woensdag 21 oktober 2020 | Home | Bestenlijsten | Bestenlijsten NL | Calculators | Nieuws | Records | Uitslagen | Wedstrijden | VZA Ranglijsten | Weer |
 
Wedstrijdagenda meer wedstrijden
Recente uitslagen
  meer uitslagen
za 10-10: Wilhelminapolderloop Goes
zo 20-09: Dwars Door De Zwingeul Cadzand-Bad
zo 20-09: Trail By The Sea Renesse
za 19-09: 2e Wemeldingeloop
za 12-09: 10 Miles Schellach Middelburg
 

Strijd verwacht bij Stratenloop Kapelle


woensdag 20 juni 2018 - Auteur/Bron: Jan Roose

Ondanks de concurrentie van de Hardloop 3 daagse en toch zeker van de Halve marathon in Westenschouwen op zaterdag, is de organisatie van de jaarlijkse stratenloop in Kapelle t.g.v. de Kapelse dag voorlopig dik tevreden over de inschrijving. Bij de mannen staan o.a. Patrick de Vos, Neal Bouterse en thuisloper Franklin van Anrooij op de deelnemerslijst.

Patrick heeft de laatste tijd veel progressie geboekt en hij won begin deze maand de Boulevardloop in Vlissingen voor Tim Pleijte. Franklin liep afgelopen vrijdag nog een nieuw persoonlijk record op de 1500 meter bij de baanwedstrijd in Goes. De uit Zeeland afkomstige, maar nu voor Prins Hendrik uit Vught lopende Neal Bouterse heeft mooie tijden staan op de baan, maar is zich nu op het langere werk aan het richten. De halve marathon in Eindhoven half oktober is zijn volgende doel.

Deze 3 lopers zijn op de relatief korte afstand van 5 km ongetwijfeld aan elkaar gewaagd en hopelijk maken ze er een spannende wedstrijd van. Of het parcoursrecord van de Belg Mats Lunders, die in 2016 tot 15.10 minuten kwam, is een andere vraag. Maar wie weet komen er nog meer sterke lopers aan de start.

Bij de dames zijn Martje van Dixhoorn en Paola van Gilst voorlopig de favorieten. Martje won deze wedstrijd al eerder en Paola is duidelijk in vorm. Bij de eerder genoemde baanwedstrijd in Goes liep ze zelfs 2 persoonlijke records. Eerst op de 1500 meter en een uurtje later op de 3000 meter en dan liep ze die avond voor, tussen en na deze wedstrijden ook nog de nodige kilometers in voorbereiding op de marathon van Berlijn en later de Kustmarathon. Maar ook bij de dames kunnen zich natuurlijk nog andere sterke loopsters melden, want vorig jaar was dat ook het geval met Anjolie Engels als winnares.

De stratenloop in Kapelle is echter niet alleen voor de Zeeuwse vedetten van het hardlopen. Op het gezellige niet te lange parcours wordt iedereen luidkeels aangemoedigd en zeker voor beginnende loopsters en lopers is het een prima kennismaking met een echte wedstrijd. En natuurlijk zijn er de tientallen liefhebbers van het hardlopen, die al jaren hun wedstrijdjes lopen.

De 5 km begint om 19.30 uur. Voor de jeugd zijn er vanaf 19.00 uur wedstrijdjes over 750 en 1500 meter. Inschrijven kan tot donderdag 23 augustus 20.00 uur via jacroose@hetnet.nl met vermelding van naam, vrouw of man, afstand, geboortedatum, club of woonplaats. Je krijgt dan in ieder geval een berichtje terug over het startnummer.

En anders ter plaatse vanaf 17.30 uur tot een half uur voor jouw wedstrijd. Deelname aan de jeugdlopen is gratis. De 5 km kost € 5,- maar alle deelnemers krijgen wel een consumptiebon. Voor de beste 3 meisjes, jongens, dames en heren zijn er ereprijzen en zij worden op het podium gehuldigd.

