70 na-inschrijvingen verwerken, terwijl er al een andere wedstrijd bezig is, blijft een onding. Hopelijk zie ik jullie op 24 februari in Kapelle.

Reacties
Veel mensen hebben de neiging af te wachten of de kat uit de boom te kijken. Inschrijven voor een wedstrijd doen we meestal op het laatste moment. Behalve als we de kans lopen dat alle startnummers al weg zijn, zoals bij grote evenementen. Nu ik met een “nieuwigheidje” kom, namelijk het geven van een bonus voor clubs of loopgroepen, die met minstens 20 lopers de uitslagen van de Kapellecross halen, hoor ik van de meeste clubs niets. Geen interesse waarschijnlijk. Iedereen schrijft toch individueel in en mochten het er dan 20 van één vereniging zijn, is dat een leuk meevallertje. Je kunt het als club of loopgroep ook aanmoedigen en er werk van maken. “De daad bij het woord voegen” zogezegd en dat doet Loopgroep Runderground. Dit weekend heb ik liefst 32 aanmeldingen gekregen van loopsters en lopers, die onder de vlag van Runderground mee zullen doen aan de Kapellecross. Op die manier staat de teller 2 weken voor de wedstrijd al op ruim 50 deelnemers. Dat wordt voor Jaap Oele en mij straks extra veel appeltjes inpakken, maar dat hebben we er graag voor over.
Jan Roose - Goes - 10/02/2019 09:59:08

Mijn aanbod om een soort startgeld te betalen aan atletiekclubs of loopgroepen die met minstens 20 hardlopers in de uitslag komen van de volgende Kapellecross op 24 februari a.s. doet meer stof opwaaien dan ik had verwacht. Behalve ACSS uit Stabroek kreeg ik ook reacties van Zeeuwse loopgroepen die inspanningen gaan leveren om dit voor elkaar te krijgen. Een extra financieel steuntje kunnen ze wel gebruiken, lieten ze me weten. Prachtig allemaal en hopelijk lukt het. Wel even een aantekening: een hardloper kan maar voor één club uitkomen. Waarom ik dat zeg? Sommige hardlopers zijn lid van een atletiekclub, maar doen ook regelmatig mee met de trainingen van een loopgroep. Bij de inschrijving moet je dus een keuze maken. Op dit moment, 2 weken voor de wedstrijd, zijn er zo’n 20 inschrijvingen. Het gebruikelijk aantal bij dit soort wedstrijdjes, want de laatste week schrijft het grootste deel in. Kanshebbers aanduiden is dus voorbarig, maar bij de mannen is dat voorlopig Robbert Meeuwse van AV’56 en bij de vrouwen Martje van Dixhoorn van de loopgroep FysioKapelle. Beiden finishten al eerder in de top 3 bij de cross of de stratenloop in Kapelle. De inschrijving van de jeugd moet nog op gang komen, maar ik weet dat daar aan gewerkt wordt.
Jan Roose - Goes - 09/02/2019 09:56:04

“Heeft het veel zin om zo met geld te strooien”, krijg ik al van diverse kanten te horen. Dat strooien met ( start ) geld zal in de praktijk wel meevallen. Ik verwacht niet dat Runderground en Loopgroep Zeeland met 20 deelnemers aan de Kapellecross gaan meedoen. Misschien Loopgroep Fysiokapelle? Ook van de meeste atletiekclubs verwacht ik dat niet, maar ik wil deze clubs met dit aanbod wel een beetje uit hun tent lokken. Ik vind het absurd dat er bij de jeugd voor de wedstrijden van de crosscompetitie nog een redelijke belangstelling is, maar bij losse wedstrijd eigenlijk alleen maar de organiserende club deelnemers levert. En dat ook nog maar mondjesmaat. Kijk maar bij de Wallenloop: hoofdzakelijk Duffel, een redelijk aantal van AV’56 en een paar niet aangeslotenen. Van andere Zeeuwse clubs nauwelijks jeugd. Clubs moeten zich eens realiseren dat atletiek/hardlopen een wedstrijdsport is en geen trainingssport. Als ze daar de nadruk op zouden leggen, valt waarschijnlijk een deel als lid af, maar de overblijvers zorgen dan automatisch voor meer kwaliteit. Zeeuwse clubs moeten elkaar steunen door ook aan de wedstrijden van de andere clubs mee te doen. Niet alleen met de jeugd, maar ook met de senioren. De JARO crossen zijn vanaf nu met m.m.v. AV’56, dus daar geldt het ook voor. Ook de VZA kan daar een stimulerende rol in vervullen. Het niveau was in het verleden zo hoog, omdat de besten van de provincie tegen elkaar liepen en dat gewoon in regionale wedstrijdjes. Nu zijn er soms 3 wedstrijden per weekend in de provincie, maar het niveau is niet erg hoog en de iets beteren wijken dan nog uit naar wedstrijden buiten de provincie. Daar kennen ze echter hetzelfde probleem en is de gewenste tegenstand ook niet altijd aanwezig. Zo’n omslag is niet op korte termijn haalbaar, maar je moet ergens beginnen. Ik loop al jaren tegen het hardlopen van tegenwoordig aan te schoppen. Tevergeefs? Dacht ik ook lange tijd, maar tegenwoordig zie ik toch dingen terug, die ik ooit verkondigd heb. Voorlopig een druppel op een gloeiende plaat, maar een paar goede resultaten kunnen altijd voor een sneeuwbaleffect zorgen. Overigens kreeg ik vandaag van mijn Belgische club ACSS al direct bericht, dat ze er alles aan gaan doen om met minstens 20 deelnemers naar Kapelle af te reizen. Wie volgt?
Jan Roose - Goes - 07/02/2019 12:49:18


