maandag 16 september 2019 | Home | Bestenlijsten | Bestenlijsten NL | Calculators | Nieuws | Records | Uitslagen | Videos | Wedstrijden | VZA Ranglijsten | Weer |
 
Wedstrijdagenda meer wedstrijden
vr 20-09: Wemeldingeloop
za 21-09: Halve Marathon van Tholen
za 21-09: Bamisrun Kloosterzande
zo 22-09: 2e Vaart van Vlissingen
zo 22-09: 35e Dam tot Damloop Amsterdam
zo 22-09: 3e Kraaieloop Lewedorp
za 28-09: Ten Miles Philippine
za 28-09: 16e Tielemanloop Middelharnis
za 05-10: Clingse Bosloop Clinge
za 05-10: 17e Kustmarathon Zoutelande
zo 06-10: 34e Singelloop Breda
zo 13-10: 36e Marathon Eindhoven
za 19-10: Hulsterloo Loop Nieuw-Namen
za 19-10: 58e Singelloop Middelburg
zo 20-10: 44e Amsterdam Marathon
Recente uitslagen meer uitslagen
zo 15-09: Dwars Door De Zwingeul Cadzand-Bad
za 14-09: 6e d'Ossekoppenloop Ossenisse (103)
vr 13-09: 24e Stadsloop Goes
za 07-09: 13e Kustloop Vrouwenpolder
za 07-09: Bosse Pielenloop Vogelwaarde (52)
vr 30-08: 10e Kapelsedag Loop Kapelle-Biezelinge (138)
wo 28-08: Kreekloop Terneuzen (77)
zo 25-08: Hardloop3Daagse Neeltje Jans
za 24-08: 33e Halve Marathon Westenschouwen (489)
zo 18-08: 3e Saeftinghe Run Paal (129)
za 10-08: 15 van Wolphaartsdijk (154)
vr 09-08: 35e Strandloop Ouddorp
di 06-08: 6e Zomerloop Zuidzande (103)
 

Nieuwe hardloopwedstrijd….. 1e Wemeldingeloop


woensdag 4 september 2019 - Auteur/Bron: Jan Roose

In het kader van de nationale sportweek organiseren de middenstand van Wemeldinge en de sportdienst van de gemeente Kapelle op vrijdag 20 september een stratenloop in Wemeldinge. Zij worden hierbij geholpen door JARO en zijn team en AV’56.

Hardloopwedstrijden in Wemeldinge zijn niet helemaal nieuw. Tot enkele jaren geleden werd op Hemelvaartsdag de Centrumloop georganiseerd, voorafgaand aan het wielrencriterium. In de jaren 70 was er al een stratenloop van gymnastiekvereniging WIK m.m.w. van AV’56. Ook in het Wemeldingse bos vonden verschillende wedstrijdjes of prestatielopen plaats.

Deze nieuwe wedstrijd wordt gehouden in het havengebied met Camping Linda als start – en finishlocatie. Hier is tevens het secretariaat en de mogelijkheid om te verkleden. Het concept is nagenoeg gelijk aan veel andere JARO wedstrijden. Een jeugdloop t/m 13 jaar over 1000 meter en een loop over 5 km voor iedereen vanaf 14 jaar. Vanwege eventueel vroeg invallende duisternis wordt er al om 18.00 uur gestart.

Het parcours voor de jeugdloop is een visa versa traject vanaf de camping. De 5 km start om 18.30 uur en omvat 2 grote ronden van 2400 meter met deels uitzicht over het water. Om aan precies 5000 meter te komen wordt er een extra stukje op de camping gelopen.

In Kapelle was veel te doen over de geweldige hoeveelheid na – inschrijvingen. Hoewel we stellen dat de inschrijving eigenlijk een half uur voor jouw wedstrijd stopt, willen we niemand teleurstellen. Toch leidt ( ik moet bijna schrijven lijdt ) dit tot het laatste moment inschrijven tot ergernis en fouten. Zeker als er dan ook nog een paar jongens inschrijven voor de 5 km en starten bij de jeugdloop. Ze zijn naderhand wel gediskwalificeerd, maar hun prijs hadden ze al in ontvangst genomen. Dat soort toestanden willen we niet en daarom vragen we van te voren in te schrijven via jacroose@hetnet.nl met vermelding van naam, vrouw of man, geboortedatum, afstand, club of woonplaats. Dit kan tot donderdag 19 september 20.00 uur. Je krijgt dan een bevestiging en weet gelijk je startnummer, zodat je dat op het secretariaat direct kunt ophalen.

Als het echt niet anders kan, is inschrijven ter plaatse mogelijk vanaf 16.30 uur, maar voor de jeugd stopt de inschrijving onherroepelijk om 17.45 uur en bij de anderen om 18.15 uur. Secretariaat op Camping Linda.. Bij een nieuwe wedstrijd is het altijd even afwachten of er veel deelname is. In Kapelle begonnen we in 2010 met ongeveer 60 hardlopers. Hopelijk wordt dit aantal ruim verbeterd.

