vrijdag 10 juli 2020 | Home | Bestenlijsten | Bestenlijsten NL | Calculators | Nieuws | Records | Uitslagen | Wedstrijden | VZA Ranglijsten | Weer |
 
Wedstrijdagenda meer wedstrijden
vr 10-07: 1e Track Meeting Utrecht
wo 22-07: Welcome Back! Vlissingen
vr 07-08: 2e Track Meeting Utrecht
 

Erwin Harmes is ook in 46e Deltacross ongrijpbaar


maandag 22 januari 2018 - Auteur/Bron: Eddie Pekaar

WESTENSCHOUWEN – In de 46e Deltacross, of feitelijk beter de Deltatrail, was Erwin Harmes alweer ouderwets aan het raggen. Evenals een week eerder in de Goese Wallenloop, bleek hij opnieuw ongrijpbaar voor Tim van den Broeke en Patrick de Vos. En ook Erwin Adan moest ervaren, dat hij, na hun laatste confrontatie in de Tankloop, op het uitdagende parcours in de Schouwse binnenduinen, niet tegen de Middelburgse krachtpatser was opgewassen.

Na een langdurige achillespees blessure, startte Tim Pleijte terughoudend. Vervolgens bouwde hij zijn wedstrijd gedegen op om uiteindelijk met een achterstand van 2.40 min. alsnog als zevende te finishen. Toch zal het mogelijk nog enige tijd duren, voordat hij zijn vertrouwde troon weet terug te veroveren. En uiteraard mag die lastige achillespees dan niet opnieuw roet in het eten voor hem gooien. Want deze blijft met afstand de grootste kwelgeest van menig hardloper.

Op minder dan 700 meter na de start, waren de kanshebbers voor de zege al beperkt tot zeven. Bij de vrouwen leek Laurey van de Berge weinig tegenstand te hoeven duchten voor haar al bijna zekere vijfde winst op rij. Want veelzeggend was dat Monica Sanderse, die als tweede vrouw passeerde, daar al een flinke achterstand op haar had.

Na ruim 3½ km, op het paadje langs de rand van het infiltratie meer bij De Driehoek, bleek Erwin Harmes dus wederom aan een solorace bezig. Erwin Adan en Tim van den Broeke waren op 12 sec. de eerste achtervolgers. Patrick de Vos volgde op 22 sec. Yunis Stitan, Martijn de Kok en David Bouwman deden dat op 32 sec. Rotterdammer Jean-Andrew Fingal op 42 sec. Tim Pleijte op 1.11 min. Eric Wolfert op 1.20 min. Boris de Bruijn op 1.31 min. Jan-Willem Roelse op 1.39 min. Laurey van de Berge op 2.50 min.

Vanwege de bomenkap voorbij De Driehoek was er daar al een eerste parcourswijziging en omdat de Elzelingenklim definitief versperd lijkt, wachtte ruwweg halverwege wedstrijd, een tweede. De achterstand van Erwin Adan bedroeg hier 25 sec. Voor Tim van den Broeke was dat 38 sec. en voor Patrick de Vos 52 sec. Martijn de Kok en David Bouwman volgden op 1.05 min. Yunis Stitan op 1.16 min. Jean-Andrew Fingal op 1.29 min. Tim Pleijte op 1.44 min. Eric Wolfert op 2.21 min. Boris de Bruijn op 2.39 min. Jan-Willem Roelse op 3.01 min.

Ter hoogte van de Grauwe Hil en met minder dan 2 km te gaan, liep Erwin Harmes al een gewonnen wedstrijd. Erwin Adan had met 1.24 min. immers flink moeten prijsgeven op de Middelburgse krachtpatser. Bovendien zat Tim Van den Broeke hem op 6 sec. dicht op de hielen, waardoor de tweede plek nog lang niet zeker was. Ook Patrick de Vos vormde met 17 sec. meer dan Erwin Adan, nog een bedreiging voor de Walcherse trail liefhebbers. David Bouwman had een achterstand van 28 sec. op Erwin Adan en 1.52 min op Erwin Harmes. Martijn de Kok deed dat met drie sec. meer. Voor Tim Pleijte was dat 2.23 min. op de koploper. Yunis Stitan maakte op 2.48 min. een gesloopte indruk. Jean-Andrew Fingal volgde op 3.15 min. Eric Wolfert op 4.05 min. Boris de Bruijn op 4.23 min.

Erwin Harmes won tenslotte in 39.05 min, terwijl Erwin Adan zijn tweede plek had weten te verdedigen. Op de finish gaf hij met 40.30 min. uiteindelijk 1.25 min toe. Tim van den Broeke moest evenals een week eerder in Goes, tevreden zijn met de derde plek overall. Hij finishte met 40.44 min. Patrick de Vos werd met 40.54 min. vierde overall. De door speaker Matthieu Warrens niet direct herkende David Bouwman met 41.12 min. vijfde. Martijn de Kok met 41.25 min, Tim Pleijte met 41.45 min,. Yunis Stitan met 42.48 min, Jean-Andrew Fingal met 43.08 min. en Eric Wolfert met 43.45 min. vulden verder de Top 10.

Laurey van de Berge won met 47.26 min. en als 19e overall, zoals verwacht onbedreigd bij de vrouwen voor de vijfde keer op rij. Monica Sanderse gaf met 50.12 min. en als 41e overall, uiteindelijk 2.46 min. op haar prijs. Mirthe Overkamp finishte met 53.43 min. als derde vrouw en 59e overall. Renate de Reus met 54.09 min. als vierde vrouw en 63e overall. Astrid den Herder met 54.26 min. als vijfde vrouw en 69e overall.

