woensdag 24 april 2019 | Home | Bestenlijsten | Bestenlijsten NL | Calculators | Nieuws | Records | Uitslagen | Videos | Wedstrijden | VZA Ranglijsten | Weer |
 
 
Wedstrijdagenda meer wedstrijden
za 27-04: Koningsloop Oostburg
za 27-04: 44e Omloop van Menheerse Ouddorp
zo 28-04: Antwerp 10 Miles & Marathon Antwerpen
zo 28-04: 8e Zwaakse Weel loop Kwadendamme
vr 03-05: Avondbaanwedstrijd Zierikzee
vr 03-05: Track Meeting Utrecht
di 07-05: Avondbaanwedstrijd Terneuzen
za 11-05: 23e Meidoornloop Nisse
za 18-05: Krammer Run Bruinisse
za 18-05: Lenteloop Terneuzen
za 18-05: Ter Specke Bokaal Lisse
za 18-05: 3e Strandloop voor Hoop Zoutelande
zo 19-05: Rondje Voorne Brielle
zo 19-05: 9e Halve van Renesse
vr 24-05: 4e Gaperloop Gapinge
za 25-05: 10e IFAM Outdoor Oordegem
zo 26-05: 7e Worstel en kom boven loop Wolphaartsdijk
di 28-05: Avondbaanwedstrijd Terneuzen
wo 29-05: 11e Stadsloop Biervliet
Recente uitslagen meer uitslagen
za 13-04: 11e Marathon Zeeuws-Vlaanderen Hulst
vr 12-04: 8e Oranjemuidenloop Arnemuiden
wo 10-04: Kika KWF Run Heinkenszand (123)
za 06-04: 13e Oosterscheldeloop Goes (193)
za 30-03: 25 km van Hulst (152)
za 23-03: 2e Dow trimloop Terneuzen (59)
za 23-03: 8e Ronde van BRU Bruinisse (120)
zo 17-03: 26e Zwinstedenloop Sluis (306)
za 16-03: 52e Massaloop Oostkapelle (139)
za 16-03: Corn Boys Loop Sas van Gent (58)
zo 10-03: 4e Natuurloop Retranchement (43)
 

6e Stelleplas Kerstcross


woensdag 16 november 2016 - Auteur/Bron: Jan Roose

GOES - Na het succes van de 1e Parkcross in Goes van eind oktober is het nog maar een maandje tot de volgende cross van de door JARO georganiseerde Cross Series. Op zaterdag 10 december a.s. organiseren we samen met AV’56 en wederom gesteund door Paola en Raymond van Gilst de veldloop op recreatieterrein de Stelleplas in Heinkenszand.

Misschien is de naam kerstcross op 10 december niet helemaal terecht, maar voorlopig laten we dat nog maar even staan. Met al die verschuivingen in de wedstrijdkalender zitten we misschien volgend jaar weer wel 2 weken later.

De formule van vorig jaar, toen ontstaan door het samenvallen met de populaire Aagtekerkerun, blijft gehandhaafd. Eerst crossen voor de jongste jeugd ( geboren in 2004 en later ) over ongeveer 1000 meter, waarbij de lopertjes van AV’56 strijden voor de prijzen van hun jaarlijkse jeugdcross.

Maar de jeugdatleten van andere clubs en niet leden van een atletiekclub kunnen gewoon meedoen voor de trofeeën van JARO. Zowel bij de meisjes als de jongens zijn er overall 3 mooie bekers te verdienen. Daarnaast krijgen alle deelnemers een naturaprijsje.

Na de jongste jeugd is het de beurt aan de ouderen van C junioren t/m alle masters ( geboren in 2003 en vroeger ) voor een zogenaamde Promotiecross over ongeveer 3 km. Het woord Promotiecross is eigenlijk een beetje misleidend, want het is gewoon een korte cross en hierbij zijn ook de vedetten van de langere afstand van harte welkom. Ook hier 3 bekers voor de beste dames en heren overall en voor iedereen een naturaprijsje.

