zondag 25 oktober 2020 | Home | Bestenlijsten | Bestenlijsten NL | Calculators | Nieuws | Records | Uitslagen | Wedstrijden | VZA Ranglijsten | Weer |
 
Wedstrijdagenda meer wedstrijden
Recente uitslagen
  meer uitslagen
za 10-10: Wilhelminapolderloop Goes
zo 20-09: Dwars Door De Zwingeul Cadzand-Bad
zo 20-09: Trail By The Sea Renesse
za 19-09: 2e Wemeldingeloop
za 12-09: 10 Miles Schellach Middelburg
 

Stelleplascross opent Zeeuws veldloopseizoen


maandag 29 oktober 2018 - Auteur/Bron: Jan Roose

De 7e Stelleplascross in Heinkenszand was afgelopen zaterdag de eerste veldloop van het nieuwe seizoen in Zeeland. Na alle warmte en vooral droogte van de afgelopen weken werd het een echte crossdag. Verspreid over de dag vielen er diverse regenbuien en op sommige plaatsen lagen er plassen op het parcours. Op het laagste gedeelte werd het zelfs al modderig. De temperatuur was ook flink gezakt en diverse deelnemers vonden het al tijd voor lange broek en shirt met lange mouwen.

Met 73 voorinschrijvingen was ik als organisator al behoorlijk tevreden en toen er ondanks het mindere weer ook nog ruim 30 na-inschrijvers kwamen, had ik mijn doel ( 100 crossers ) bereikt. Om precies te zijn: 101 deelnemers bereikten de finish, waarvan 34 bij de jeugdcross. Deze keer ook jeugdige crossertjes uit Zeeuws Vlaanderen en dat was bij een JARO cross al lang geleden. De deelname uit deze regio was toch al opvallend groot, maar dat kwam natuurlijk door de gratis tunnel? Nee, het komt ook een beetje door het feit, dat diverse hardlopers ( ook uit de rest van Zeeland en zelfs Brabant ) gebruik maken van mijn adviezen en schema’s en om mij een plezier te doen naar deze cross waren gekomen. Bedankt en veel succes met de wintertraining.

Bij de jeugdcross over 1270 meter liepen de meisjes en jongens een aparte wedstrijd. Bij de jongens won Ype Verbrugge van AV’56 voor Remco de Baar en Levi Provoost en bij de meisjes was het Walcheren boven op het “podium”. Femke Maranus uit Westkapelle won voor de Dynamica loopsters Yasmine de Kraker en Kyra v.d. Voorde. Ype heeft zich trouwens na afloop samen met Zoë nog verdienstelijk gemaakt bij de verloting. Bedankt voor de hulp.

Nadat de beste 3 meisjes en jongens hun beker hadden ontvangen, ging de wedstrijd over ruim 5 km van start. Erwin Harmes had me al beloofd te zullen knallen en dat deed hij ook. Na iets meer dan 16 minuten had hij de 4 ronden afgehaspeld en bleef hij Martijn de Kok 36 seconden voor. Nog eens 20 seconden later bereikte Sander Post als 3e de finish. Voor Martijn was dit een thuiswedstrijd en na een blessure een mooie opsteker voor de rest van het veldloopseizoen. Sander was voor mij de grote onbekende. Natuurlijk zie ik zijn naam regelmatig in de uitslagen van de Zeeuws Vlaamse wedstrijden, maar aan deze kant van de Westerschelde loopt hij volgens mij niet zo dikwijls. Graag meer van dat Sander.

Bij de dames ging de overwinning naar Paola van Gilst, die haar clubgenoten Esther de Koning en Liza Kapteijn ruim voor bleef. Een paar dagen voor de wedstrijd vreesde ik dat er bijna geen vrouwen aan de start zouden verschijnen, maar gelukkig viel dat mee. Ze stonden met 15 aan de start, maar één van de oudere dames had mij al laten weten slechts 2 of maximaal 3 ronden te lopen, omdat ze 4 ronden te lang vindt en de jury niet onnodig wil laten wachten. Prima en dat kan bij de JARO crossen, want ze kreeg toch gewoon haar medaille. Toch hoop ik dat er bij de komende crossen in Zeeland nog meer dames aan de start komen.

Nog iets over het parcours. In tegenstelling tot de vorige edities was het nu een simpel rondje rond de plas. Geen leuke kronkelende bospaadjes en geen scherpe bochten of pittige klimmetjes. Ik vind dat ook mooier en afwisselender, maar deze oplossing is geboren uit nood. Vorig jaar heb ik om dezelfde reden helemaal geen Stelleplascross kunnen organiseren. Details ga ik hier niet geven, maar sommigen kennen de reden. Ook het parcours bij de cross in het Kapelse bos was daarom dit jaar anders, maar op 24 februari 2019 wil ik daar toch weer meer veldloop van maken.