Reacties
En een spannende wedstrijd werd het in Kapelle. De eerste 4 lopers binnen de 2 seconden met tijden ruim onder de 16 minuten. Een wedstrijdverslag ga ik niet maken, maar met Neal Bouterse en Paolo van Gilst kreeg de stratenloop in Kapelle mooie winnaars. Ook hulde aan die 150 anderen, de talrijke toeschouwers en alle medewerkers, zodat het wederom een geslaagd evenement werd. Volgend jaar moet het de 10e editie worden. Een jubileum dus, maar … is er dan nog een Kapelse dag? Volgens de laatste berichten hoef ik me geen zorgen te maken. Persoonlijk had ik ook een goede avond. Niet vanwege het als laatste bereiken van de finish zonder te moeten wandelen, maar blijkbaar komen er meer hardlopers die mijn visie op het hardlopen geheel of gedeeltelijk delen. Ik kreeg zelfs van een deelnemer een cadeautje, omdat hij zoveel inspiratie haalt uit mijn verhalen. Volgende wedstrijd van JARO wordt de 7e Stelleplascross op zaterdag 27 oktober a.s. in Heinkenszand. De informatie volgt begin september en hopelijk wordt het net zo druk als gisteren.
Jan Roose - Goes - 25/08/2018 13:54:31

Aan het begin van de week was de organisatie nog “dik” tevreden over de voorlopige inschrijving. Niet alleen vanwege het behoorlijke aantal voorinschrijvingen een week voor de wedstrijd ( de ervaring leert dat het er dan niet veel zijn ), maar ook omdat er een paar prominente deelnemers op de lijst staan. Een dag voor de wedstrijd laat ik dat “dik” liever weg. Er zijn weliswaar voldoende inschrijvingen bijgekomen. Zelfs de burgemeester van Kapelle loopt mee. Vergeleken met vorig jaar is het aantal bijna gelijk, maar toch. Toen hadden we een overrompeling aan na- inschrijvingen, zodat de teller op 155 uitkwam. Lukt dat morgen weer? Een paar zaken vallen me op bij de voorinschrijvingen. Van de 155 deelnemers uit 2017 staan er nu nog geen 25 op de lijst. Veel van de anderen zijn nieuw bij de stratenloop in Kapelle. Komen de overige 130 morgen allemaal ter plaatse inschrijven? Bij de jeugd opvallend weinig atleetjes van de atletiekclubs uit de regio. Is er dit weekend toch weer een wedstrijd, die niet op een voor mij bekende kalender staat? Of wacht iedereen eerst het weer af? Ik moet bekennen dat ik de laatste jaren, als ik nog eens meedoe, ook dikwijls gebruik maak van het na-inschrijven. In België kennen ze niet anders, maar hier word je soms gedwongen. Wie niet over I Deal beschikt kan bij verschillende wedstrijden doodleuk niet inschrijven of de mogelijkheid voor niet leden van de atletiekunie is geblokkeerd. Bij mijn eenvoudige wedstrijdjes is dat allemaal niet het geval. Gewoon een mailtje met de gegevens en klaar. Voor vanavond 20.00 uur en je krijgt zeker bericht over je startnummer, behalve als je opgegeven emailadres niet bereikbaar is. Deze week kreeg ik namelijk zo’n bevestiging terug, maar dat is een uitzondering.
Jan Roose - Goes - 23/08/2018 13:14:47

Op de site van AV’56 staat een enthousiast verslag van Patrick van Iersel, een redelijk ervaren marathonloper, die afgelopen vrijdag in Goes zijn eerste baanwedstrijd liep. Of eigenlijk gelijk 2 baanwedstrijden, want hij startte zowel op de 1500 als op de 3000 meter. Hij deed dat samen met zijn trainingsmaatjes Paola van Gilst en Berry Simonse en op die avond liepen ze voor, tussen en na de wedstrijden ook nog de nodige kilometers in voorbereiding op de komende marathon(s). Voor de auteur waren het automatisch persoonlijke records, maar ook de andere twee liepen tijdens deze trainingsavond behoorlijk snel. Berry verbeterde zijn persoonlijk record op de 1500 meter en Paola ( zie eerdere bericht ) op beide afstanden. Waarom ik daar melding van maak? Veel hardlopers zien deze relatief korte afstandjes eigenlijk niet zitten. Blijkbaar tel je alleen mee als je een halve of hele marathon uit kunt lopen. De tijd ( dikwijls boven de 2 respectievelijk 4 uur ) is daarbij onbelangrijk, maar is dat wel realistisch? Voor een marathon net onder de 4 uur krijg je als man volgens de IAAF puntentabel nog 8 punten, dus bijna niets. Dat is te vergelijken met een 5 km in ongeveer 24.30 minuten. Voor het eerste moet je echter heel veel kilometers trainen en je kunt het maar 2 hoogstens 3 x per jaar echt laten zien. Een 5 km kun je bij wijze van spreken elke week in wedstrijdverband lopen en met een gerichte training en veel minder kilometers snel progressie boeken. Bijkomend voordeel is dat je langere afstanden zonder veel extra inspanningen op den duur ook nog eens sneller gaan. Lopen op een atletiekbaan is natuurlijk niet iedereen zijn ding, want je loopt altijd in de kijker en het zijn allemaal rondjes van 400 meter. Je wordt meestal wel behoorlijk aangemoedigd en je kunt je tempo constant controleren. Wie toch eens een exact gemeten 5 km wil lopen met minder rondjes, moet vrijdag naar Kapelle komen. Veel publiek, 4 ronden + een aanloopje en na afloop weet je misschien wel wat je als hardloper nog kunt verbeteren. Nog 29 uur om van te voren in te schrijven.
Jan Roose - Goes - 22/08/2018 15:06:20


