woensdag 21 oktober 2020 | Home | Bestenlijsten | Bestenlijsten NL | Calculators | Nieuws | Records | Uitslagen | Wedstrijden | VZA Ranglijsten | Weer |
 
Wedstrijdagenda meer wedstrijden
Recente uitslagen
  meer uitslagen
za 10-10: Wilhelminapolderloop Goes
zo 20-09: Dwars Door De Zwingeul Cadzand-Bad
zo 20-09: Trail By The Sea Renesse
za 19-09: 2e Wemeldingeloop
za 12-09: 10 Miles Schellach Middelburg
 

Verwarring over wedstrijden


dinsdag 7 augustus 2018 - Auteur/Bron: Jan Roose

Als organisator probeer ik altijd om potentiële deelnemers zo duidelijk en volledig mogelijk te informeren over de aankomende wedstrijd. Maar ook dat garandeert niets. Sommigen lezen het niet of maar half en dan krijg je verwarring. De stratenloop in Kapelle en de eerste etappe van de Hardloop 3 daagse vallen dit jaar op dezelfde dag. Dit heb ik een paar keer duidelijk vermeld, maar toch krijg ik inschrijvingen van lopers, die ook op de lijst van de Hardloop 3 daagse staan!

Soms is de informatie van de organisatie echter niet voor iedereen altijd even duidelijk. Bij de herstart van de 15 km in Wolphaartsdijk spreekt men over een “prestatieloop” van 15 km en een recreatieloop over 3, 6 of 9 km. Op de website van AV’56 spreekt men ook over een trimloop en geen wedstrijdloop. Bij de meeste oudgedienden is een prestatieloop een loopje zonder uitslag en prijzen.

Dat is in Wolphaartsdijk misschien toch niet de bedoeling, want elders op de informatie is sprake van “elektronische tijdwaarneming” en prijzen voor de beste 3 per categorie. Wel vragen hardlopers zich af waarom de starttijd van de recreatieloop pas om 17.00 uur is, terwijl de 15 km om 15.30 uur start. Hardlopers die samen naar de wedstrijd komen, maar een andere afstand lopen, vinden dit niet praktisch. En zijn er genoeg deelnemers voor 2 starts? Overigens was dit apart starten vroeger vrij normaal.

Soms lijkt het of men aanneemt dat ondergetekende alles weet. Ik word namelijk telefonisch of per mail benaderd met vragen over deze zaken. Over de baanwedstrijd van AV’56 op 17 augustus bijvoorbeeld. In eerste instantie kwam er geen nieuws over Goes on Track, maar ongeveer 5 weken voor de wedstrijd kwam er gelukkig bericht over het doorgaan van deze wedstrijd, maar dan onder een andere naam en nog een paar aanpassingen.

Ruim een week voor het verstrijken van de voorinschrijving hebben 35 atleten zich gemeld. De organisatie eist echter 75 voorinschrijvingen op 14 augustus om alles door te laten gaan. Dat kan natuurlijk nog steeds gehaald worden, maar opvallend is het geringe aantal inschrijvingen voor de 1500 en 3000 meter. Bij veel lopers is namelijk twijfel gerezen na het lezen van een bericht over limieten bij deze afstanden. Bij de eerste informatie was daar niets over bekend gemaakt en waarschijnlijk klopt het ook niet helemaal.

Het schrikt eventuele deelnemers echter wel af en ze durven tot er duidelijkheid is niet in te schrijven. In datzelfde bericht heeft men het ook over ruimte voor 4 series van 12 op de 1500 meter en 2 van 20 op de 3000 meter. Dat laatste zou betekenen dat er nog wel een beetje hardloopsters en hardlopers bij kunnen op deze afstanden. Schrijf dus gewoon zo snel mogelijk in, ongeacht je niveau.

Nog even terug naar de stratenloop in Kapelle op vrijdag 24 augustus. Deze loop t.g.v. de Kapelse dag vind voor de 9e keer plaats. Het programma en het parcours zijn in al die jaren zo goed als ongewijzigd gebleven. Alleen zijn start en finish 2 jaar geleden verhuisd, zodat we nu gebruik kunnen maken van FysioKapelle in de Biezelingsestraat als secretariaat en kleedgelegenheid. We beginnen om 19.00 uur met de jeugdlopen en om 19.30 uur volgt dan de wedstrijd over exact 5 km.