Na deze relatief korte afstand kan iedereen nog een keer aan de bak bij de veldloopestafette of aflossing. Teams moeten bestaan uit 3 personen, waarbij loper 1 en 2 elk 1 ronde van 1500 meter afleggen en loper 3 de wedstrijd voltooit met 2 ronden of 3 km. Samen lopen ze dus 6 km en de beste 5 dames- en de beste 5 herenteams verdienen een taart.

In principe kan iedereen meedoen en zijn alle combinaties mogelijk. Eén belangrijke voorwaarde: jeugd t/m D junior mag maar 1 ronde lopen, dus in een team moet altijd minimaal een C junior of ouder aanwezig zijn. Volledige damesteams worden apart gerangschikt, gemengde teams doen mee met de heren en voor teams bestaande uit 3 gezinsleden zijn er 3 extra taarten.

Je kunt deze middag natuurlijk ook alleen met de aflossing meedoen. Dan krijg je ook de gebruikelijke naturaprijs en het telt als deelname voor de Cross Series. Voor 3 deelnames namelijk nog een extra herinnering in januari bij de Kapellecross.

Je hebt geen team, maar je zou toch aan de aflossing willen meedoen? Laat het mij weten en dan probeer ik uit alle “losse” lopers teams te vormen.

Inschrijven kan vanaf nu via jacroose@hetnet.nl met vermelding van naam, man of vrouw, geboortedatum, club of anders woonplaats. Voor de aflossing namen van de teamleden, mannen- of vrouwenteam en eventueel een passende naam voor het team.

Ook bij deze cross is de deelname gratis en in overleg met de sponsor bekijken we nog of ook hier een extraatje voor de winnaars per categorie wordt gegeven. Wel je gegevens goed vermelden, anders ontstaat er verwarring.

Reacties
Wat een rare dag vandaag. Aan de ene kant euforie over de geweldige hoeveelheid voorinschrijvingen. Er zijn er sinds gisteren nog 20 bijgekomen, maar ook een afzegging. Dat ongeveer 10 % van de vooraf ingeschreven lopers toch niet meedoet, calculeer ik in. Daar staat tegenover dat er bij normaal weer ook zo'n 30 % na-inschrijvingen zijn, dus dan lopen we morgen aardig richting 150 deelnemers. Maar aan de ander kant was ik vanochtend min of meer getuige van een vervelende gebeurtenis. Om begrijpelijke reden ga ik er verder niets over zeggen Niet iets persoonlijks, maar wel ingrijpend voor de betrokkenen en hoe je het ook wendt of keert ook van invloed op mijn wedstrijden. Dat laatste is echter het minst erge en met de redelijke weersverwachting in het vooruitzicht maken we er met z'n allen morgen gewoon een mooie wedstrijd van.
Jan Roose - Goes - 09/12/2016 18:04:53

De kaap van 100 voorinschrijvingen is vandaag voor de eerste keer bij een JARO cross gehaald. Ik heb nu 104 verschillende namen op de startlijsten. Blijkbaar is er bij potentiële deelnemers toch nog onduidelijkheid over deze wedstrijd. Velen leven in de veronderstelling dat het voor volwassenen en oudste junioren alleen een aflossing is. Dat is niet zo. De individuele promotiecross over 3 km is juist bedoeld voor deze groep. Een relatief korte afstand, zodat ze daarna ook mee kunnen doen aan de aflossing. Maar dat hoeft niet. Alleen de promotiecross kan ook, zoals er ook lopers alleen aan de aflossing meedoen. Voor de aflossing zijn er momenteel 22 teams, waaronder 5 echte gezinsteams. Pure damesteams zijn er helaas nog maar 3. Maar dat kan nog veranderen, want inschrijven kan nog steeds.
Jan Roose - Goes - 08/12/2016 19:34:38

