zaterdag 26 september 2020 | Home | Bestenlijsten | Bestenlijsten NL | Calculators | Nieuws | Records | Uitslagen | Wedstrijden | VZA Ranglijsten | Weer |
 
Wedstrijdagenda meer wedstrijden
za 10-10: Wilhelminapolderloop Goes
za 17-10: 59e Singelloop Middelburg
Recente uitslagen
  meer uitslagen
zo 20-09: Dwars Door De Zwingeul Cadzand-Bad
zo 20-09: Trail By The Sea Renesse
za 19-09: 2e Wemeldingeloop
za 12-09: 10 Miles Schellach Middelburg
vr 21-08: Summer Run Vlissingen
vr 14-08: Hardloop3Daagse Neeltje Jans
 

7e Kapelse bosloop/cross in nieuw jasje


maandag 22 januari 2018 - Auteur/Bron: Jan Roose

Op zondag 18 februari a.s. organiseert JARO met zijn team voor de 7e keer een hardloopwedstrijd in het Kapelse bos. Deze keer echter geen echte cross met veel modder en de beruchte heuvels, zoals bij de vorige edities. Voor het uitzetten van een cross moeten we honderden meters afzetlint spannen en tientallen paaltjes in de grond slaan. Dat kost veel tijd en je hebt er minstens 4 mensen voor nodig. Door omstandigheden lukt dat op dit moment niet.

Om toch de continuïteit van de JARO organisaties te waarborgen hebben we besloten het allemaal iets eenvoudiger te houden. Daarom deze keer een wedstrijd over precies 5 km of te wel 2 ronden voor iedereen vanaf 14 jaar op een parcours van hoofdzakelijk schelpenpaden met een paar strookjes asfalt. Start en finish blijven op het veldje bij de scouting.

Een 5 km is een voor iedereen te behappen afstand. Waarschijnlijk hebben om die reden al een tiental deelnemers ingeschreven, die nog niet eerder bij een JARO organisatie aan de start stonden. De gevorderden kunnen op deze afstand vlammen en proberen een mooie tijd te lopen.

De jeugd t/m 13 jaar loopt een kleine ronde van ongeveer 1250 meter. Bij minimaal 20 meisjes en 20 jongens worden dit 2 aparte wedstrijden.

Voor alle deelnemers is er een medaille en voor de beste 3 meisjes, jongens, dames en heren zijn er bekertjes. Deze keer geen geldprijzen, zoals bij de laatste edities, maar een oude traditie van de Kapelleloop uit de vorige eeuw wordt in ere hersteld. Na afloop is er namelijk een gratis verloting op startnummer. Deelnemers die willen meedoen moeten na afloop hun startnummer in de daarvoor klaar gezette doos, bak of emmer bij het secretariaat deponeren.

Zoals gewoonlijk bij JARO is deelname aan deze Kapelloop gratis. Inschrijven kan vanaf nu via jacroose@hetnet.nl met vermelding van naam, man of vrouw, geboortedatum + afstand, club of woonplaats. Wie voor 17 februari 20.00 uur inschrijft, krijgt in ieder geval nog een bevestiging. Anders kun je ter plaatse inschrijven in het Racketcentrum tot een half uur voor jouw wedstrijd.

Alle informatie kun je vinden op www.atletiekzeeland.nl in de kalender en dan doorklikken bij Kapellecross. We rekenen op zo’n 100 deelnemers en als dit lukt komen er waarschijnlijk dit jaar ook nog wedstrijden op de Stelleplas en in Goes met dezelfde formule.

Reacties
Kom ik er gisteren achter dat het toch komende week vakantie is voor de jeugd. Sinds ik 10 jaar geleden het onderwijs vaarwel heb gezegd, ben ik niet meer zo op de hoogte. Aangezien een paar trouwe JARO deelnemers nog niet hadden ingeschreven, besloot ik even te informeren en de vakantie bleek te reden. Maar zouden ze nu echt allemaal een weekje weg zijn? Voor de 5 km zijn er nog geen echte favorieten. Wel opvallend veel nieuwe namen, d.w.z. loopsters en lopers die nog niet eerder aan een JARO wedstrijd hebben meegedaan. De sterkte van deze deelnemers is me echter niet bekend, maar in ieder geval blijkt de keuze voor een 5 km als opstap zo gek nog niet. Bij de dames staat Monica Sanderse weliswaar op de startlijst, maar ze loopt in voorbereiding op de marathon vanmiddag een 25 km in Terneuzen en beslist pas morgen of ze daadwerkelijk van start gaat in Kapelle. Bij de mannen lijken me Jozias Boone en Jeroen Janse de grootste kanshebbers, maar wie weet welke vedetten zich tot vanavond 20.00 uur of morgen ter plaatse nog aanmelden. Maar dat toppers en heel veel deelnemers niet altijd garant staan voor een spannende wedstrijd bewijzen veel stadsmarathons en andere bekende hardloopevenementen. Als er straks nog belangrijk nieuws is, zal ik het doorgeven en anders tot morgen.
Jan Roose - Goes - 17/02/2018 12:13:46

