dinsdag 2 juni 2020 | Home | Bestenlijsten | Bestenlijsten NL | Calculators | Nieuws | Records | Uitslagen | VZA Ranglijsten | Weer |
 
 

Vlaming Cedric van de Putte mist baanrecord, maar wint ditmaal wel Goes On Track


maandag 14 augustus 2017 - Auteur/Bron: Eddie Pekaar

GOES – Iets voor 21 uur, een stief kwartiertje later dan gepland, was vrijdagavond de start van de langzaamste van een drietal series 3000m, die de finale vormden van de 3e Goes On Track. Arjan Heijnen opende op een kille en winderige atletiekbaan, in zijn eentje met een snelle ronde van 76 sec. Ofwel een gedurfd schema van 9.30 min. Want met jeugdige bravoure wilde hij dolgraag zijn ook deelnemende pa gaan lappen. Monique Verschuure maakte op een achttal seconden met o.a. een aantal clubgenoten deel uit van een achtervolgend treintje.

De 2e ronde van de A junior van de Sperwers uit Emmen, was met 84 sec. echter al beduidend langzamer. Met 82 sec. was de 3e ronde toch weer ietsje sneller. Monique Verschuure had intussen een gaatje met het treintje moeten laten vallen. De 4e ronde van Arjan Heijnen in 87 sec. deed nog weinig hoop geven voor het slagen van zijn stoutmoedige plan. Verrassend was dat Monique Verschuure weer had weten aan te pikken bij het treintje.

De 5e ronde van Arjan Heijnen bleek zelfs 92 sec. te zijn. Resulterend in een tijd van 7.37 min. voor 2000m. Zijn hoofd werd bovendien steeds roder. Monique Verschuure had opnieuw een gaatje moeten laten vallen. De 6e ronde van de Drent was met 91 sec. vrijwel hetzelfde als de vorige. Daarom werd steeds waarschijnlijker dat hij alsnog voor de finish zou worden teruggepakt. Het gaatje was immers nog maar 7 sec. En bij het ingaan van de laatste 200m was dat inderdaad zo. Zijn 7e en laatste volle ronde ging in 92 sec. Voor de anderen was dat uiteraard 85.

De winst van deze 17 koppige serie ging in 10.40.52 naar Ton Verbeek van AV'56. Clubgenoot Jan-Kees Kole, werd met 10.42.06 tweede. Arjan Heijnen moest zodoende genoegen nemen met de 3e plek in 10.43.06. Monique Verschuure finishte met 10.46.1 als zesde.

De start van de 2e serie met o.a. Shirin van Anrooij en organisator Robbert Meeuwse was rond 21.20 uur. De baanbreker van Goes On Track bleek met een 1e ronde in 72 sec, ofwel een schema van 9 min, veel te sterk voor de andere deelnemers. Maar zijn 2e ronde was met 76 sec. toch ook van een mindere orde. De 3e ronde was met 77 sec. vrijwel hetzelfde. En met de 4e ronde in 76 sec, duidde dat op een constant tempo.

Eric Wolfert was weliswaar nog steeds de eerste achtervolger in deze 14 koppige serie, maar de hardloper van AV Flakkee was bijna bijgehaald door Vlaming Arnold Cornelis en Scheldesporter Sander d'Hont. De 5e ronde van Robbert Meeuwse ging in 77 sec. en derhalve de 2000m in 6.18 min. Zijn 6e ronde in 76 sec. Sander d'Hont bepaalde bij de achtervolgers nu het tempo. Eric Wolfert had moeten afhaken. De 7e ronde van Robbert Meeuwse was met 74 sec. iets sneller om uiteindelijk te finishen in 9.20.82. Sander d'Hont werd tweede met 9.30.51. Arnold Cornelis derde met 9,37.55. Ondanks haas Patrick de Vos, zat er met 10.05. 09 geen PR in voor Shirin van Anrooij.