Volgens het verslag over de Deltacross in de PZC, zou Erwin Harmes zijn dipje na de Kustmarathon voorbij zijn. Maar dat lijkt meer op fake nieuws, dan dat het gebaseerd is op feiten. Want de Middelburgse krachtpatser was na de Kustmarathon goed tot zeer goed in de Singelloop, de Zakloop, de Inkelcross, de Aagtekerkerun en de Tankloop. Een flink dipje had de krachtpatser overigens wel in de zeer matig gelopen Zevenheuvelenloop (55.52). En ook in de Mosselloop wist hij niet te imponeren. Maar dat was een week na de zonder enige tegenstand gewonnen lange Trail by the Sea ook niet echt verwonderlijk. En ja, in de Kerstloop stelde hij teleur. Maar wellicht waren dat toch nog de naweeën van het griepje dat hem na de Inkelloop teisterde. Zijn herstelvermogen en belastbaarheid zijn echter ontegenzeggelijk fenomenaal. Want niemand in het Zeeuwse hardloopwereldje kan zich daar maar enigszins aan spiegelen. Wel is het uiteraard afwachten hoe lang dit blijft voortduren. Want er zijn voorbeelden te over dat de kruik uiteindelijk barst. Maar uitzonderingen bevestigen nu eenmaal de regel.

Tim Pleijte merkte terecht in het bewuste PZC verslag op, dat er absoluut geen toptijden in de Deltacross werden gelopen. Het parcours was immers aangepast en daarom niet hetzelfde. Kortom een gevalletje appels met peren vergelijken.

Een ergernisje blijft dat Delta Sport volhardt in het toepassen van een trailparcours voor een cross. Met de Mosselloop, de Zwaarste Tien en de Pannenkoekenloop is het feitelijk meer van hetzelfde. Waarschijnlijk leuk voor de meeste deelnemers, maar nauwelijks voor het al schaarse publiek. En volgens Haile Gebrselassie kwam hij tot zijn beste prestaties met de hulp van het opzwepende publiek. Of is dat in Westenschouwen utopisch?


Reageer!     Alleen geregistreerde bezoekers mogen reacties plaatsen.
Ben je nog niet geregistreerd? Lees dan eerst onderstaande forumregels en registreer als je deze accepteert.

Achternaam: Wachtwoord:

Atletiek Zeeland stelt inhoudelijke reacties op artikelen zeer op prijs. Zorgvuldigheid is echter een voorwaarde. Een reactie dient daarom te voldoen aan onderstaande forumregels.

Forumregels Atletiek Zeeland

>Een reactie op een artikel moet vanzelfsprekend betrekking hebben op het artikel waaronder het wordt geplaatst.
>De reactie mag uiteraard niet in strijd zijn met de Nederlandse grondwet.
>Een anonieme reactie is niet toegestaan. Een dergelijke reactie wordt zo spoedig mogelijk verwijderd. Ook een reactie onder valse naam is uit den boze!
>De inhoud van een reactie valt onder de volle verantwoordelijkheid van de auteur. Uiteraard behoeft Atletiek Zeeland de inhoud van een reactie niet te delen of te ondersteunen. Voor de inhoud van een reactie kan Atletiek Zeeland derhalve op geen enkele wijze aansprakelijk of verantwoordelijk worden gesteld.
>Het forum is louter bedoeld voor onderlinge discussie over het hardlopen in haar breedste vorm. Reclame voor evenementen of wedstrijden, commerciële uitingen en soortgelijke bijdragen zijn niet toegestaan. Ook het overbrengen van persoonlijke felicitaties, bedankjes of anderzijds horen niet thuis in het forum.
>In de bejegening van andere deelnemers aan het forum dient respect en wellevendheid het uitgangspunt te zijn. Scherp discussiëren is uiteraard mogelijk en zelfs wenselijk, maar de reactie mag nooit bedreigen, beledigen, discrimineren of nodeloos kwetsen. De reactie mag ook geen privé-gegevens van derden bevatten.
>Een reactie dient kort en bondig te zijn geformuleerd. Bovendien dient deze voor een brede groep begrijpelijk leesbaar te zijn.
>Het gebruik van BLOKLETTERS is niet toegestaan. Voorkom ook onnodige spelfouten in een reactie door gebruik te maken van spellingcontrole.
>Atletiek Zeeland gaat uit van de goede wil van de forumdeelnemers. Reacties die niet stroken met de hiervoor genoemde forumregels, worden zonder enige uitleg uit het forum verwijderd.

Registreer hier en respecteer bovenstaande forumregels bij het geven van een reactie.
 
Recente Zeeuwse prestaties meer prestaties
05-07: Stratenloop Zele (6)
10 km Sven Vermeulen (PR 36.39)37.47  M40
10 km Jonnathan Duinkerke (debuut)40.02  Mse
10 km Arthur van Aartsen (PR 41.22)45.05  M45
10 km Wendy Wijnstra (PR 45.24)45.35  V35
10 km Maurice Steketee (PR 41.35)45.37  M35
5 km Wouter Verstraate (PR)16.05  Mse
04-07: Testwedstrijd Papendal (1)
1500 m Tim van den Broeke (PR 3.45.11)3.45.99  Mse
Atletiek Zeeland © 2020