maandag 20 augustus 2018 | Home | Bestenlijsten | Bestenlijsten NL | Calculator eindtijd | Nieuws | Uitslagen | Videos | Wedstrijden | VZA Ranglijsten | Weer |
 
 
Wedstrijdagenda meer wedstrijden
vr 24-08: Hardloop3Daagse Ritthem
vr 24-08: 9e Kapelsedag Loop Kapelle-Biezelinge
za 25-08: Potatorun Axel
za 25-08: 32e Halve Marathon Westenschouwen
wo 29-08: Kreekloop Terneuzen
vr 31-08: Track Meeting Utrecht
za 01-09: 12e Kustloop Vrouwenpolder
zo 02-09: 30e Tilburg Ten Miles
za 08-09: d'Ossekoppenloop Ossenisse
za 08-09: 43e Run Winschoten
za 08-09: Avondbaanwedstrijd Hulst
vr 14-09: 23e Stadsloop Goes
za 15-09: Bosse Pielenloop Vogelwaarde
za 15-09: 15e Tielemanloop Middelharnis
vr 21-09: Vaart van Vlissingen
za 22-09: Bamisrun Kloosterzande
zo 23-09: 2e Kraaieloop Lewedorp
zo 23-09: 34e Dam tot Damloop Amsterdam
Recente uitslagen meer uitslagen
za 11-08: 15 van Wolphaartsdijk (111)
di 07-08: 6e Zomerloop Zuidzande
vr 03-08: 34e Strandloop Ouddorp
wo 01-08: 81e Boulevardloop Vlissingen (277)
di 31-07: 5e Zomerloop Nieuwvliet (144)
wo 25-07: 35e Bokaalloop Burgh-Haamstede (140)
di 24-07: 4e Zomerloop Groede (110)
wo 18-07: 39e Stratenloop Westkapelle (161)
di 17-07: 3e Zomerloop Retranchement (102)
wo 11-07: 8e Sportvissersloop Yerseke (236)
di 10-07: 2e Zomerloop Cadzand-Bad (46)
za 07-07: Ronde van Sint Kruis (25)
 

Veel prijzen, beetje aanpassen en wat is het snel voorbij


maandag 23 januari 2017 - Auteur/Bron: Jan Roose

GOES - Hoewel het crossseizoen nog een kleine 2 maanden duurt met in Zeeland begin maart de Kustcross, in België lopen we pas op 18 maart het veldloopkampioenschap van de KAVVV, zit het er voor wat betreft de JARO crossen al weer op.

Wat gaat het snel met om de 6 weken een organisatie. Begonnen op 30 oktober met de Goese Parkcross in bijna zomerse omstandigheden, via een mistige Stellepascross op 10 december waren we gisteren toe aan de 6e Kapellecross in een min of meer winterdecor.

De vorst van de afgelopen week had het traditionele modderparcours redelijk hard gemaakt, maar het zonnetje zorgde voor een op sommige plaatsen spekgladde ondergrond. Het publiek vond het zonnetje en windstil zeker fijn. Gelukkig pasten de lopers zich redelijk goed aan, maar glij- en valpartijen konden niet voorkomen worden.

Gelukkig behoefde de aanwezige EHBO niet uit te rukken, maar enkele deelnemers kozen het zekere voor het onzekere en gingen niet van start of stopten. Als organisatie heb ik daar alle begrip voor, maar op het weer en al zijn grillen heb ik geen invloed.

Dit seizoen zaten de JARO crossen behoorlijk in de lift met elke keer zo’n 110 tot 130 deelnemers. Ten opzichte van de vorige 5 seizoenen mag je dan wel spreken van een succesje, want aantallen boven de 100 waren toen zeldzaam.

Deze keer hadden we het geheel omgedoopt in de Cross Series. Door omstandigheden veranderde de naam in december, maar de formule bleef intact. Geen klassementen, maar een exclusief shirt voor deelnemers aan de 3 wedstrijden. Verder bij alle wedstrijden een medaille of prijsjes in natura, bekers of standaards voor de beste 3 overall, dikwijls prijsjes voor de winnaars per categorie, een zakje appels voor deelnemers in Kapelle, die ook aan minstens 1 andere cross hadden meegedaan en gisteren als klap op de vuurpijl geldprijzen bij de Azencross.

