donderdag 13 december 2018 | Home | Bestenlijsten | Bestenlijsten NL | Calculator | Nieuws | Records | Uitslagen | Videos | Wedstrijden | VZA Ranglijsten | Weer |
 
 
Wedstrijdagenda meer wedstrijden
vr 14-12: Kanjerloop Goes
zo 16-12: 13e Spark marathon Spijkenisse
za 22-12: Natuurloop Axel
za 22-12: 19e Aagtekerke Run
wo 26-12: Kerstloop Dishoek
do 27-12: Snertloop Arnemuiden
za 29-12: Eindejaarscross Axel
za 29-12: Stratenloop Menheerse Middelharnis
ma 31-12: Tankloop Westkapelle
ma 31-12: 2e Natuurloop Nieuwvliet
vr 04-01: Ondoloop Sint Laurens
za 05-01: Jeff Thuy Memorial Heikant
za 05-01: 58e Wallenloop Goes
zo 06-01: Scheidsrechtersloop Vlissingen
za 12-01: Steense Rattenloop Sint Jansteen
za 12-01: 47e Deltacross Westenschouwen
Recente uitslagen meer uitslagen
zo 09-12: Jules Unlimitedloop Breskens
za 08-12: Halve Marathon Terneuzen (112)
za 01-12: 26e Inkelcross Kruiningen (149)
zo 25-11: 19e Zakloop Nisse (588)
za 24-11: 33e Elderschanscross Aardenburg (138)
za 17-11: 18e Hobbeldebobbelloop Zoutelande (314)
zo 11-11: 1e Natuurloop Retranchement (60)
za 10-11: 51e Mosselloop Westenschouwen (286)
za 10-11: Jeff Thuy Memorial Heikant (100)
zo 04-11: 8e Trail By The Sea Renesse (416)
za 03-11: Appelloop Axel (168)
za 03-11: 33e Moerschanscross Hulst (138)
 

Jaro baanwedstrijd op skeelerbaan


maandag 22 mei 2017 - Auteur/Bron: Jan Roose

GOES - Nee, een groot succes was deze alternatieve baanwedstrijd over 3000 meter op het asfalt van de skeelerbaan in Goes-Zuid niet. Slechts 13 hardlopers gingen net na 12.00 uur van start voor 8 rondjes en een beetje op een in de zon badende en omgeven door veel groen liggende baan. Volgens mij een record “minste deelnemers aan een hardloopwedstrijd”.

Gelukkig waren er nog toeschouwers en dan komen de bankjes rond deze accommodatie goed van pas. Kortom in mijn ogen een bijna ideale plek voor laagdrempelige wedstrijden. Een paar mobiele toiletten en een overdekt hok om de inschrijving te verwerken bij minder goed weer zouden het compleet maken.

Jan-Kees Koole van AV’56 was na 10.55 min. de snelste van deze groep en na iets meer dan 17 minuten sloten vader en zoon Bakker de rij. Snelste vrouw, in dit geval meisje, was Zoë van Luijk van AV’56. Ook zij werd keurig begeleid door haar vader.

Gaan we nog verder met deze wedstrijdjes? Minstens 20 deelnemers had ik in eerdere berichten laten weten om op 11 juni weer een dergelijke wedstrijd te houden. Als er zo weinig animo is en je zit de hele week tevergeefs naar je computer te staren, is de lol er snel af. Het organiseren vind ik op zich leuk en zeker bij deze wedstrijden is dat niet echt veel werk. Met één hulpje en iemand van de EHBO, die gelukkig niet moest ingrijpen, konden we het allemaal in een half uur regelen en in de loop van de middag had iedereen via de mail een uitslag.

De wel aanwezige deelnemers en toeschouwers zien een volgende wedstrijd wel zitten, maar ik moet realistisch blijven. Daarom heb ik het volgende afgesproken. Als er op woensdag 7 juni minimaal 15 aanmeldingen zijn voor een 1500 meter op 11 juni, gaat het door. Anders heeft doormodderen om de baanatletiek te promoten geen zin. Alle gegevens kun je vinden via de kalender op deze site.