Tot slot was er na de wedstrijd een verloting op startnummer en de gezellige sfeer in het restaurant maakte voor mij de dag helemaal compleet en geslaagd. Bedankt aan iedereen die daaraan meegewerkt heeft en hopelijk zie ik jullie ook bij de volgende JARO cross.


Reageer!     Alleen geregistreerde bezoekers mogen reacties plaatsen.
Ben je nog niet geregistreerd? Lees dan eerst onderstaande forumregels en registreer als je deze accepteert.

Achternaam: Wachtwoord:

Atletiek Zeeland stelt inhoudelijke reacties op artikelen zeer op prijs. Zorgvuldigheid is echter een voorwaarde. Een reactie dient daarom te voldoen aan onderstaande forumregels.

Forumregels Atletiek Zeeland

>Een reactie op een artikel moet vanzelfsprekend betrekking hebben op het artikel waaronder het wordt geplaatst.
>De reactie mag uiteraard niet in strijd zijn met de Nederlandse grondwet.
>Een anonieme reactie is niet toegestaan. Een dergelijke reactie wordt zo spoedig mogelijk verwijderd. Ook een reactie onder valse naam is uit den boze!
>De inhoud van een reactie valt onder de volle verantwoordelijkheid van de auteur. Uiteraard behoeft Atletiek Zeeland de inhoud van een reactie niet te delen of te ondersteunen. Voor de inhoud van een reactie kan Atletiek Zeeland derhalve op geen enkele wijze aansprakelijk of verantwoordelijk worden gesteld.
>Het forum is louter bedoeld voor onderlinge discussie over het hardlopen in haar breedste vorm. Reclame voor evenementen of wedstrijden, commerciële uitingen en soortgelijke bijdragen zijn niet toegestaan. Ook het overbrengen van persoonlijke felicitaties, bedankjes of anderzijds horen niet thuis in het forum.
>In de bejegening van andere deelnemers aan het forum dient respect en wellevendheid het uitgangspunt te zijn. Scherp discussiëren is uiteraard mogelijk en zelfs wenselijk, maar de reactie mag nooit bedreigen, beledigen, discrimineren of nodeloos kwetsen. De reactie mag ook geen privé-gegevens van derden bevatten.
>Een reactie dient kort en bondig te zijn geformuleerd. Bovendien dient deze voor een brede groep begrijpelijk leesbaar te zijn.
>Het gebruik van BLOKLETTERS is niet toegestaan. Voorkom ook onnodige spelfouten in een reactie door gebruik te maken van spellingcontrole.
>Atletiek Zeeland gaat uit van de goede wil van de forumdeelnemers. Reacties die niet stroken met de hiervoor genoemde forumregels, worden zonder enige uitleg uit het forum verwijderd.

Registreer hier en respecteer bovenstaande forumregels bij het geven van een reactie.
 
Recente Zeeuwse prestaties meer prestaties
11-10: Vestingloop Bergen op Zoom (22)
11-10: BK 10 km Lokeren (9)
10 km Floris Willeboordse (PR)30.34  Mse
10 km Erwin Harmes (PR 31.18)33.07  M35
10 km Jesse Beijer (PR)36.07  Mse
10 km Sven Vermeulen (PR 36.39)37.11  M40
10 km Mirona van de Vrie (PR)43.11  Vse
10 km Maurice Steketee (PR 41.35)44.40  M35
10 km Suzanne van Elsacker (PR 44.53)45.30  Vse
10 km Gerrit Spaans (PR 43.59)48.13  M65
10 km John Guequierre (PR 33.40)51.37  M65
04-10: Familiajogging Hamme (1)
04-10: Krekentrail Moerbeke (7)
25-09: Baanwedstrijd Zwolle (1)
20-09: Vestingloop Willemstad (13)
19-09: 49e Gouden Spike Leiden (3)
17-09: Avondbaanwedstrijd Rotterdam (5)
13-09: NK A/B-junioren Amersfoort (2)
12-09: Baanwedstrijd Tilburg (3)
06-09: Vestingloop Hellevoetsluis (12)
05-09: Zeeuws kampioenschap Hulst (15)
03-09: Avondbaanwedstrijd Naaldwijk (6)
29-08: NK baan Senioren Utrecht (3)
Atletiek Zeeland © 2020