Bijna allemaal tevreden gezichten dus en als organisator mocht ik veel bedankjes en complimenten in ontvangst nemen. Zeker een reden om ook volgend seizoen weer een drietal crossen te organiseren. Maar ….. er blijven een paar struikelblokken: De mensen van het JARO team zijn hoofdzakelijk 60 plussers en dan is helaas de kans op afhaken een stuk groter. Dat hebben we ook dit seizoen weer ondervonden. Tot een dag voor de wedstrijd kan ik het bijna alleen, maar op de dag zelf heb ik minstens 15 medewerkers nodig. Voor het uitzetten van het parcours bijvoorbeeld al minimaal 4, anders moet ik ’s morgens om 8.00 uur beginnen, zoals bij de Parkcross.

Ander struikelpunt kan bij de Parkcross de accommodatie voor het inschrijven worden. Dit najaar zaten we bij Grandcafé Sint Maarten in de Groe bij mij aan de overkant van de straat, maar kan dat in oktober weer? Het is en blijft een verzorgingstehuis voor oudere mensen en dat moeten ze dus eerst nog bespreken. Uitwijken naar buurthuis de Pit is een optie, maar dat is minstens een kilometer van het parcours.

Voorlopig laatste minpuntje vind ik de geringe belangstelling van Zeeuwse dames voor met name de laatste cross. Bij de Parkcross zag het er veelbelovend uit. Bij de Stelleplas Promotiecross over 3 km waren er al minder, maar daar lopen sommigen alleen mee met de aflossing, maar gisteren bestond het eigenlijk geringe deelnemersveld in 2 wedstrijden voor bijna de helft uit dames van mijn Belgische club uit Stabroek. Geldprijzen hebben daar blijkbaar geen invloed op. Vinden ze crossen niets of speelt er iets anders? De naam Jan Roose met al zijn kritiek op het huidige hardlopen werkt bij sommigen naar ik hoor nog steeds als de bekende rode lap op een stier.

Het stukje in de PZC van afgelopen zaterdag vatte mijn visie over het hardlopen goed samen en hopelijk trekt dat volgend seizoen mensen over de streep om ook eens een cross te proberen. Misschien komen er ook wel meer deelnemers van boven en onder de beide Scheldes.

Een uitgebreid wedstrijdverslag van de Kapellecross laat ik aan anderen over, maar met Amy de Graaf, Elke Smeets en Anjolie Engels bij de meisjes/vrouwen, alsmede Ipe Verbrugge, Bezuayehu Petersen en Tim van den Broeke bij de jongens/mannen kregen we uitstekende winnaars.

Reacties
Fijn dat ik volgend seizoen weer op Sjaak kan rekenen, maar dat geldt voor al mijn medewerkers. Voorlopig heb ik het draaiboek van de JARO crossen even in de kast gelegd, maar nadenken over veranderen en vooral verbeteren van de opzet kan geen kwaad. Sjaak komt al met een voorstel i.v.m de promotiecross, maar waarschijnlijk hebben deelnemers, clubs, ouders, trainers, toeschouwers en mijn andere medewerkers ook wel ideeën om het nog aantrekkelijker te maken. Mijn uitgangspunt blijft wel een wedstrijd van maximaal 2 uur, niet te veel kleine startgroepen, geen inschrijfgeld, allemaal een prijsje, mooi parcours met goede accommodatie, enz. Zelf zit ik nog boordevol plannen en niet alleen v.w.b. de crossen. Stuur gerust een mail of bel me even op.
Jan Roose - Goes - 24/01/2017 15:51:09

De tijdwaarneming verliep met deze aantallen zonder veel problemen. Alleen kwam ik er zaterdagmorgen achter dat dezelfde categorieën in de azencross en de promotiecross voor problemen zorgden. De oorspronkelijke uitslag zou dan deze twee wedstrijden door elkaar gooien.
Met wat programmeertrucs kon het opgelost worden. Beter om de promotiecross in twee categorieën te verdelen zoals bij de korte cross in de de Zeeuwse Verzekeringen CC.
Complementen voor Jan Roose die alles in eigen beheer op poten zet.
Voor volgend jaar kan ik er weer bij zijn aangezien mijn rijbewijs voor vijf jaar verlengd is, wie had het over oudere medewerkers?
Sjaak Sinke - Koudekerke - 24/01/2017 15:12:04


Reageer!     Alleen geregistreerde bezoekers mogen reacties plaatsen.
Ben je nog niet geregistreerd? Lees dan eerst onderstaande forumregels en registreer als je deze accepteert.

