donderdag 19 september 2019 | Home | Bestenlijsten | Bestenlijsten NL | Calculators | Nieuws | Records | Uitslagen | Videos | Wedstrijden | VZA Ranglijsten | Weer |
 
Wedstrijdagenda meer wedstrijden
vr 20-09: Wemeldingeloop
za 21-09: Halve Marathon van Tholen
za 21-09: Bamisrun Kloosterzande
zo 22-09: 2e Vaart van Vlissingen
zo 22-09: 35e Dam tot Damloop Amsterdam
zo 22-09: 3e Kraaieloop Lewedorp
za 28-09: Ten Miles Philippine
za 28-09: 16e Tielemanloop Middelharnis
za 05-10: Clingse Bosloop Clinge
za 05-10: 17e Kustmarathon Zoutelande
zo 06-10: 34e Singelloop Breda
zo 13-10: 36e Marathon Eindhoven
za 19-10: Hulsterloo Loop Nieuw-Namen
za 19-10: 58e Singelloop Middelburg
zo 20-10: 44e Amsterdam Marathon
Recente uitslagen meer uitslagen
zo 15-09: Dwars Door De Zwingeul Cadzand-Bad
za 14-09: 6e d'Ossekoppenloop Ossenisse (103)
vr 13-09: 24e Stadsloop Goes
za 07-09: 13e Kustloop Vrouwenpolder (516)
za 07-09: Bosse Pielenloop Vogelwaarde (52)
vr 30-08: 10e Kapelsedag Loop Kapelle-Biezelinge (138)
wo 28-08: Kreekloop Terneuzen (77)
zo 25-08: Hardloop3Daagse Neeltje Jans
za 24-08: 33e Halve Marathon Westenschouwen (489)
zo 18-08: 3e Saeftinghe Run Paal (129)
za 10-08: 15 van Wolphaartsdijk (154)
vr 09-08: 35e Strandloop Ouddorp
di 06-08: 6e Zomerloop Zuidzande (103)
 

Stratenloop in Kapelle


woensdag 16 augustus 2017 - Auteur/Bron: Jan Roose

Op vrijdag 25 augustus vindt al voor de achtste keer de stratenloop in Kapelle plaats t.g.v. de Kapelse dag. De Stichting Kapelle Promotion staat in voor de organisatie en krijgt daarbij de steun van 2 ervaren hardlopers.

Het hoofdnummer is de wedstrijd over exact 5000 meter om 19.30 uur. Hiervoor moeten de atleten 4 ronden afleggen + een aanloop van 320 meter. De finish ligt sinds vorig jaar in de Biezelingsestraat ter hoogte van FysioKapelle. Hier is ook het secretariaat en een beperkte kleedgelegenheid. Vorig jaar werd deze wedstrijd gewonnen door de Belg Mats Lunders in een tijd net boven de 15 minuten, gevolg door de Zeeuwen Martijn de Kok en Robbert Meeuwse. Bij de dames ging de overwinning naar Martje van Dixhoorn. De laatste jaren staan er gemiddeld zo’n 100 loopsters en lopers aan de start van deze 5 km. Hopelijk laten de betere Zeeuwse loopsters en lopers zich deze keer ook weer zien in het fruitdorp.

Maar deze wedstrijd is niet alleen voor de snelle lopers. Juist de relatief korte afstand maakt het ook aantrekkelijk voor beginners en oudere lopers. In de praktijk is iedereen na ongeveer 35 minuten over de finish en je loopt voor een massa publiek.

Voor de jeugd zijn er vanaf 19.00 uur aparte wedstrijden. Voor de allerjongsten t/m 10 jaar een 750 meter en voor de groep 11 t/m 14 jaar 1500 meter. Zij lopen hun wedstrijd op een iets kortere ronde.

In tegenstelling tot andere jaren moeten de inschrijvingen deze keer via Sjaak Sinke aeromad@zeelandnet.nl

Reacties
Erwin Harmes heeft mij deze ochtend laten weten dat hij vanavond zal starten in Kapelle. Hij wordt daarmee gelijk de grootste favoriet voor de overwinning.
Jan Roose - Goes - 25/08/2017 12:30:17

Ook gisteren zijn er nog ongeveer 20 inschrijvingen bijgekomen. De teller staat dus al boven de 80, waarvan ruim 20 bij de jongste jeugd. Toch nog een keer vermelden de in verhouding grote deelname uit Walcheren bij de jeugd, terwijl ik de trouwe deelnemers uit Zuid –Beveland voorlopig nog mis. Bij de vrouwen heeft ook Anjolie Engels ingeschreven, dus mijn € 50,- voor een nieuw parcoursrecord bij de dames ben ik zeker kwijt. Bij de heren ziet dat er nog niet naar uit, maar ik laat me graag verrassen.
Jan Roose - Goes - 24/08/2017 09:47:05