Reacties
Zondag 11 juni a.s staat de 2e JARO baanwedstrijd op de skeelerbaan in Goes-Zuid gepland. Aanvang 12.00 uur. Deze keer over 1500 meter en dat is op deze baan 4 ronden + 40 meter. De wedstrijd staat open voor iedereen en bij de jongste jeugd mogen vaders of moeders eventueel met hun kinderen meelopen ( wel met een startnummer ). Als ze dan zelf nog in een andere serie willen uitkomen, kan dat ook nog. Na de tegenvallende opkomst bij de eerste wedstrijd gaat het alleen door, als er op woensdagavond 7 juni 15 aanmeldingen zijn. Dat is nu nog net niet het geval. Wel zijn er naast de eerder genoemde prijzen voor de snelste vrouw en snelste man ook nog prijsjes aangeboden voor de nummers 2 en 3. Deelname is gratis.
Jan Roose - Goes - 05/06/2017 17:59:44

Wie een leuke hobby heeft, mag daar echt wel een beetje geld aan uitgeven. Soms overdrijven we daarin, maar wat geeft het. Volgende maand komen de superschoenen, waarmee Eliud Kipchoge begin deze maand bijna onder de 2 uur dook op de marathon, op de markt. Voor € 250, - heb je een paar, maar je zult verder gewoon hard moeten trainen om een marathon onder de 4 of 3 uur te lopen. De peperdure schoenen zullen dat echt niet voor je doen. Toch zullen duizenden lopers deze schoenen aanschaffen, zoals wielertoeristen de komende weken ongetwijfeld dezelfde fiets als Tom Dumoulin zullen kopen voor ettelijke duizenden euro’s. Persoonlijk koop ik voor € 250,- liever 3 paar iets goedkopere en verschillende schoenen, die ik dan regelmatig afwissel. Veel mensen betalen graag veel, omdat ze denken dat het beter is. Zou dat met het inschrijfgeld ook zo zijn? Voor stadsmarathons worden al jaren grote bedragen gevraagd, maar ook de kleinere loopjes worden steeds duurder. Een dorpsloop zou toch niet meer mogen kosten dan € 5, -, maar ik zie al bedragen van € 10, - en hoger! Of een loop voor het goede doel, waar je voor € 12,- aan de 5 km en voor € 16.- aan de 10 km kunt meedoen. Bij na-inschrijven komt er nog een paar euro bij en een herinnering moet je wel apart betalen. Toch zullen er ongetwijfeld honderden aan de start staan. Bij ludieke loopjes zelfs duizenden. Als de deelname gratis is, zie je bijna niemand. En dat in tijden van crisis, voedselbanken en sportfondsen voor de jeugd, omdat ouders het niet kunnen betalen. Raar……heel raar.
Jan Roose - Goes - 30/05/2017 13:33:14

Bedankt voor je reactie Rob. Misschien was 21 mei niet de meest gunstige datum, maar er is elke weekend wel iets te doen. Iedere zondag in de “rustige vakantieperiode” als de meeste wedstrijden midden in de week worden gehouden, is dan misschien een optie? Of de Halve van Renesse van veel invloed is om aan ongeveer 30 deelnemers voor zo’n baanwedstrijdje te komen, betwijfel ik. Op de deelnemerslijst van Renesse zie ik relatief weinig lopers uit de Bevelanden en al helemaal weinig bijna vaste Jaro deelnemers. Er zullen dus ongetwijfeld andere oorzaken zijn, maar daar ga ik me voorlopig nog niet over uitspreken. Omdat de informatie voor de 2e Jaro baanwedstrijd nog niet zichtbaar is, zet ik het er even bij.
Informatie 2e JARO baanwedstrijd op de skeelerbaan in Goes-Zuid.
Datum: zondag 11 juni 2017
Aanvang: 12.00
Afstand 1500 meter voor iedereen. ( Dat is op deze baan 4 ronden en 40 meter )

De definitieve indeling van de series wordt ter plaatse bekend gemaakt, maar we hanteren de volgende globale indeling:
1. 12.00 uur. Serie 1 voor alle hardlopers m/v boven de 7.30 minuten.
2. 12.15 uur. Serie 2 voor alle hardlopers m/v tussen 6.30 en 7.30 minuten
3. 12.30 uur. Serie 3 voor alle hardlopers m/v tussen 5.30 en 6.30 minuten.
4. 12.45 uur. Serie 4 voor alle hardlopers m/v onder 5.30 minuten.
Als de situatie er om vraagt wordt er een 5e serie aan toegevoegd om 13.10 uur of worden er minder series gelopen.
Inschrijven via jacroose@hetnet.nl met vermelding naam, vrouw of man, club of woonplaats, richttijd. Of ter plaatse op de skeelerbaan tussen 11.00 en 11.45 uur. Deelname is gratis.
Prijzen: mooie prijs voor de snelste vrouw en de snelste man.
LET OP!!!! Deze wedstrijd gaat alleen door als er op woensdag 7 juni minimaal 15 aanmeldingen zijn.