Er zijn nu 95 voorinschrijvingen, waaronder 19 teams voor de estafette. Sommige jeugdleden willen ook graag meedoen aan deze veldloopaflossing, maar ze kunnen geen loper, maar vooral loopster, vinden voor de 2 ronden. Het zijn namelijk meisjes, die graag met een volledig damesteam willen meedoen. Wie helpt en wordt zo de 100ste voorinschrijving.
Jan Roose - Goes - 08/12/2016 10:49:01

Klein foutje gemaakt. De pupillen en D junioren lopen samen, dus de beste 3 overall van deze groepen krijgen een bekertje.
Jan Roose - Goes - 05/12/2016 13:27:58

Martijn de Kok, winnaar van de JARO Parkcross eind oktober in Goes, heeft ook ingeschreven voor de tweede wedstrijd van de Cross Series van JARO. Het leuke is dat Martijn 2 collega’s meeneemt om na de individuele Promotiecross ook nog eens als team te starten in de aflossing. Kijk dat is nu de opzet van deze wedstrijden: mensen op een leuke manier kennis laten maken met het veldlopen of crossen, daarbij gesteund door ervaren lopers. De meeste deelnemers aan de estafette doen ook mee aan de individuele cross, maar sommigen gooien alles op de teamprestatie. Dat mag natuurlijk ook, als er maar gecrosst wordt. Voor de duidelijkheid nog even vermelden dat een estafetteteam bestaat uit 3 lopers, waarvan loper 1 en 2 ieder één ronde van ongeveer 1500 meter afleggen en loper 3 de wedstrijd voltooit met 2 ronden. Dit weekend kreeg ik namelijk al een inschrijving binnen van een team met 4 lopers. Op zich logisch, want elke belangrijke estafette bij kampioenschappen start normaal met 4 deelnemers. De praktijk wijst echter uit dat je gemakkelijker teams van 3 formeert dan teams van 4 of zoals bij de Ekiden ( marathonestafette ) zelfs van 6. Iedereen van jong tot oud kan meedoen aan de aflossing, maar jeugd t/m D junior mag maar 1 rondje lopen. Er zijn al verschillende gezinsteams ingeschreven, waarvoor nog 3 taarten extra worden gebakken. De beste 5 teams bij de mannen en de vrouwen krijgen ook een taart. Een gemengd team doet mee bij de mannen. Helaas zijn er nog maar 2 volledige vrouwenteams ingeschreven. Jullie laten mij toch niet met 3 taarten zitten? Voor de individuele wedstrijden zijn er bekertjes voor de beste 3 overall, zowel bij de meisjes en jongens pupillen, alsmede bij de dames en heren Promotiecross. Verder voor de categoriewinnaars een kerstextraatje en natuurlijk voor alle deelnemers een klein prijsje. En dat allemaal gratis. Graag van te voren inschrijven, zodat we niet onverwacht met te weinig prijzen komen te zitten.
Jan Roose - Goes - 05/12/2016 13:18:39

