maandag 20 mei 2019 | Home | Bestenlijsten | Bestenlijsten NL | Calculators | Nieuws | Records | Uitslagen | Videos | Wedstrijden | VZA Ranglijsten | Weer |
 
 
Wedstrijdagenda meer wedstrijden
vr 24-05: 4e Gaperloop Gapinge
vr 24-05: Track Meeting Utrecht
za 25-05: 10e IFAM Outdoor Oordegem
zo 26-05: 7e Worstel en kom boven loop Wolphaartsdijk
di 28-05: Avondbaanwedstrijd Terneuzen
wo 29-05: 11e Stadsloop Biervliet
do 30-05: Harry Schulting Games Vught
za 01-06: Putbosmeeting Oordegem
za 01-06: Baanwedstrijd Zierikzee
zo 02-06: 9e Brabantse Wal Marathon Bergen op Zoom
vr 07-06: 19e Stadsloop Middelburg
za 08-06: Memorial Jos Verstockt Lier
ma 10-06: Pinksterwedstrijd Hulst
wo 12-06: 3e Hoek Run
vr 14-06: 8e Schellachloop Middelburg
za 15-06: Baanwedstrijd Oostburg
za 15-06: Loop voor MS Westkapelle
vr 21-06: Track Meeting Utrecht
vr 21-06: 11e Griffioenloop Middelburg
za 22-06: Rondje Veerse Meer Middelburg
zo 23-06: Grote Prijs Lokeren
zo 23-06: 36e Halve Marathon Roosendaal
Recente uitslagen meer uitslagen
zo 19-05: 9e Halve van Renesse
za 18-05: Krammer Run Bruinisse
za 18-05: Lenteloop Terneuzen (93)
za 11-05: 23e Meidoornloop Nisse (349)
zo 28-04: 8e Zwaakse Weel loop Kwadendamme (117)
za 27-04: Koningsloop Oostburg (24)
za 27-04: 44e Omloop van Menheerse Middelharnis
za 20-04: Sluitingsprijs SSP Westdorpe (95)
za 13-04: 11e Marathon Zeeuws-Vlaanderen Hulst (579)
vr 12-04: 8e Oranjemuidenloop Arnemuiden (79)
wo 10-04: Kika KWF Run Heinkenszand (123)
za 06-04: 13e Oosterscheldeloop Goes (193)
 

Modderparcours voor spikes of keihard als ijs?


maandag 16 januari 2017 - Auteur/Bron: Jan Roose

Een spannende week voor mij als organisator. Krijgen we een ouderwetse moddercross in Kapelle of wordt het lopen met sneeuwschoenen of ijskettingen? Zo erg zal het volgens de laatste berichten wel niet worden. Een cross mag wel zwaar zijn, maar nooit gevaarlijk. In geval van extreme gladheid zullen we het parcours aanpassen.

Nog een kleine week en dan is het alweer de laatste JARO cross van dit seizoen. Met de 6e Kapellecross wordt de Cross Series afgesloten. Bij de vorige JARO crossen van dit seizoen waren er ongeveer 125 deelnemers. Op zich een behoorlijke stijging t.o.v. de vorige jaren.

Aan de 3 wedstrijden van de Cross Series is geen klassement verbonden, maar de deelnemers aan alle wedstrijden krijgen wel een exclusief shirt. Na 2 wedstrijden komen daar nog 48 personen voor in aanmerking, waarvan er intussen 23 hebben ingeschreven. Jullie laten me toch niet met 25 shirts zitten?

Ook voor de andere deelnemers zijn er voldoende prijzen. Voor de Azencross zelfs geldprijzen voor de beste 10 dames en 10 heren. Hoofdprijs € 100,- en voor nummer 10 is er altijd nog € 10,- . Met de ondersteuning van de hardloopwinkel van Raymond en Paola van Gilst was de Kapellecross vorig jaar al een enorm succes. Bij de Azencross één van de sterkste bezettingen van dat seizoen v.w.b. de cross met Job de Feijter als winnaar. Of dat in 2017 herhaald kan worden, is nog even afwachten.

Voorlopig zijn Monica Sanderse bij de vrouwen, Erwin Harmes en de momenteel ijzersterke Patrick de Vos bij de mannen de grootste kanshebbers voor de hoofdprijs. Het aantal inschrijvingen ligt een week voor de wedstrijd op 41 en dat is voor een JARO cross normaal, want in de praktijk schrijven de meesten pas de laatste week in.