Jan Roose - Goes - 23/05/2017 09:48:34

Beste Jan,

Ik vind het een prima initiatief om op deze wijze de baanwedstrijden weer nieuw leven in te blazen. De datum van 21 mei was naar mijn idee geen beste keuze, omdat het samenviel met de populaire Halve van Renesse.
De 2e wedstrijd op 11 juni lijkt me op een beter moment gepland.
Ik hoop dat er meer lopers zich zullen melden dan voor de eerste wedstrijd.
Succes!

Rob Schaap
Rob Schaap - Vlissingen - 22/05/2017 16:25:54


Reageer!     Alleen geregistreerde bezoekers mogen reacties plaatsen.
Ben je nog niet geregistreerd? Lees dan eerst onderstaande forumregels en registreer als je deze accepteert.

Achternaam: Wachtwoord:

Atletiek Zeeland stelt inhoudelijke reacties op artikelen zeer op prijs. Zorgvuldigheid is echter een voorwaarde. Een reactie dient daarom te voldoen aan onderstaande forumregels.

Forumregels Atletiek Zeeland

>Een reactie op een artikel moet vanzelfsprekend betrekking hebben op het artikel waaronder het wordt geplaatst.
>De reactie mag uiteraard niet in strijd zijn met de Nederlandse grondwet.
>Een anonieme reactie is niet toegestaan. Een dergelijke reactie wordt zo spoedig mogelijk verwijderd. Ook een reactie onder valse naam is uit den boze!
>De inhoud van een reactie valt onder de volle verantwoordelijkheid van de auteur. Uiteraard behoeft Atletiek Zeeland de inhoud van een reactie niet te delen of te ondersteunen. Voor de inhoud van een reactie kan Atletiek Zeeland derhalve op geen enkele wijze aansprakelijk of verantwoordelijk worden gesteld.
>Het forum is louter bedoeld voor onderlinge discussie over het hardlopen in haar breedste vorm. Reclame voor evenementen of wedstrijden, commerciële uitingen en soortgelijke bijdragen zijn niet toegestaan. Ook het overbrengen van persoonlijke felicitaties, bedankjes of anderzijds horen niet thuis in het forum.
>In de bejegening van andere deelnemers aan het forum dient respect en wellevendheid het uitgangspunt te zijn. Scherp discussiëren is uiteraard mogelijk en zelfs wenselijk, maar de reactie mag nooit bedreigen, beledigen, discrimineren of nodeloos kwetsen. De reactie mag ook geen privé-gegevens van derden bevatten.
>Een reactie dient kort en bondig te zijn geformuleerd. Bovendien dient deze voor een brede groep begrijpelijk leesbaar te zijn.
>Het gebruik van BLOKLETTERS is niet toegestaan. Voorkom ook onnodige spelfouten in een reactie door gebruik te maken van spellingcontrole.
>Atletiek Zeeland gaat uit van de goede wil van de forumdeelnemers. Reacties die niet stroken met de hiervoor genoemde forumregels, worden zonder enige uitleg uit het forum verwijderd.

Registreer hier en respecteer bovenstaande forumregels bij het geven van een reactie.
 
Laatste reacties:
Jan Roose: Hardloopsprokkels..
Jan Roose: Warmathon..
Recente Zeeuwse prestaties meer prestaties
09-12: 30e Bruggenloop Rotterdam (85)
02-12: Surpriseloop Halsteren (6)
25-11: Halve Marathon Tarragona (1)
25-11: Tis (voor) Niks Loop Geldrop (2)
18-11: 35e Zevenheuvelenloop Nijmegen (79)
18-11: Marathon Kasterlee (3)
18-11: Kievitloop Bergen op Zoom (6)
17-11: Juul Van De Walleloop Kieldrecht (140)
11-11: Istanbul Marathon (3)
04-11: 13e Drechtstadloop Dordrecht (10)
04-11: New York City Marathon (2)
28-10: 36e Marathon Brabant Etten-Leur (61)
28-10: Marathon Ljubljana (7)
28-10: Brussels Marathon (1)
28-10: Ghent Marathon Gent (5)
21-10: 10 van AVR Rucphen (6)
21-10: Kievitloop Bergen op Zoom (4)
21-10: 43e Amsterdam Marathon (26)
Recente video(s)
26e Inkelcross
26e Inkelcross in Evenement van de week
Tim van den Broeke na 26e Inkelcross
Atletiek Zeeland © 2018