De start van de laatste en snelste 3e serie was rond 21.40 uur. Door het ontbreken van een haas, moest favoriet Cedric van de Putte (AC Hamme) zelf het tempo maken. De 1e ronde ging in 69 sec. Na de 2e ronde in 67 sec. bepaalde clubgenoot Sander Verminck het tempo. Erwin Harmes had al moeten afhaken. Bij de 3e ronde in 67 sec. had Cedric van de Putte opnieuw het tempo over genomen. Bij de 4e ronde in 69 sec. was het weer Sander Verminck. Niek den Exter had intussen ook moeten passen.

Ook de 5e ronde ging in 69 sec. en zodoende 5.41 min. voor de 2000m. Sander Verminck bepaalde hier weer het tempo. Tom de Gelder en Niek den Exter volgden intussen op 6 sec. Na de 6e ronde in alweer 69, had Lars Gerritsen verrassend de kop genomen. Voor Duffelaar Maarten De Nys ging het intussen ook te hard. Tom de Gelder had zich van Niek den Exter weten te ontdoen.

Cedric van de Putte ging na de 7e ronde in 64 vol voor de winst. Met zijn winnende 8.23.24, bleef hij minder dan twee sec. boven het baanrecord, dat Neal Bouterse in 2015 met 8.21.45 vestigde. Al was het verschil toen zeer nipt, omdat een aanstormende Cedric van de Putte maar 0,1 sec. meer kreeg toebedeeld. Sander Verminck werd 2e met 8,26.52. Lars Gerritsen 3e met 8.27.50. Niek den Exter 8e en beste Zeeuw met 8.44.24. Erwin Harmes eindigde met 8.55.01 als 11e in het 15 koppige veld.


Reageer!     Alleen geregistreerde bezoekers mogen reacties plaatsen.
Ben je nog niet geregistreerd? Lees dan eerst onderstaande forumregels en registreer als je deze accepteert.

Achternaam: Wachtwoord:

Atletiek Zeeland stelt inhoudelijke reacties op artikelen zeer op prijs. Zorgvuldigheid is echter een voorwaarde. Een reactie dient daarom te voldoen aan onderstaande forumregels.

Forumregels Atletiek Zeeland

>Een reactie op een artikel moet vanzelfsprekend betrekking hebben op het artikel waaronder het wordt geplaatst.
>De reactie mag uiteraard niet in strijd zijn met de Nederlandse grondwet.
>Een anonieme reactie is niet toegestaan. Een dergelijke reactie wordt zo spoedig mogelijk verwijderd. Ook een reactie onder valse naam is uit den boze!
>De inhoud van een reactie valt onder de volle verantwoordelijkheid van de auteur. Uiteraard behoeft Atletiek Zeeland de inhoud van een reactie niet te delen of te ondersteunen. Voor de inhoud van een reactie kan Atletiek Zeeland derhalve op geen enkele wijze aansprakelijk of verantwoordelijk worden gesteld.
>Het forum is louter bedoeld voor onderlinge discussie over het hardlopen in haar breedste vorm. Reclame voor evenementen of wedstrijden, commerciële uitingen en soortgelijke bijdragen zijn niet toegestaan. Ook het overbrengen van persoonlijke felicitaties, bedankjes of anderzijds horen niet thuis in het forum.
>In de bejegening van andere deelnemers aan het forum dient respect en wellevendheid het uitgangspunt te zijn. Scherp discussiëren is uiteraard mogelijk en zelfs wenselijk, maar de reactie mag nooit bedreigen, beledigen, discrimineren of nodeloos kwetsen. De reactie mag ook geen privé-gegevens van derden bevatten.
>Een reactie dient kort en bondig te zijn geformuleerd. Bovendien dient deze voor een brede groep begrijpelijk leesbaar te zijn.
>Het gebruik van BLOKLETTERS is niet toegestaan. Voorkom ook onnodige spelfouten in een reactie door gebruik te maken van spellingcontrole.
>Atletiek Zeeland gaat uit van de goede wil van de forumdeelnemers. Reacties die niet stroken met de hiervoor genoemde forumregels, worden zonder enige uitleg uit het forum verwijderd.

Registreer hier en respecteer bovenstaande forumregels bij het geven van een reactie.
 
Atletiek Zeeland © 2020