Het grootste probleem wordt dus het weer. Niet om te lopen, maar voor het parcours en misschien het aantal deelnemers kan de vorst roet in het eten gooien. Vorige week bij de laatste inspectie lag het parcours er schitterend bij. Slechts een paar echte modderstrookjes, de paden bijna mooi vlak en op de heuvels goed te doen. In de huidige omstandigheden toch zwaar genoeg om er een echte cross van te maken.

Maar wat als het gaat vriezen? Geeft een harde ondergrond nog wel het echte crossgevoel of wordt het juist extra moeilijk. En vriest het volgend weekend al lang en hard genoeg, zodat er geschaatst kan worden, want dan hebben we er een onverwachte concurrent bij. Hopelijk weten de hardloopliefhebbers toch een paar uurtjes vrij te maken om aan de cross mee te komen doen. En de ijsbaan in Kapelle is vlakbij, dus na de wedstrijd kun je daar terecht.

Deze keer ook weer optimistische berichten van mijn Belgische club uit Stabroek. Bij de vorige 2 wedstrijden was de belangstelling gering of nihil vanwege andere verplichtingen, maar nu doen ze er alles aan om met een behoorlijke afvaardiging naar Kapelle te komen. Hopelijk lukt dat.

De meeste Belgische dames zullen wel voor de Promotiecross over 3200 meter kiezen, omdat ze deze afstand bij hun wedstrijden gewend zijn. Voor C en B junioren is deze 3200 meter de enigste mogelijkheid en vorig jaar stonden er hoofdzakelijk deelnemers uit de oudere jeugdcategorieën op het podium.

Vanaf A junior heb je de keuze uit de korte of de lange cross, maar dit moet je bij het inschrijven wel duidelijk aangeven. Anders ga ik ervan uit dat je aan de lange cross meedoet. Inschrijven liefst via jacroose@hetnet.nl tot zaterdag 21 januari 20.00 uur.

Reacties
De voorinschrijving is gesloten. Alles is ingepakt en de inschrijvingen zijn naar Sjaak Sinke gestuurd. Je kunt echter zondag ter plaatse inschrijven vanaf 12.00 uur tot een half uur voor jouw wedstrijd. Inschrijfstrookje volledig invullen. Afgeven bij "de tafel na-inschrijven" en na ontvangst van je startnummer het strookje bij de auto van Sjaak aan de finish inleveren. En zoals Monica al opmerkt: Voor het weer hoef je niet thuis te blijven.
Jan Roose - Goes - 21/01/2017 20:33:14

Het weer valt ook mee, vorst maar droog en zonnig dus het belooft een mooie dag te worden .Op naar een mooie wedstrijd .
Monica Sanderse - Vlissingen - 21/01/2017 19:56:33

Helaas voor Erwin, maar de blubber zal deze keer wel ontbreken in Kapelle. Dat heeft vooral met de vorst te maken. Blijft over het zware gedeelte over de heuvels aan het einde van iedere ronde. In ongeveer 350 meter 4 x naar boven en beneden. En verder wordt de zwaarte van de meeste wedstrijden bepaald door de snelheid en de tegenstand. Met de inschrijving van Tim van den Broeke is er voor Erwin in ieder geval nog een sterke tegenstander bijgekomen. Verder is Patrick de Vos in supervorm, dus het belooft een mooie wedstrijd te worden. En misschien word ik vanmiddag en vanavond nog verrast met de inschrijving van andere sterke deelnemers, zoals vorig jaar met Mats Lunders, die het toen helaas niet kon waarmaken na een half jaar blessureleed. Afgelopen zomer liet Mats echter in Goes en bij de stratenloop in Kapelle zien een uitstekende hardloper te zijn. Maar nog gelukkiger word ik van nog een heleboel extra dames in het deelnemersveld.
Jan Roose - Goes - 21/01/2017 12:20:03

Bij een trail moet je letten op de lintjes of pijltjes. Dat haalt het hele accent om zo hard mogelijk te lopen weg, omdat je op moet letten of je niet verkeerd loopt. Bij een cross moet je niet nadenken maar zo hard mogelijk lopen. De hindernissen in een cross zoals een boomstam in het parcours maken de cross uitdagend. Ook veel blubber of zandstroken om het weer zwaarder te maken.
Erwin Harmes - Middelburg - 21/01/2017 10:22:25