Net als bij de stratenloop in Kapelle stel ik een bonus van € 200,- in het vooruitzicht voor het verbeteren van de huidige snelste officiële Zeeuwse tijd over 5 km op de weg. Bij de mannen bedraagt die tijd 15.08 minuten en bij de vrouwen 17.43 minuten. Voor de Zeeuwse toppers zijn deze tijden haalbaar. Dat is in Kapelle al gebleken, maar dan moeten de omstandigheden gunstig zijn.

Reacties
Nog 4 dagen en dan vindt de 1e Wemeldingeloop plaats. Op dit moment zijn er 50 voorinschrijvingen en dat is meer dan 3 weken geleden voor de stratenloop in Kapelle. Toen steeg het aantal voorinschrijvingen in de loop van de week naar 115 en kwamen er uiteindelijk 200 hardlopers over de finish. Nu verwacht ik bij een eerste editie van een wedstrijd niet direct zoveel deelnemers, maar ruim 100 moet toch mogelijk zijn. Helaas is de belangstelling bij de jeugd ook nu voorlopig matig, hoewel dat in Kapelle nog ruimschoots goed kwam met vooral plaatselijke jeugd. Moeten we concluderen dat met het olympisch maken van skateboarden en straks misschien ook gamen de jeugd voor deze “sporten” kiest, of ben ik nu te cynisch? Ook leden van atletiekverenigingen doen steeds minder aan dit soort wedstrijden mee. Om het de organisatie niet te moeilijk te maken, vragen we om van te voren in te schrijven. Je hoeft niet tot het laatste moment af te wachten wat het weer doen, want het is vrijdag gewoon goed hardloopweer. De na – inschrijving sluit onherroepelijk een kwartier voor de wedstrijd, want de speaker en jury willen op tijd de volledige deelnemerslijsten hebben. Voorinschrijven kan tot donderdag 19 september 20.00 uur.
Jan Roose - Goes - 16/09/2019 10:34:07

Bij een nieuwe wedstrijd is het voor de organisatie altijd spannend of er belangstelling is. Nu heb ik op dit gebied behoorlijk veel ervaring en dan weet ik dat rond de 70 deelnemers bij de geboorte van een gewoon loopje al behoorlijk is. Bij de Kapelleloop en alle JARO crossen was het niet anders. De FysioKapelleloop mag de laatste jaren intussen rekenen op 150 tot 200 hardlopers. Bij de JARO crossen is het nog een beetje wisselend, waarschijnlijk ook omdat crossen minder populair zijn. Toch waren er bij de laatste JARO cross in februari ook 200 deelnemers, maar dat had deels te maken met mijn promotiestunt.
Nu dus de Wemeldingeloop over 5 km als nieuwkomer. De voorinschrijving houdt gelijke tred met Kapelle, maar dat zegt 10 dagen voor de wedstrijd nog niets. Hoeveel jeugd voor de 1 km uit Wemeldinge zelf gaat er mee doen, want dat kan al een groot verschil betekenen. Hoe groot is de concurrentie van andere lopen in Zeeland dat weekend, want in het weekend van Kapelle was er verder niets. Nu zijn er op zaterdag een halve marathon in Tholen en een wedstrijd in Kloosterzande Op zondag staan er nog 2 wedstrijden op de Zeeuwse kalender. Ik kan me goed voorstellen dat hardlopers in voorbereiding op de Kust of een andere marathon kiezen voor een halve marathon als laatste test. Anderzijds kan een 5 km met veel in – en uitlopen op vrijdag, een herstelloop op zaterdag en een langere wedstrijd in het beoogde marathontempo op zondag ook effectief zijn. Op zondag heb je dan keuze uit een 15 km in Lewedorp en een halve marathon in Vlissingen. Bij al die wedstrijden zijn ook kortere afstanden.
Zo, op deze manier heb ik voor deze organisaties ook nog een beetje promotie gemaakt. Natuurlijk wil ik dat er veel hardlopers naar Wemeldinge komen, maar als hardloopliefhebber moet ik ook rekening houden met andere belangen, d.w.z. straks goede prestaties bij de marathons. In Wemeldinge rekenen we vooral op hardlopers uit de regio en de vaste deelnemers aan de JARO wedstrijden. Toch nu al opvallend veel nieuwe namen bij de voorinschrijvingen. Het parcours in Wemeldinge is niet in het centrum, zoals in Kapelle met heel veel publiek. We lopen rond Camping Linda tussen de oude haven en het kanaal door Zuid – Beveland. Op de camping gaan we het zo gezellig mogelijk maken. Diverse sponsors richten er een stand in. Zo zal er een bakker voor eierkoeken zorgen, kreeg ik vandaag van één van de mede – organisatoren te horen. Schrijf dus op tijd in, zodat de bakker een grote voorraad kan bakken en niemand voor een lege tafel komt te staan. En vooral om het voor de organisatie lekker overzichtelijk te houden.
Jan Roose - Goes - 10/09/2019 13:24:43


Reageer!     Alleen geregistreerde bezoekers mogen reacties plaatsen.
Ben je nog niet geregistreerd? Lees dan eerst onderstaande forumregels en registreer als je deze accepteert.