LAATSTE NIEUWS KAPELLELOOP
In de week voor de wedstrijd is het altijd spannend of er voldoende belangstelling zal zijn en welk weer het wordt. Het laatste wat ik wil is een massaal evenement, maar iets organiseren voor nauwelijks 50 deelnemers is ook niet leuk. Ik ga uit van ongeveer 100 hardlopers, maar iets meer mag natuurlijk altijd. Mijn voorraad medailles kan dat zeker hebben. Of ik wel rekening heb gehouden met de schaatswedstrijden van de Olympische Winterspelen? Er is die middag ook veldrijden in Hulst bij Omroep Zeeland te zien. Nee, zover ik weet is het deze keer geen voorjaarsvakantie??? Ja, als je naast de andere wedstrijden op de Zeeuwse kalender en wedstrijden elders in het land ook nog rekening moet houden met deze zaken, is er nooit meer een datum te vinden. Gelukkig trekken niet alle hardlopers zich daar iets van aan, maar ik had op dit tijdstip iets meer voorinschrijvingen verwacht voor de vernieuwde uitvoering van de Kapelleloop. Of moet ik toch cross zeggen? Bij een cross of veldloop is eigenlijk het hele parcours onverhard en dat is nu niet het geval, want er zitten asfaltstroken in. Verder is deze zo nauwkeurig mogelijk gemeten 5 km biljartvlak. De weersomstandigheden heb ik niet in de hand, dus de schelpenpaden kunnen nat en een beetje glibberig zijn. Bij de laatste verkenning deze middag zag het er echter goed uit. Door de regen van de afgelopen nacht en ochtend nog wel een paar plassen, maar met het aangekondigde weer droogt dat tegen zondag zeker op. Aan het weer zal het zondag niet liggen. Redelijk veel zon, weinig kans op regen en 9 graden, dus vriestemperaturen zoals vorig jaar krijgen we zeker niet. Op dit moment staan er 43 deelnemers op de lijst. Helaas nog geen toppers uit het Zeeuwse circuit, zoals bij de laatste 2 edities. Bij de jeugd t/m 13 jaar ziet het er met voorlopig 12 deelnemers niet naar uit dat het 2 aparte wedstrijden worden. Misschien moet ik er toch nog even op wijzen, dat bij mijn wedstrijden ook de jeugd van andere Zeeuwse verenigingen welkom is. Ongeacht het aantal deelnemers zijn er naast de medailles voor iedereen wel 3 ereprijzen voor zowel meisjes als jongens. Dat geldt ook voor de dames en de heren. Voor de verloting op startnummer na afloop zijn er al bijna 70 prijzen. Voorlopig iedereen prijs, maar vergeet dan niet om je startnummer na de wedstrijd in de bij het secretariaat staande doos te deponeren. Of er dit jaar Belgen aan de start komen is nog niet bekend. Ik heb wel Belgische supportersmutsen in de tombola. Het ziet er dus op dit moment allemaal redelijk goed uit voor een geslaagde hardloopmiddag met hopelijk een leuke deelname. Voor de late beslissers: voorinschrijven kan nog tot zaterdag 17 februari 20.00 uur via jacroose@hetnet.nl met vermelding van naam, vrouw of man, geboortedatum + afstand, club of woonplaats. Je krijgt dan nog een bevestiging. Anders ter plaatse in het Racketcentrum vanaf 12.30 uur tot een half uur voor jouw wedstrijd.

Jan Roose - Goes - 15/02/2018 14:57:19

Misschien moet ik nog eens benadrukken dat deelname aan deze Kapelleloop helemaal gratis is. Waar vind je dat nog? Als ik de uitnodigingen van de meeste Zeeuwse lopen bekijk, is € 4,- bij voorinschrijving wel zo ongeveer het minimum bij de volwassenen. En € 10,- bij na-inschrijven is tegenwoordig geen uitzondering. “Kun je bij gratis deelname wel iets verwachten”, hoor je sommigen hardop denken. Vraag het maar aan de lopers, die al eerder hebben meegedaan aan de JARO wedstrijden. Deze keer is er voor iedereen een medaille. Voor de beste 3 meisjes, jongens, dames en heren zijn er bekertjes. Er is een verloting op startnummer, waarbij we zeker 50 prijzen hebben. Daarnaast een prachtig parcours, kleed- en douchegelegenheid en de mogelijkheid om na afloop gezellig na te babbelen in het Racketcentrum. Natuurlijk weet ik dat een deel lopers in voorbereiding is op een marathon en dat weekend de voorkeur geeft aan een langere wedstrijd of training i.p.v. een snelle 5 km. Daar kan ik helemaal inkomen en ik snap dat. Maar als je de JARO organisaties toch wilt steunen, op zondag een herstelloopje hebt gepland en weet dat het gratis is: Kom dan gewoon gezellig meelopen en schrijf je voor zaterdag 17 januari 20.00 uur in via jacroose@hetnet.nl met vermelding van naam, man of vrouw, geboortedatum en afstand, club of woonplaats.
Jan Roose - Goes - 13/02/2018 15:46:34


Reageer!     Alleen geregistreerde bezoekers mogen reacties plaatsen.
Ben je nog niet geregistreerd? Lees dan eerst onderstaande forumregels en registreer als je deze accepteert.