Na een kleine correctie blijken er precies 50 hardlopers ( vrouw, man, groot en klein ) dit seizoen aan de 2 JARO crossen in Goes en Heinkenszand te hebben meegedaan. Van hen hebben er al 40 ingeschreven voor de cross van zondag a.s. in Kapelle. Zij krijgen dus naast een paar sokken en een zakje appels het exclusieve shirt van deze Cross Series. De andere 10 namen zijn bij de inschrijftafel bekend, dus als ze nog ter plaatse inschrijven, komt dat wel goed. Ze kunnen ook nog steeds voorinschrijven. Dan is het zeker helemaal geregeld. Iets ingewikkelder is het voor al de lopers en loopsters met tot heden 1 deelname. Dat zijn er ongeveer 140. Daarvan heeft al een deel ingeschreven en zij zijn verzekerd van het extra zakje appels. Deze namen staan weliswaar ook op een lijst, maar bij ter plaatse inschrijven is dat een te tijdrovende uitzoekerij. Dus zelf vermelden bij de inschrijftafel of toch nog even een mailtje sturen. Gelukkig hebben enkele dames van mijn Belgische club uit Stabroek ingeschreven voor de Azencross, maar voorlopig komen nog alle dames in aanmerking voor een gevulde enveloppe. Leuk voor de dames, maar spijtig voor de organisatie. We zijn echter in goed gezelschap. Ook bij de internationale Abdijcross in Kerkrade van afgelopen zondag verschenen er maar 12 dames aan de start voor de elitewedstrijd. Voor de eerlijkheid dien ik wel te vermelden dat er in Kerkrade bij een kortere afstand wel tientallen dames van start gingen. Dat kan in Kapelle ook bij de Promotiecross over 3200 meter met bekers voor de beste 3 overall. Bij de jeugd zijn er naast de gebruikelijke inschrijvingen van AV’56 ook deelnemers uit Walcheren en Flakkee. Met iets meer steun en belangstelling van de clubs en de VZA zou dat nog veel beter kunnen. Misschien levert het voor de toekomst nog een geldschieter voor minstens de crosscompetitie op. Op de uitslagenlijsten van de vorige JARO crossen kom ik bij de jeugd namen tegen van wie ik helaas geen emailadres heb om een uitnodiging te sturen. Hopelijk lezen ze deze berichten. Ook bij de jeugd bekers voor de beste 3 overall en een extraatje voor de winnaars per categorie. Er zijn dus prijzen genoeg en bovendien mag ik nog kortingsbonnen, dinercheques en pennen uitdelen. De weersverwachting voor zondag is goed: Koud, maar droog, weinig wind en kans op een zonnetje.
Jan Roose - Goes - 20/01/2017 09:57:24

Toen ik vorig jaar bij deze cross met geldprijzen begon, vonden sommigen de gelijke beloning voor vrouwen en mannen geen goed idee. "Het deelnemersveld bij de vrouwen is veel zwakker" was het argument. Misschien hadden ze wel gelijk, want bijna alle deelnemende vrouwen kregen een gevulde enveloppe. Toch heb ik deze formule dit jaar gehandhaafd, maar helaas. De inschrijving bij de mannen loopt goed, maar bij de dames blijft het voorlopig achter. Ik heb vandaag zelfs een aparte mail naar de bij mij in het bestand staande dames gestuurd. Dat zijn er echter geen honderden, dus misschien helpt deze oproep nog. Dames opgelet!!!: Ook voor jullie is er bij de Azencross over 8 km een prijzenpot van € 325,- met voor de winnares € 100,- . Vanmiddag heb ik ook de exclusieve shirts voor 3 deelnames opgehaald en exclusief zijn ze zeker. Voor deze shirts komen nog 48 personen in aanmerking en gelukkig heeft 75% al ingeschreven. De verwachte ijspret blijft waarschijnlijk uit, dus alle hardlopers naar Kapelle. Voorlopig nog één opmerking. Deze weken krijg ik van potentiële deelnemers ook vragen over het parcours. "Het is toch niet zo'n parcours met trailtoestanden?" Ondanks de grote populariteit van de trails zit blijkbaar niet iedereen op deze veranderingen bij het crossen te wachten. Deze vragen komen niet van de minsten.
Jan Roose - Goes - 18/01/2017 16:27:30


Reageer!     Alleen geregistreerde bezoekers mogen reacties plaatsen.
Ben je nog niet geregistreerd? Lees dan eerst onderstaande forumregels en registreer als je deze accepteert.

Achternaam: Wachtwoord:

Atletiek Zeeland stelt inhoudelijke reacties op artikelen zeer op prijs. Zorgvuldigheid is echter een voorwaarde. Een reactie dient daarom te voldoen aan onderstaande forumregels.