Alle informatie kun je op deze site vinden in de kalender en dan doorklikken bij 9e Kapelsedag Loop. Voorlopig zijn er een tiental inschrijvingen, waarvan Patrick de Vos de meeste kans maakt op de overwinning, want Patrick verkeert in een geweldige vorm. Of het parcoursrecord van de Belg Mats Lunders gebroken kan worden is nog niet te zeggen. In 2016 liep de meervoudig Belgisch kampioen op de 5000 meter 15.10 minuten over deze 5 km en dat is toch behoorlijk snel. De wedstrijden staan open voor bijna iedereen. Je hoeft dus geen lid te zijn van een atletiekclub. “Bijna iedereen”, want lopers met een babyjogger of hond aan de lijn zien we liever niet aan de start. Helaas moet deze toevoeging er tegenwoordig bij in het huidige hardlopen.

Reacties
Baanwedstrijd 17 augustus 2018

Aan allen hartelijk proficiat die hun verantwoordelijkheid namen op dit forum om van deze wedsrijd toch een succes te maken .
Ze zijn er toch in geslaagd ondanks de weinige inschrijvingen van weken terug er atleten te van overtuigen toch naar de meeting te komen.
Verder een mooie pluim naar iedereen die bij de organisatie betrokken was ,organisator,atleten en zeker niet te vergeten de vele en vele vrijwilligers.
Jullie hebben met z'n allen verantwoordelijkheid genomen en dat verdient zéér veel respect.

Mvg Meeus Danny Belgie
Danny Meeus - Nijlen - 18/08/2018 15:47:48

Bericht gekregen van de voorzitter van de WTC van AV'56 dat het doorgaat.
Jan Roose - Goes - 14/08/2018 08:35:24

Er staan nu precies 75 deelnemers in geschreven dus het gaat door neem ik aan........
Lion Baas - Vlissingen - 13/08/2018 19:11:05

Gisteren dook er nog een probleempje op i.v.m. de tot nu toe tegenvallende inschrijving voor deze baanwedstrijd. Misschien moet ik wel zeggen groot probleem, want hoeveel deelnemers dit tot nu toe kost kan ik niet zeggen. Hoewel er in de informatie staat dat op de 1500 en 3000 meter ook niet leden van de atletiekunie kunnen deelnemen, blijkt dat deze groep eigenlijk niet kan voorinschrijven. Bij de geautomatiseerde manier van inschrijven wordt namelijk als verplicht veld een vereniging gevraagd en dat hebben ze natuurlijk niet. Bij openlaten kun je niet verder met het invullen. In de praktijk blijkt dat er tot heden alleen maar leden van clubs hebben ingeschreven op 3 na: 2 met de vermelding België en 1 met de vermelding onbekend. Misschien is dat de oplossing. Bij land België of een ander land aanklikken, want dan vervalt het veld met de verenigingen en kun je wel door. Of bij verenigingen even de waarheid geweld aandoen. AV’56 is overigens attent gemaakt op dit probleem. Mocht het toch niet lukken en je wilt graag meedoen? Stuur alle gegevens ( naam, vrouw of man, geboortedatum, woonplaats, afstand met richttijd ) maar naar jacroose@hetnet.nl en dan zorg ik dat het bij de organisatie terecht komt. Een mail naar AV’56 sturen is nog gemakkelijker, maar mijn ervaring is dat deze niet aankomen.
Jan Roose - Goes - 11/08/2018 09:47:43