Achternaam: Wachtwoord:

Atletiek Zeeland stelt inhoudelijke reacties op artikelen zeer op prijs. Zorgvuldigheid is echter een voorwaarde. Een reactie dient daarom te voldoen aan onderstaande forumregels.

Forumregels Atletiek Zeeland

>Een reactie op een artikel moet vanzelfsprekend betrekking hebben op het artikel waaronder het wordt geplaatst.
>De reactie mag uiteraard niet in strijd zijn met de Nederlandse grondwet.
>Een anonieme reactie is niet toegestaan. Een dergelijke reactie wordt zo spoedig mogelijk verwijderd. Ook een reactie onder valse naam is uit den boze!
>De inhoud van een reactie valt onder de volle verantwoordelijkheid van de auteur. Uiteraard behoeft Atletiek Zeeland de inhoud van een reactie niet te delen of te ondersteunen. Voor de inhoud van een reactie kan Atletiek Zeeland derhalve op geen enkele wijze aansprakelijk of verantwoordelijk worden gesteld.
>Het forum is louter bedoeld voor onderlinge discussie over het hardlopen in haar breedste vorm. Reclame voor evenementen of wedstrijden, commerciële uitingen en soortgelijke bijdragen zijn niet toegestaan. Ook het overbrengen van persoonlijke felicitaties, bedankjes of anderzijds horen niet thuis in het forum.
>In de bejegening van andere deelnemers aan het forum dient respect en wellevendheid het uitgangspunt te zijn. Scherp discussiëren is uiteraard mogelijk en zelfs wenselijk, maar de reactie mag nooit bedreigen, beledigen, discrimineren of nodeloos kwetsen. De reactie mag ook geen privé-gegevens van derden bevatten.
>Een reactie dient kort en bondig te zijn geformuleerd. Bovendien dient deze voor een brede groep begrijpelijk leesbaar te zijn.
>Het gebruik van BLOKLETTERS is niet toegestaan. Voorkom ook onnodige spelfouten in een reactie door gebruik te maken van spellingcontrole.
>Atletiek Zeeland gaat uit van de goede wil van de forumdeelnemers. Reacties die niet stroken met de hiervoor genoemde forumregels, worden zonder enige uitleg uit het forum verwijderd.

Registreer hier en respecteer bovenstaande forumregels bij het geven van een reactie.
 
Recente Zeeuwse prestaties meer prestaties
20-09: Vestingloop Willemstad (13)
19-09: 49e Gouden Spike Leiden (3)
10000 Floris Willeboordse (debuut)30.50.93  Mse
800 m Yunis Stitan (PR 1.53.38)1.55.12  Mse
800 m Franklin van Anrooij (PR 1.58.62)1.59.17  Mse
17-09: Avondbaanwedstrijd Rotterdam (5)
5000 m Yunis Stitan (debuut)15.14.24  Mse
5000 m Bezuayehu Petersen (PR)15.39.53  JoA
5000 m Emma van Mourik (PR)20.15.69  Vse
800 m Franklin van Anrooij (PR)1.58.62  Mse
800 m Ruchama Houtzager (PR 2.31.87)2.35.66  MeB
13-09: NK A/B-junioren Amersfoort (2)
5000 m Bereket Petersen (PR)15.40.97  JoA
5000 m Bezuayehu Petersen (PR 15.39.53)16.01.84  JoA
12-09: Baanwedstrijd Tilburg (3)
3000 m Jaco Rip (PR 11.04.62)11.17.85  M40
1500 m Franklin van Anrooij (PR)4.00.82  Mse
1500 m Tim van den Broeke (PR 3.44.09)4.20.23  Mse
06-09: Vestingloop Hellevoetsluis (12)
05-09: Zeeuws kampioenschap Hulst (15)
03-09: Avondbaanwedstrijd Naaldwijk (6)
29-08: NK baan Senioren Utrecht (3)
22-08: Track Meeting Eindhoven (2)
20-08: Avondbaanwedstrijd Rotterdam (4)
15-08: Next Generation Athletics Nijmegen (1)
07-08: 3e Track Meeting Utrecht (2)
01-08: Baanwedstrijd Vught (2)
Atletiek Zeeland © 2020