Forumregels Atletiek Zeeland

>Een reactie op een artikel moet vanzelfsprekend betrekking hebben op het artikel waaronder het wordt geplaatst.
>De reactie mag uiteraard niet in strijd zijn met de Nederlandse grondwet.
>Een anonieme reactie is niet toegestaan. Een dergelijke reactie wordt zo spoedig mogelijk verwijderd. Ook een reactie onder valse naam is uit den boze!
>De inhoud van een reactie valt onder de volle verantwoordelijkheid van de auteur. Uiteraard behoeft Atletiek Zeeland de inhoud van een reactie niet te delen of te ondersteunen. Voor de inhoud van een reactie kan Atletiek Zeeland derhalve op geen enkele wijze aansprakelijk of verantwoordelijk worden gesteld.
>Het forum is louter bedoeld voor onderlinge discussie over het hardlopen in haar breedste vorm. Reclame voor evenementen of wedstrijden, commerciële uitingen en soortgelijke bijdragen zijn niet toegestaan. Ook het overbrengen van persoonlijke felicitaties, bedankjes of anderzijds horen niet thuis in het forum.
>In de bejegening van andere deelnemers aan het forum dient respect en wellevendheid het uitgangspunt te zijn. Scherp discussiëren is uiteraard mogelijk en zelfs wenselijk, maar de reactie mag nooit bedreigen, beledigen, discrimineren of nodeloos kwetsen. De reactie mag ook geen privé-gegevens van derden bevatten.
>Een reactie dient kort en bondig te zijn geformuleerd. Bovendien dient deze voor een brede groep begrijpelijk leesbaar te zijn.
>Het gebruik van BLOKLETTERS is niet toegestaan. Voorkom ook onnodige spelfouten in een reactie door gebruik te maken van spellingcontrole.
>Atletiek Zeeland gaat uit van de goede wil van de forumdeelnemers. Reacties die niet stroken met de hiervoor genoemde forumregels, worden zonder enige uitleg uit het forum verwijderd.

Registreer hier en respecteer bovenstaande forumregels bij het geven van een reactie.
 
Recente Zeeuwse prestaties meer prestaties
19-05: Leiden Marathon (10)
18-05: Ter Specke Bokaal Lisse (1)
1000 m Yunis Stitan (PR)2.28.68  Mse
18-05: Marathon Helsinki (5)
halve Ingrid Koene (PR 1.38.21)1.50.17  V55
halve John Guequierre (PR 1.17.01)1.55.51  M65
halve Gerrit Spaans (PR 1.38.53)1.56.12  M65
halve Ellie Spaans (PR 1.53.12)2.02.57  V60
marath Marius Besuijen (PR 2.43.21)3.23.52  M55
16-05: Avondbaanwedstrijd Naaldwijk (3)
1500 m Yunis Stitan (PR 3.55.57)3.57.58  Mse
1500 m Piet van Mourik (PR 4.51.63)5.22.34  M55
1500 m Emma van Mourik (PR 5.14.92)5.23.25  Vse
15-05: Avondbaanwedstrijd Dongen (1)
800 m Noor Dekker (PR)2.18.45  Vse
12-05: Great Breweries Marathon Puurs (11)
11-05: Memorial Vertommen-Cuddy Duffel (3)
09-05: Track Meeting Barendrecht (5)
07-05: Avondbaanwedstrijd Terneuzen (12)
05-05: 2e Omloop van het Meetjesland Sint-Laureins (5)
03-05: Avondbaanwedstrijd Zierikzee (34)
03-05: Track Meeting Utrecht (3)
01-05: Tungri Run Tongeren (1)
01-05: Knokke 10 KM (8)
01-05: Belgisch Studenten Kampioenschap Oordegem (1)
28-04: Antwerp 10 Miles & Marathon Antwerpen (34)
28-04: London Marathon Londen (1)
18-04: 3000m Meeting Oud-Beijerland (10)
14-04: Enschede Marathon (9)
13-04: Parkloop Schoonhoven (1)
07-04: Marathon Rotterdam (67)
07-04: Marathon Bonn (1)
06-04: 10e Wolvenloop Wachtebeke (5)
31-03: 10 van Halsteren (20)
31-03: 14e Venloop (18)
24-03: 31e Parelloop Brunssum (7)
23-03: Wegwedstrijd Naaldwijk (1)
Atletiek Zeeland © 2019