Achternaam: Wachtwoord:

Atletiek Zeeland stelt inhoudelijke reacties op artikelen zeer op prijs. Zorgvuldigheid is echter een voorwaarde. Een reactie dient daarom te voldoen aan onderstaande forumregels.

Forumregels Atletiek Zeeland

>Een reactie op een artikel moet vanzelfsprekend betrekking hebben op het artikel waaronder het wordt geplaatst.
>De reactie mag uiteraard niet in strijd zijn met de Nederlandse grondwet.
>Een anonieme reactie is niet toegestaan. Een dergelijke reactie wordt zo spoedig mogelijk verwijderd. Ook een reactie onder valse naam is uit den boze!
>De inhoud van een reactie valt onder de volle verantwoordelijkheid van de auteur. Uiteraard behoeft Atletiek Zeeland de inhoud van een reactie niet te delen of te ondersteunen. Voor de inhoud van een reactie kan Atletiek Zeeland derhalve op geen enkele wijze aansprakelijk of verantwoordelijk worden gesteld.
>Het forum is louter bedoeld voor onderlinge discussie over het hardlopen in haar breedste vorm. Reclame voor evenementen of wedstrijden, commerciële uitingen en soortgelijke bijdragen zijn niet toegestaan. Ook het overbrengen van persoonlijke felicitaties, bedankjes of anderzijds horen niet thuis in het forum.
>In de bejegening van andere deelnemers aan het forum dient respect en wellevendheid het uitgangspunt te zijn. Scherp discussiëren is uiteraard mogelijk en zelfs wenselijk, maar de reactie mag nooit bedreigen, beledigen, discrimineren of nodeloos kwetsen. De reactie mag ook geen privé-gegevens van derden bevatten.
>Een reactie dient kort en bondig te zijn geformuleerd. Bovendien dient deze voor een brede groep begrijpelijk leesbaar te zijn.
>Het gebruik van BLOKLETTERS is niet toegestaan. Voorkom ook onnodige spelfouten in een reactie door gebruik te maken van spellingcontrole.
>Atletiek Zeeland gaat uit van de goede wil van de forumdeelnemers. Reacties die niet stroken met de hiervoor genoemde forumregels, worden zonder enige uitleg uit het forum verwijderd.

Registreer hier en respecteer bovenstaande forumregels bij het geven van een reactie.
 
Laatste reactie:
Jan Roose: Nieuwe Hardloopwedstrijd….. 1e..
Recente Zeeuwse prestaties meer prestaties
15-09: 40e Bikse Natuurmarathon Hilvarenbeek (6)
10 km Jack Suijkerbuijk (PR 42.35)49.26  M60
halve Bram Verhage (PR 1.26.01)1.34.12  M55
halve Maurice Steketee (PR 1.36.11)1.41.06  M35
marath Ingrid IJsebaert (PR 3.10.27)3.48.23  V50
marath Guy van Driessche (PR 3.19.20)3.48.23  M50
marath Robert Carol (PR 3.15.57)3.53.05  M50
08-09: Marathon Munster (1)
marath Marcel van Delden (PR 3.19.18)3.41.54  M50
08-09: Halve Marathon Oostland Pijnacker (1)
halve Heddie Nieuwdorp (PR 1.20.40)1.23.32  M60
08-09: Quikrun Roosendaal (6)
10 km Lion Baas (PR)38.59  M40
10 km Marco Olivier (PR)44.42  M45
10 km Nancy Koch (PR)48.12  Vse
10 km Rosette Verkaart (PR)50.09  V40
10 km Jacqueline Meijers (PR)54.04  V45
5 km Andre Meijers (PR)19.43  Mse
07-09: Halve Marathon Evergem (11)
07-09: Kramp Run Varsseveld (1)
5 km Tim van den Broeke (ZR + PR)14.37  Mse
03-09: Baanwedstrijd Vlissingen (11)
01-09: 31e Tilburg Ten Miles  (29)
30-08: Track Meeting Utrecht (5)
29-08: Seuterloop s-Gravendeel (1)
24-08: Allonsius Sport Meeting Huizingen (1)
22-08: Baanwedstrijd Rotterdam (2)
17-08: Meeting voor Mon Kessel-Lo (3)
09-08: Track Meeting Utrecht (2)
03-08: Memorial Rasschaert Ninove (1)
27-07: Internationaal Antwerps Atletiekgala Merksem (4)
26-07: NK baan Senioren Den Haag (8)
21-07: Gentse Feesten Meeting  (2)
Atletiek Zeeland © 2019