Achternaam: Wachtwoord:

Atletiek Zeeland stelt inhoudelijke reacties op artikelen zeer op prijs. Zorgvuldigheid is echter een voorwaarde. Een reactie dient daarom te voldoen aan onderstaande forumregels.

Forumregels Atletiek Zeeland

>Een reactie op een artikel moet vanzelfsprekend betrekking hebben op het artikel waaronder het wordt geplaatst.
>De reactie mag uiteraard niet in strijd zijn met de Nederlandse grondwet.
>Een anonieme reactie is niet toegestaan. Een dergelijke reactie wordt zo spoedig mogelijk verwijderd. Ook een reactie onder valse naam is uit den boze!
>De inhoud van een reactie valt onder de volle verantwoordelijkheid van de auteur. Uiteraard behoeft Atletiek Zeeland de inhoud van een reactie niet te delen of te ondersteunen. Voor de inhoud van een reactie kan Atletiek Zeeland derhalve op geen enkele wijze aansprakelijk of verantwoordelijk worden gesteld.
>Het forum is louter bedoeld voor onderlinge discussie over het hardlopen in haar breedste vorm. Reclame voor evenementen of wedstrijden, commerciële uitingen en soortgelijke bijdragen zijn niet toegestaan. Ook het overbrengen van persoonlijke felicitaties, bedankjes of anderzijds horen niet thuis in het forum.
>In de bejegening van andere deelnemers aan het forum dient respect en wellevendheid het uitgangspunt te zijn. Scherp discussiëren is uiteraard mogelijk en zelfs wenselijk, maar de reactie mag nooit bedreigen, beledigen, discrimineren of nodeloos kwetsen. De reactie mag ook geen privé-gegevens van derden bevatten.
>Een reactie dient kort en bondig te zijn geformuleerd. Bovendien dient deze voor een brede groep begrijpelijk leesbaar te zijn.
>Het gebruik van BLOKLETTERS is niet toegestaan. Voorkom ook onnodige spelfouten in een reactie door gebruik te maken van spellingcontrole.
>Atletiek Zeeland gaat uit van de goede wil van de forumdeelnemers. Reacties die niet stroken met de hiervoor genoemde forumregels, worden zonder enige uitleg uit het forum verwijderd.

Registreer hier en respecteer bovenstaande forumregels bij het geven van een reactie.
 
Laatste reactie:
Danny Meeus: Verwarring Over Wedstrijden..
Recente Zeeuwse prestaties meer prestaties
18-08: Memorial Jos Verstockt Lier (2)
5000 m Job de Feijter (PR)15.23.36  Mse
800 m Paavo de Leng (PR 2.03.76)2.04.95  JoB
17-08: 4e Goes on Track (45)
15-08: We All Love Running Zomergem (4)
30 km Leonie Ton (PR)2.07.25  V40
30 km Hans Minnaard (PR)3.00.18  M55
20 km John Guequierre (PR 1.11.47)1.46.17  M65
10 km Maurice Steketee (PR 41.35)42.29  M35
08-08: Internationale meeting Sint-Niklaas (3)
04-08: Meeting voor Mon Kessel-Lo (2)
03-08: Track Meeting Utrecht (7)
28-07: Memorial Rasschaert Ninove (2)
14-07: Guldensporenmeeting Kortrijk (2)
13-07: Track Meeting Utrecht (2)
11-07: Gouden 3000m Ertvelde (2)
07-07: Chaamloop (2)
07-07: Arena Games Hilversum (3)
05-07: Track Meeting Rotterdam (3)
01-07: Internationaal Antwerps Atletiekgala Merksem (5)
30-06: Brussels Grand Prix (1)
24-06: 35e Halve Marathon Roosendaal (104)
24-06: NK baan Senioren Utrecht (10)
24-06: Grote Prijs Lokeren (4)
23-06: Marathon Rond Sneek en Meer (6)
Atletiek Zeeland © 2018