De voorinschrijving van deze 8e FysioKapelleloop staat momenteel op ruim 60 deelnemers. Sinds het weekend komen er elke dag ongeveer 20 bij, dus dat belooft met nog 3 dagen te gaan. Elk jaar streven we naar ongeveer 100 deelnemers bij de 5 km en zo’n 40 á 50 bij de jeugd. Natuurlijk zijn we blij met meer deelnemers, maar op dit relatief korte rondje is het voor de rondentellers een enorme klus om alles in goede banen te leiden. Gelukkig lukt dit altijd. Bij de jeugd zijn er nu al, naast de meisjes en jongens uit Kapelle zelf, in verhouding veel deelnemers uit Walcheren. Het noemen van favorieten is nog moeilijk, want er komen zeker nog sterke loopsters en lopers bij. Bij de mannen is Patrick de Vos op dit moment de te kloppen man. Patrick heeft dit jaar al verschillende wedstrijden gewonnen. Bij de vrouwen wordt het voor Martje van Dixhoorn waarschijnlijk moeilijk om haar overwinning van vorig jaar te herhalen. Op de lijst staan namelijk ook Monique Verschuure en Monica Sanderse en deze loopsters zijn ongetwijfeld iets sterker. Voorinschrijven kan nog steeds en anders ter plaatse vanaf 17.30 uur. En vergeet het niet: voor een nieuw parcoursrecord schenk ik zowel bij vrouwen ( 19.15 minuten ) als bij mannen ( 15.10 minuten ) € 50,-.
Jan Roose - Goes - 23/08/2017 09:52:31

Even een mededeling van huishoudelijke aard. Misschien dat inschrijven bij Sjaak op dit moment niet lukt. Hij liet mij weten dat er problemen met de computer zijn, maar hoopt dat dit z.s.m. opgelost is.
Jan Roose - Goes - 21/08/2017 18:09:05

Volgens de laatste berichten van Sjaak Sinke begint de voorinschrijving nu een beetje op gang te komen. Vorig jaar hadden we een recordaantal voorinschrijvingen, maar door het erg warme weer bleven meerdere lopers weg. We kwamen toen net niet aan 100 deelnemers bij de 5 km en dat was in ieder geval geen record.
Er werd in 2016 ondanks de hitte wel een nieuw parcoursrecord gevestigd bij de mannen. De Belg Mats Lunders legde de afstand af in 15.10 minuten. De 5000 meter op de baan heeft deze Belg echter al in 13.37.48 minuten gelopen, dus zo verwonderlijk is deze tijd dan niet. Voor de meeste Zeeuwen dus moeilijk om deze 15.10 te verbeteren, hoewel ik Tim van den Broeke, Neal Bouterse, Erwin Adan, Erwin Harmes en Niek den Exter er wel toe in staat zie. Maar of deze lopers meedoen is een tweede.
Bij de vrouwen staat het parcoursrecord waarschijnlijk op naam van Monique Verschuure met 19.15 minuten. Waarschijnlijk, want ik kan geen uitslag vinden uit 2011, maar ik vermoed dat er toen niet sneller is gelopen. Monique zelf, maar zeker Shirin van Anrooij, zijn in staat dit te verbeteren.
Bij een nieuw parcoursrecord stel ik € 50,- beschikbaar. Hopelijk aanleiding voor de Zeeuwse toppers om in te schrijven. Maar ook loopsters en lopers uit andere streken zijn van harte welkom. Vorig jaar probeerde ik voorinschrijven te stimuleren door het verloten van 2 hardloopuitrustingen, maar dat bleek te omslachtig. En sowieso zijn er geldprijzen voor de beste 3 vrouwen en mannen.
Bij de jeugd blijft het elk jaar een verrassing hoe groot de opkomst is. Vorig jaar was het beduidend minder dan het jaar ervoor. Misschien ook de warmte, maar zeker het feit dat er nog een week vakantie volgde. Dit jaar is het voor de basisscholen de laatste vrijdag van de vakantie en is iedereen normaal gesproken weer thuis. Op de scholen kan er echter geen reclame gemaakt worden voor deze loop, dus rekenen we vooral op de deelname van veel leden van AV’56 en Dynamica, zoals in 2015. Ook bij de meisjes en jongens worden de beste 3 gehuldigd op het podium.
Voorinschrijven kan nog tot en met woensdag 23 augustus via aeromad@zeelandnet.nl en anders op de dag zelf vanaf 17.30 uur op het adres Biezelingsestraat 7 in Kapelle. Zie verder de informatie bij de kalender op deze site. Ik hou jullie op de hoogte.
Jan Roose - Goes - 17/08/2017 15:39:08


Reageer!     Alleen geregistreerde bezoekers mogen reacties plaatsen.
Ben je nog niet geregistreerd? Lees dan eerst onderstaande forumregels en registreer als je deze accepteert.