Reageer!     Alleen geregistreerde bezoekers mogen reacties plaatsen.
Ben je nog niet geregistreerd? Lees dan eerst onderstaande forumregels en registreer als je deze accepteert.

Achternaam: Wachtwoord:

Atletiek Zeeland stelt inhoudelijke reacties op artikelen zeer op prijs. Zorgvuldigheid is echter een voorwaarde. Een reactie dient daarom te voldoen aan onderstaande forumregels.

Forumregels Atletiek Zeeland

>Een reactie op een artikel moet vanzelfsprekend betrekking hebben op het artikel waaronder het wordt geplaatst.
>De reactie mag uiteraard niet in strijd zijn met de Nederlandse grondwet.
>Een anonieme reactie is niet toegestaan. Een dergelijke reactie wordt zo spoedig mogelijk verwijderd. Ook een reactie onder valse naam is uit den boze!
>De inhoud van een reactie valt onder de volle verantwoordelijkheid van de auteur. Uiteraard behoeft Atletiek Zeeland de inhoud van een reactie niet te delen of te ondersteunen. Voor de inhoud van een reactie kan Atletiek Zeeland derhalve op geen enkele wijze aansprakelijk of verantwoordelijk worden gesteld.
>Het forum is louter bedoeld voor onderlinge discussie over het hardlopen in haar breedste vorm. Reclame voor evenementen of wedstrijden, commerciële uitingen en soortgelijke bijdragen zijn niet toegestaan. Ook het overbrengen van persoonlijke felicitaties, bedankjes of anderzijds horen niet thuis in het forum.
>In de bejegening van andere deelnemers aan het forum dient respect en wellevendheid het uitgangspunt te zijn. Scherp discussiëren is uiteraard mogelijk en zelfs wenselijk, maar de reactie mag nooit bedreigen, beledigen, discrimineren of nodeloos kwetsen. De reactie mag ook geen privé-gegevens van derden bevatten.
>Een reactie dient kort en bondig te zijn geformuleerd. Bovendien dient deze voor een brede groep begrijpelijk leesbaar te zijn.
>Het gebruik van BLOKLETTERS is niet toegestaan. Voorkom ook onnodige spelfouten in een reactie door gebruik te maken van spellingcontrole.
>Atletiek Zeeland gaat uit van de goede wil van de forumdeelnemers. Reacties die niet stroken met de hiervoor genoemde forumregels, worden zonder enige uitleg uit het forum verwijderd.

Registreer hier en respecteer bovenstaande forumregels bij het geven van een reactie.
 
Recente Zeeuwse prestaties meer prestaties
11-10: Vestingloop Bergen op Zoom (22)
11-10: BK 10 km Lokeren (9)
10 km Floris Willeboordse (PR)30.34  Mse
10 km Erwin Harmes (PR 31.18)33.07  M35
10 km Jesse Beijer (PR)36.07  Mse
10 km Sven Vermeulen (PR 36.39)37.11  M40
10 km Mirona van de Vrie (PR)43.11  Vse
10 km Maurice Steketee (PR 41.35)44.40  M35
10 km Suzanne van Elsacker (PR 44.53)45.30  Vse
10 km Gerrit Spaans (PR 43.59)48.13  M65
10 km John Guequierre (PR 33.40)51.37  M65
04-10: Familiajogging Hamme (1)
04-10: Krekentrail Moerbeke (7)
25-09: Baanwedstrijd Zwolle (1)
20-09: Vestingloop Willemstad (13)
19-09: 49e Gouden Spike Leiden (3)
17-09: Avondbaanwedstrijd Rotterdam (5)
13-09: NK A/B-junioren Amersfoort (2)
12-09: Baanwedstrijd Tilburg (3)
06-09: Vestingloop Hellevoetsluis (12)
05-09: Zeeuws kampioenschap Hulst (15)
03-09: Avondbaanwedstrijd Naaldwijk (6)
29-08: NK baan Senioren Utrecht (3)
Atletiek Zeeland © 2020