“Zeg Jan, als de baanwedstrijd onverhoopt niet doorgaat, heb jij toch zeker wel een alternatief?” Natuurlijk heb ik dat, alleen helaas niet voor sprinters, werpers en springers. Mijn computer zit vol met plannen voor wedstrijden en alles wat er bij een organisatie komt kijken. Zelfs zonder vergunning durf ik dat nog wel aan en aan 3 dagen voorbereiding heb ik genoeg. Dat deden we per slot van rekening vroeger ook met de Oliebollenloop en een clubkampioenschap op de weg. Ik kan dan ook de pupillen en D junioren mee laten doen. Alleen heb ik minimaal 2 helpers nodig en een EHBO’er. Probleem nummer 1. Startnummers en zelfs medailles heb ik hier op voorraad. Geldprijzen is geen probleem, maar…. komt er dan wel volk? Probleem nummer 2. Dit soort eenvoudige wedstrijdjes heb ik al eerder geprobeerd en om te zeggen dat het een succes was. Nee dus. We kunnen iedereen de Zwarte Piet ( o, nee dat mag niet meer, dus boeman of zoiets ) toeschuiven, maar wel of niet meedoen en op tijd inschrijven is in de eerste plaats de verantwoording van de atleten zelf. Verder ben ik bezig met de organisatie van de FysioKapelleloop een week later en daar beginnen de inschrijvingen een weekend eerder ook “binnen te stromen”. Dat zou je probleempje 3 kunnen noemen. Ik denk ook niet dat er een alternatief nodig is. Het is nu vrijdagmiddag en de teller staat op 47 deelnemers. Zojuist heeft Job de Feijter, één van de sterkste lopers in Zeeland, ingeschreven voor de 3000 meter. Samen met Erwin Harmes en Patrick de Vos kan dat een mooie strijd worden. Voor anderen vast een stimulans om ook in te schrijven en zo een mooie tijd te lopen. Op de 1500 meter staan ook al een paar lopers ingeschreven met tijden net boven de 4 minuten, dus ook daar is een behoorlijk niveau. Toch is dat nog maar genoeg voor 1 serie 1500 meter en 1 serie 3000 meter en dat is te weinig. Op de 1500 meter een tijd onder de 5 minuten ( limiet is 6 minuten ) lopen, is niet voor iedereen weggelegd, maar een 3000 meter tussen 11 en 15 minuten kunnen heel veel hardlopers. De ontbrekende 28 deelnemers komen er dus dit weekend ongetwijfeld bij en anders wel op maandag en dinsdag. Jullie laten de baanatletiek toch niet in de steek? En als er dinsdag om 18.00 uur onverhoopt maar 74 deelnemers zijn, mag dat toch geen reden zijn om het af te gelasten.
Jan Roose - Goes - 10/08/2018 14:15:20

Op dit moment staan er 43 ingeschreven.Met nog 5 dagen
word het lastig om aan de 75 te komen.De 1500
meter is meschien wel de best gelopen nummer.In plaats van een
baantraining is het juist mooi om je te gaan meten! Je kan het ook
zien als een mooie testloop om te weten waar je staat.Ook trail
/marathon/ultralopers kunnen er juist heel veel baat bij hebben!
Erwin Harmes - Middelburg - 09/08/2018 18:52:10

Helaas lezen atleten slecht. Soms beginnen ze er niet aan. Op de startnummers plak ik al een tijdje de naam, woonplaats, categorie en de te lopen afstand. regelmatig krijg je dan na de wedstrijd een mail: mijn gegevens/categorie etc klopt niet. ,,Dat had je kunnen lezen op de label en had je voor de wedstrijd kunnen laten corrigeren " is dan mijn reactie. ,,Daar kijk ik niet op is dan de reactie". Maar ook organisaties kijken nauwelijks in de nieuwe/aangepaste voorschriften tot ongenoegen van de circuit-coördinatoren.
Sjaak Sinke - Koudekerke - 09/08/2018 13:54:03

Op de site van AV’56 staat een nieuw bericht omtrent de baanwedstrijd op 17 augustus a.s. Aan de verwarring rond de limieten wordt zo hopelijk een einde gemaakt. Voor de 1500 meter geldt een limiet van 6 minuten voor iedereen en er is plaats voor maximaal 48 deelnemers, die dan in 4 series om de overwinning kunnen strijden. Er is dus nog plaats genoeg. Met mijn richttijd van 9 minuten kan ik “helaas” niet meedoen ( ik heb ingeschreven om aan 75 deelnemers te komen ), maar niemand kan van te voren weten of ik die dag geen topvorm heb. En dat geldt voor een goed verstaander natuurlijk ook omgekeerd. Op de 3000 meter geldt geen limiet vanwege de tijd. Alleen voor het aantal deelnemers geldt maximaal 40, verdeeld over 2 series van 20. Verder wordt er nogmaals op gewezen dat de wedstrijd alleen doorgaat bij de eerder vermelde 75 voorinschrijvingen op dinsdag 14 augustus om 18.00 uur. Als 10 % van de ongeveer 600 leden van de organiserende vereniging in zou schrijven, moet dat geen enkel probleem zijn. Niet doorgaan betekent ongetwijfeld het einde van deze baanwedstrijd en dat zou ik betreuren.
Jan Roose - Goes - 08/08/2018 09:48:27

Eerlijk gezegd snap ik ook niet waarom de naam van de baanwedstrijd is veranderd en ik sluit niet uit dat door deze naamswijziging de inschrijvingen wat minder loopt. Met het EK atletiek op TV en het grootste loopevenement van Zeeland in aantocht moet het toch niet zo heel moeilijk zijn om deze wedstrijd vol te krijgen?
Jeroen Janse - Kapelle-Biezelinge - 07/08/2018 19:40:02


Reageer!     Alleen geregistreerde bezoekers mogen reacties plaatsen.
Ben je nog niet geregistreerd? Lees dan eerst onderstaande forumregels en registreer als je deze accepteert.