Achternaam: Wachtwoord:

Atletiek Zeeland stelt inhoudelijke reacties op artikelen zeer op prijs. Zorgvuldigheid is echter een voorwaarde. Een reactie dient daarom te voldoen aan onderstaande forumregels.

Forumregels Atletiek Zeeland

>Een reactie op een artikel moet vanzelfsprekend betrekking hebben op het artikel waaronder het wordt geplaatst.
>De reactie mag uiteraard niet in strijd zijn met de Nederlandse grondwet.
>Een anonieme reactie is niet toegestaan. Een dergelijke reactie wordt zo spoedig mogelijk verwijderd. Ook een reactie onder valse naam is uit den boze!
>De inhoud van een reactie valt onder de volle verantwoordelijkheid van de auteur. Uiteraard behoeft Atletiek Zeeland de inhoud van een reactie niet te delen of te ondersteunen. Voor de inhoud van een reactie kan Atletiek Zeeland derhalve op geen enkele wijze aansprakelijk of verantwoordelijk worden gesteld.
>Het forum is louter bedoeld voor onderlinge discussie over het hardlopen in haar breedste vorm. Reclame voor evenementen of wedstrijden, commerciële uitingen en soortgelijke bijdragen zijn niet toegestaan. Ook het overbrengen van persoonlijke felicitaties, bedankjes of anderzijds horen niet thuis in het forum.
>In de bejegening van andere deelnemers aan het forum dient respect en wellevendheid het uitgangspunt te zijn. Scherp discussiëren is uiteraard mogelijk en zelfs wenselijk, maar de reactie mag nooit bedreigen, beledigen, discrimineren of nodeloos kwetsen. De reactie mag ook geen privé-gegevens van derden bevatten.
>Een reactie dient kort en bondig te zijn geformuleerd. Bovendien dient deze voor een brede groep begrijpelijk leesbaar te zijn.
>Het gebruik van BLOKLETTERS is niet toegestaan. Voorkom ook onnodige spelfouten in een reactie door gebruik te maken van spellingcontrole.
>Atletiek Zeeland gaat uit van de goede wil van de forumdeelnemers. Reacties die niet stroken met de hiervoor genoemde forumregels, worden zonder enige uitleg uit het forum verwijderd.

Registreer hier en respecteer bovenstaande forumregels bij het geven van een reactie.
 
Laatste reacties:
Jan Roose: Nieuwe Hardloopwedstrijd….. 1e..
Jan Roose: Nieuwe Hardloopwedstrijd….. 1e..
Jan Roose: Nieuwe Hardloopwedstrijd….. 1e..
Recente Zeeuwse prestaties meer prestaties
15-09: 40e Bikse Natuurmarathon Hilvarenbeek (6)
marath Ingrid IJsebaert (PR 3.10.27)3.48.23  V50
marath Guy van Driessche (PR 3.19.20)3.48.23  M50
marath Robert Carol (PR 3.15.57)3.53.05  M50
halve Bram Verhage (PR 1.26.01)1.34.12  M55
halve Maurice Steketee (PR 1.36.11)1.41.06  M35
10 km Jack Suijkerbuijk (PR 42.35)49.26  M60
15-09: Door Dik en Dun Steenbergen (4)
10 km Lion Baas (PR 38.59)39.49  M40
10 km Ronald Geertse (PR 39.02)44.36  M35
10 km Andre Meijers (PR 42.14)44.51  M45
10 km Jacqueline Meijers (PR 54.04)58.21  V45
08-09: Marathon Munster (1)
marath Marcel van Delden (PR 3.19.18)3.41.54  M50
08-09: Halve Marathon Oostland Pijnacker (1)
halve Heddie Nieuwdorp (PR 1.20.40)1.23.32  M60
08-09: Quikrun Roosendaal (6)
10 km Lion Baas (PR)38.59  M40
10 km Marco Olivier (PR)44.42  M45
10 km Nancy Koch (PR)48.12  Vse
10 km Rosette Verkaart (PR)50.09  V40
10 km Jacqueline Meijers (PR)54.04  V45
5 km Andre Meijers (PR)19.43  Mse
07-09: Halve Marathon Evergem (11)
07-09: Kramp Run Varsseveld (1)
5 km Tim van den Broeke (ZR + PR)14.37  Mse
03-09: Baanwedstrijd Vlissingen (11)
01-09: 31e Tilburg Ten Miles  (29)
30-08: Track Meeting Utrecht (5)
29-08: Seuterloop s-Gravendeel (1)
24-08: Allonsius Sport Meeting Huizingen (1)
22-08: Baanwedstrijd Rotterdam (2)
17-08: Meeting voor Mon Kessel-Lo (3)
09-08: Track Meeting Utrecht (2)
03-08: Memorial Rasschaert Ninove (1)
27-07: Internationaal Antwerps Atletiekgala Merksem (4)
26-07: NK baan Senioren Den Haag (8)
Atletiek Zeeland © 2019