vrijdag 10 juli 2020 | Home | Bestenlijsten | Bestenlijsten NL | Calculators | Nieuws | Records | Uitslagen | Wedstrijden | VZA Ranglijsten | Weer |
 
Wedstrijdagenda meer wedstrijden
vr 10-07: 1e Track Meeting Utrecht
wo 22-07: Welcome Back! Vlissingen
vr 07-08: 2e Track Meeting Utrecht
 

2018 overgangsjaar voor JARO


vrijdag 3 november 2017 - Auteur/Bron: Jan Roose

Zoals bekend zijn de JARO crossen voor het winterseizoen 2017 – 2018 uitgevallen, omdat er te veel onzekerheid was over de haalbaarheid van de organisaties. Plannen voor wedstrijden heb ik echter nog steeds. Laagdrempelig, gemakkelijk te organiseren en vooral gericht op hard lopen.

Daarom ga ik in 2018 “experimenteren” met wedstrijden over 5 km, waar je eens risico’s kunt nemen met een snellere start en een hoger tempo. En deze afstand blijft natuurlijk een mooie opstap voor beginnende lopers. Een soort kopie van de wedstrijd t.g.v. de Kapelse dag in augustus.

Bij deze wedstrijden zijn programma en afstanden zoveel mogelijk hetzelfde, maar de ene keer is het een pure stratenloop, soms toch een echte cross en als het niet anders kan een mengeling van de twee. De hoofdafstand is altijd een 5 km en staat open voor iedereen vanaf 14 jaar. Voor jeugd t/m 13 jaar is er een afstand van ongeveer 1000 á 1500 meter, afhankelijk van het parcours. Bij de jeugd wordt er alleen bij voldoende deelname ( 20 meisjes en 20 jongens ) gesplitst.

Voor elke wedstrijd wordt normaal een vergunning aangevraagd. Verder zijn er de gebruikelijke prijzen en deelname blijft gratis. Parcoursen zullen vooral worden uitgezet en beveiligd met pijlenbordjes en op de cruciale plaatsen parcourswachten/verkeersregelaars. In tegenstelling tot de crossen meestal ook een voor en achter fietser.

De locaties van de JARO crossen komen als eerste in beeld, maar daarnaast heb ik nog andere ideeën, zoals een loop door het park en over de oude zeedijk bij de atletiekbaan in Goes. Misschien zien mensen bij AV’56 er iets in. Jan betaalt. Verder eventueel samenwerking met wielerwedstrijden.

De eerste wedstrijd heb ik gepland voor zondag 18 februari 2018 in het Kapelse bos en laat ik in navolging op de crossen doorgaan onder de naam 7e Racketcentrum Kapelleloop. Start en finish op de gebruikelijke plaats, maar nu een parcours over hoofdzakelijk schelpen- en asfaltpaden. Meer informatie volgt z.s.m.

Reacties
Een echte wedstrijd in het park en over de oude zeedijk bij de atletiekbaan in Goes zit er dus voorlopig nog even niet in. Althans niet georganiseerd door JARO. De doelstelling van de atletiekunie met de door Jos beschreven parkloopjes deel ik helemaal niet. Van mij mogen alle niveaus meedoen, maar het moet wel een wedstrijd blijven met een uitslag enz. Beter nieuws heb ik i.v.m. de geplande wedstrijd in het Kapelse bos op 18 februari 2018. Van de gemeente Kapelle heb ik de vergunning 10 dagen na de aanvraag al binnen. Met de EHBO heb ik een afspraak gemaakt. De meeste medewerkers hebben reeds toegezegd. Medailles en bekertjes zijn besteld en de hardloopwinkel van Paola en Raymond zorgen ook deze keer voor de nodige ondersteuning. Op deze site kun je via de kalender en dan doorklikken bij Kapellecross alle informatie vinden. In tegenstelling tot de vorige edities wordt het echter geen echte cross over modderige bospaden, grasstroken en de beruchte heuvels. Zo’n crossparcours uitzetten kost ons uren werk en door omstandigheden gaat dat niet. Start en finish zijn wel op het veldje bij de scouting. De grote ronde van 2,5 km bestaat hoofdzakelijk uit schelpenpaden met ongeveer 600 meter asfalt en gaat helemaal door het bos. In noem het dus liever een natuurloop en of het crossachtig of bijna een wegwedstrijd wordt hangt af van het weer. Net als bij de Kapelse stratenloop in augustus streven we naar een zo exact mogelijk gemeten 5 km, zodat je bij gunstige omstandigheden een mooie tijd kunt lopen. Voor de jeugd t/m 13 jaar is er een wedstrijdje over ongeveer 1250 meter. Ook herstellen we een oude traditie in Kapelle uit de tijd dat er nog een 15 km werd gehouden rond en door het bos. Daarover een volgende keer. Het is pas over 3 maanden, maar je mag al inschrijven en deelname is bij JARO nog steeds gratis.
Jan Roose - Goes - 09/11/2017 15:23:06

Dus een ouderwetse prestatieloop. Dit concept met meerdere keren per jaar een loopje zonder uitslag op hetzelfde parcours heeft AV'56 tientallen jaren geleden al op ongeveer dit parcours gerealiseerd. Ook in Goes-Zuid bij het hertenkamp en op de Hollandse hoeve overigens. Mijn idee van iets organiseren sluit hier echter niet bij aan.
Jan Roose - Goes - 06/11/2017 16:20:15