Achternaam: Wachtwoord:

Atletiek Zeeland stelt inhoudelijke reacties op artikelen zeer op prijs. Zorgvuldigheid is echter een voorwaarde. Een reactie dient daarom te voldoen aan onderstaande forumregels.

Forumregels Atletiek Zeeland

>Een reactie op een artikel moet vanzelfsprekend betrekking hebben op het artikel waaronder het wordt geplaatst.
>De reactie mag uiteraard niet in strijd zijn met de Nederlandse grondwet.
>Een anonieme reactie is niet toegestaan. Een dergelijke reactie wordt zo spoedig mogelijk verwijderd. Ook een reactie onder valse naam is uit den boze!
>De inhoud van een reactie valt onder de volle verantwoordelijkheid van de auteur. Uiteraard behoeft Atletiek Zeeland de inhoud van een reactie niet te delen of te ondersteunen. Voor de inhoud van een reactie kan Atletiek Zeeland derhalve op geen enkele wijze aansprakelijk of verantwoordelijk worden gesteld.
>Het forum is louter bedoeld voor onderlinge discussie over het hardlopen in haar breedste vorm. Reclame voor evenementen of wedstrijden, commerciële uitingen en soortgelijke bijdragen zijn niet toegestaan. Ook het overbrengen van persoonlijke felicitaties, bedankjes of anderzijds horen niet thuis in het forum.
>In de bejegening van andere deelnemers aan het forum dient respect en wellevendheid het uitgangspunt te zijn. Scherp discussiëren is uiteraard mogelijk en zelfs wenselijk, maar de reactie mag nooit bedreigen, beledigen, discrimineren of nodeloos kwetsen. De reactie mag ook geen privé-gegevens van derden bevatten.
>Een reactie dient kort en bondig te zijn geformuleerd. Bovendien dient deze voor een brede groep begrijpelijk leesbaar te zijn.
>Het gebruik van BLOKLETTERS is niet toegestaan. Voorkom ook onnodige spelfouten in een reactie door gebruik te maken van spellingcontrole.
>Atletiek Zeeland gaat uit van de goede wil van de forumdeelnemers. Reacties die niet stroken met de hiervoor genoemde forumregels, worden zonder enige uitleg uit het forum verwijderd.

Registreer hier en respecteer bovenstaande forumregels bij het geven van een reactie.
 
Recente Zeeuwse prestaties meer prestaties
11-10: Vestingloop Bergen op Zoom (22)
11-10: BK 10 km Lokeren (9)
10 km Floris Willeboordse (PR)30.34  Mse
10 km Erwin Harmes (PR 31.18)33.07  M35
10 km Jesse Beijer (PR)36.07  Mse
10 km Sven Vermeulen (PR 36.39)37.11  M40
10 km Mirona van de Vrie (PR)43.11  Vse
10 km Maurice Steketee (PR 41.35)44.40  M35
10 km Suzanne van Elsacker (PR 44.53)45.30  Vse
10 km Gerrit Spaans (PR 43.59)48.13  M65
10 km John Guequierre (PR 33.40)51.37  M65
04-10: Familiajogging Hamme (1)
04-10: Krekentrail Moerbeke (7)
25-09: Baanwedstrijd Zwolle (1)
20-09: Vestingloop Willemstad (13)
19-09: 49e Gouden Spike Leiden (3)
17-09: Avondbaanwedstrijd Rotterdam (5)
13-09: NK A/B-junioren Amersfoort (2)
12-09: Baanwedstrijd Tilburg (3)
06-09: Vestingloop Hellevoetsluis (12)
05-09: Zeeuws kampioenschap Hulst (15)
03-09: Avondbaanwedstrijd Naaldwijk (6)
29-08: NK baan Senioren Utrecht (3)
Atletiek Zeeland © 2020