Reageer!     Alleen geregistreerde bezoekers mogen reacties plaatsen.
Ben je nog niet geregistreerd? Lees dan eerst onderstaande forumregels en registreer als je deze accepteert.

Achternaam: Wachtwoord:

Atletiek Zeeland stelt inhoudelijke reacties op artikelen zeer op prijs. Zorgvuldigheid is echter een voorwaarde. Een reactie dient daarom te voldoen aan onderstaande forumregels.

Forumregels Atletiek Zeeland

>Een reactie op een artikel moet vanzelfsprekend betrekking hebben op het artikel waaronder het wordt geplaatst.
>De reactie mag uiteraard niet in strijd zijn met de Nederlandse grondwet.
>Een anonieme reactie is niet toegestaan. Een dergelijke reactie wordt zo spoedig mogelijk verwijderd. Ook een reactie onder valse naam is uit den boze!
>De inhoud van een reactie valt onder de volle verantwoordelijkheid van de auteur. Uiteraard behoeft Atletiek Zeeland de inhoud van een reactie niet te delen of te ondersteunen. Voor de inhoud van een reactie kan Atletiek Zeeland derhalve op geen enkele wijze aansprakelijk of verantwoordelijk worden gesteld.
>Het forum is louter bedoeld voor onderlinge discussie over het hardlopen in haar breedste vorm. Reclame voor evenementen of wedstrijden, commerciële uitingen en soortgelijke bijdragen zijn niet toegestaan. Ook het overbrengen van persoonlijke felicitaties, bedankjes of anderzijds horen niet thuis in het forum.
>In de bejegening van andere deelnemers aan het forum dient respect en wellevendheid het uitgangspunt te zijn. Scherp discussiëren is uiteraard mogelijk en zelfs wenselijk, maar de reactie mag nooit bedreigen, beledigen, discrimineren of nodeloos kwetsen. De reactie mag ook geen privé-gegevens van derden bevatten.
>Een reactie dient kort en bondig te zijn geformuleerd. Bovendien dient deze voor een brede groep begrijpelijk leesbaar te zijn.
>Het gebruik van BLOKLETTERS is niet toegestaan. Voorkom ook onnodige spelfouten in een reactie door gebruik te maken van spellingcontrole.
>Atletiek Zeeland gaat uit van de goede wil van de forumdeelnemers. Reacties die niet stroken met de hiervoor genoemde forumregels, worden zonder enige uitleg uit het forum verwijderd.

Registreer hier en respecteer bovenstaande forumregels bij het geven van een reactie.
 
Recente Zeeuwse prestaties meer prestaties
11-10: Vestingloop Bergen op Zoom (22)
11-10: BK 10 km Lokeren (9)
10 km Floris Willeboordse (PR)30.34  Mse
10 km Erwin Harmes (PR 31.18)33.07  M35
10 km Jesse Beijer (PR)36.07  Mse
10 km Sven Vermeulen (PR 36.39)37.11  M40
10 km Mirona van de Vrie (PR)43.11  Vse
10 km Maurice Steketee (PR 41.35)44.40  M35
10 km Suzanne van Elsacker (PR 44.53)45.30  Vse
10 km Gerrit Spaans (PR 43.59)48.13  M65
10 km John Guequierre (PR 33.40)51.37  M65
04-10: Familiajogging Hamme (1)
04-10: Krekentrail Moerbeke (7)
25-09: Baanwedstrijd Zwolle (1)
20-09: Vestingloop Willemstad (13)
19-09: 49e Gouden Spike Leiden (3)
17-09: Avondbaanwedstrijd Rotterdam (5)
13-09: NK A/B-junioren Amersfoort (2)
12-09: Baanwedstrijd Tilburg (3)
06-09: Vestingloop Hellevoetsluis (12)
05-09: Zeeuws kampioenschap Hulst (15)
03-09: Avondbaanwedstrijd Naaldwijk (6)
29-08: NK baan Senioren Utrecht (3)
Atletiek Zeeland © 2020