Twee keer hetzelfde rondje is nooit leuk. Die feedback heb ik gekregen uit de enquete's van de Ladiesrun Goes de afgelopen jaren. Daarnaast zou ik niet focussen op de publieke belangstelling maar juist op de loopbeleving van de deelnemers. Als je naast de 5km een 3km en een 1.3km (jeugdloop) wilt organiseren dan kun je daarvoor eerder linksaf slaan op oude Zeedijk. Het concept van een parkloop is overigens om op de zondagmorgen een rondje te lopen en dat concept elke maand te herhalen. Op dat tijdstip is er nauwelijks verkeer op de parkeerplaats dus de problemen zullen wel meevallen. Verder geen tijdwaarneming, een paar parcourswachten op de parkeerplaats tijdens start, bij de afslagen op de Oude Zeedijk en voor de rest bordjes om te lopers de juiste kant op te wijzen. De Atletiekunie geeft aan dit concept, verzonnen door hardloopclub DE LOPER, trouwens ondersteuning. Ik weet alleen niet in welke vorm. Even contact opnemen met Dennis Weijers: dennis.weijers@atletiekunie.nl of 026-4834800
Jos den Hollander - Goes - 06/11/2017 14:23:12

Bedankt voor de reactie Jos. Als jij de WTC van AV'56 zover kunt krijgen, wil ik graag meewerken en voor de financiële bijdrage zorgen. Deze ronde kan, maar zelf zit ik te denken aan een ronde van ongeveer 2,5 km met start en finish op de atletiekbaan, die dan 2 keer gelopen moet worden. Om aan precies 5 km te komen kun je op de atletiekbaan de nodige meters toevoegen of weglaten. Het gedeelte over het parkeerterrein had ik in eerste gedachte ook meegenomen, maar als het druk is met auto's levert dat problemen op. Twee ronden lijkt me ook leuker voor publiek en gemakkelijker om een rondje voor de jeugd uit te zetten. Ik heb je email adres niet meer in mijn bestand, anders zou ik je mijn ronde en verder uitgewerkt idee even toezenden.
Jan Roose - Goes - 06/11/2017 12:44:40

hoi Jan, ergens op de site van de Atletiekunie zag ik dat ze inzetten op de uitbreiding van de zogenaamde Parkloop (https://www.atletiekunie.nl/nieuws/nieuw-parklopen). Misschien wel leuk om in Goes te organiseren. Je noemde het al hierboven. Het volgende 5km rondje is daarvoor wel geschikt ;-) http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=2075449 Alleen bordjes nodig
Jos den Hollander - Goes - 06/11/2017 12:23:27


Reageer!     Alleen geregistreerde bezoekers mogen reacties plaatsen.
Ben je nog niet geregistreerd? Lees dan eerst onderstaande forumregels en registreer als je deze accepteert.

Achternaam: Wachtwoord:

Atletiek Zeeland stelt inhoudelijke reacties op artikelen zeer op prijs. Zorgvuldigheid is echter een voorwaarde. Een reactie dient daarom te voldoen aan onderstaande forumregels.

Forumregels Atletiek Zeeland

>Een reactie op een artikel moet vanzelfsprekend betrekking hebben op het artikel waaronder het wordt geplaatst.
>De reactie mag uiteraard niet in strijd zijn met de Nederlandse grondwet.
>Een anonieme reactie is niet toegestaan. Een dergelijke reactie wordt zo spoedig mogelijk verwijderd. Ook een reactie onder valse naam is uit den boze!
>De inhoud van een reactie valt onder de volle verantwoordelijkheid van de auteur. Uiteraard behoeft Atletiek Zeeland de inhoud van een reactie niet te delen of te ondersteunen. Voor de inhoud van een reactie kan Atletiek Zeeland derhalve op geen enkele wijze aansprakelijk of verantwoordelijk worden gesteld.
>Het forum is louter bedoeld voor onderlinge discussie over het hardlopen in haar breedste vorm. Reclame voor evenementen of wedstrijden, commerciële uitingen en soortgelijke bijdragen zijn niet toegestaan. Ook het overbrengen van persoonlijke felicitaties, bedankjes of anderzijds horen niet thuis in het forum.
>In de bejegening van andere deelnemers aan het forum dient respect en wellevendheid het uitgangspunt te zijn. Scherp discussiëren is uiteraard mogelijk en zelfs wenselijk, maar de reactie mag nooit bedreigen, beledigen, discrimineren of nodeloos kwetsen. De reactie mag ook geen privé-gegevens van derden bevatten.
>Een reactie dient kort en bondig te zijn geformuleerd. Bovendien dient deze voor een brede groep begrijpelijk leesbaar te zijn.
>Het gebruik van BLOKLETTERS is niet toegestaan. Voorkom ook onnodige spelfouten in een reactie door gebruik te maken van spellingcontrole.
>Atletiek Zeeland gaat uit van de goede wil van de forumdeelnemers. Reacties die niet stroken met de hiervoor genoemde forumregels, worden zonder enige uitleg uit het forum verwijderd.

Registreer hier en respecteer bovenstaande forumregels bij het geven van een reactie.
 
Recente Zeeuwse prestaties meer prestaties
05-07: Stratenloop Zele (6)
10 km Sven Vermeulen (PR 36.39)37.47  M40
10 km Jonnathan Duinkerke (debuut)40.02  Mse
10 km Arthur van Aartsen (PR 41.22)45.05  M45
10 km Wendy Wijnstra (PR 45.24)45.35  V35
10 km Maurice Steketee (PR 41.35)45.37  M35
5 km Wouter Verstraate (PR)16.05  Mse
04-07: Testwedstrijd Papendal (1)
1500 m Tim van den Broeke (PR 3.45.11)3.45.99  Mse
Atletiek Zeeland © 2020