Even een laatste stand van zaken m.b.t. de Stelleplas Kerstcross. De trouwe lezers verwachten niet anders en zitten er waarschijnlijk al op te wachten!!! De inschrijving loopt nog steeds naar behoren, zelfs nog iets beter dan bij de Parkcross van eind oktober. Waarschijnlijk komt er deze keer meer jeugd aan de start. Als ik goed ben ingelicht verandert het beleid van de clubs en de atletiekunie op dit gebied een beetje. Ze willen de deelname aan wedstrijden stimuleren en één van de trainers van de D junioren bij AV’56 mailde mij, dat ze met minstens 24 D junioren komen meedoen. De trainer van de pupillen zorgde vorig jaar bij de Stelleplas Kerstcross al voor een pak deelnemers en dat zal nu wel niet anders zijn. Ook van Dynamica en AV Flakkee hebben er al jeugdatleten ingeschreven, nu die van Delta Sport en uit Zeeuws Vlaanderen nog. Ook voor de aflossing is de belangstelling een week voor de wedstrijd groter dan vorig jaar. Er zijn al enkele echte gezinsteams en ik heb al 7 aanmeldingen van “losse” lopers, dus in ieder geval 2 teams. Voor degenen, die dit niet snappen: Als je ook wil meedoen aan de estafette, maar je hebt geen team. Laat het mij weten en ik formeer teams uit al die namen. Je krijgt op tijd bericht met wie je een team vormt. Alleen de volgorde/afstand moeten je in onderling overleg bepalen. Het is nu ook zeker dat alle winnaars per categorie een extraatje krijgen. Het parcours lag er vorige week prima bij. Morgen is er echter op dezelfde locatie een mountainbike wedstrijd, dus even afwachten hoe het volgende week is. Een crosser laat zich door een beetje modder niet afschrikken en de echt gladde delen op schuin aflopende stroken hebben we er vorig jaar al uitgehaald. Zo en dan ga ik nu voor de tweede keer deze middag naar de nieuwe CD van de Rolling Stones luisteren. Blues op en top, zoals ze ooit in de jaren 60 begonnen zijn. Was alles dan vroeger toch beter en komt het weer terug?
Jan Roose - Goes - 02/12/2016 15:48:46

Toen ik vorige maand druk bezig was met de 1e Runnersworld Goes Parkcross bekroop me soms het gevoel dat er niet veel mensen mee gingen doen. Onzin natuurlijk, want de praktijk wijst uit dat het grootste deel pas de laatste week inschrijft. Zeker als je de mogelijkheid tot de laatste avond open houdt. Toch blijft deze onzekerheid knagen als er 2 weken voor de wedstrijd nog maar 21 namen op de lijst staan, waaronder ikzelf. Een week later was dit aantal opgelopen tot 44 en uiteindelijk kwam ik op 98 voorinschrijvingen. Dat er op de dag zelf dan 12 hardlopers om uiteenlopende redenen niet komen is eigenlijk ingecalculeerd. Daar tegenover staat dat er, zoals meestal gebruikelijk, nog ongeveer 30 á 40 % na-inschrijvingen waren. Met helaas een paar uitvallers kwamen we dus aan 121 gefinishte atleten. Voor een JARO cross en de eerste keer in Goes-Zuid een prachtig resultaat. De uitvallers blijven overigens gewoon in aanmerking komen voor de herinnering na 3 deelnames. We zitten nu ruim 2 weken voor de volgende wedstrijd de Stelleplas Kerstcross. Er staan nu 27 namen op de deelnemerslijst, dus het loopt eigenlijk nog beter. Toch ga ik nog niet te hard juichen, want er zijn op deze dag nog een paar wedstrijden in de provincie, m.a.w. de concurrentie is groot. Zoals eerder ergens geschreven moet ik me dan maar richten op een bepaalde doelgroep. Dat is dit geval de jeugd met hun familieleden, die zowel aan de individuele wedstrijd als de aflossing kunnen meedoen. Verder is de 3 km Promotiecross ideaal voor de beginnende crossers. Mijn trouwe medewerker Sjaak de Jager is sinds deze zomer in training, maar vindt 3 km nog iets te ver. Sjaak start dus in een aflossingsteam om daar 1 ronde van 1500 meter af te leggen. Kijk dat is nog steeds mijn opzet: de cross populairder maken bij al die vele lopers en hopen dat ze in de toekomst ook aan andere veldlopen gaan meedoen. Wil je aan de veldloopestafette meedoen, maar je hebt geen team? Geef het maar aan me door. Ik heb zo al een paar namen en daar formeer ik dan teams mee. En natuurlijk reken ik ook op de echte snelle en minder snelle crossliefhebbers, die deze middag prima kunnen gebruiken om 2 keer te knallen over een niet te lange afstand. Met voldoende in- en uitlopen kun je geen betere training hebben. Alle informatie nog steeds op deze site.

Jan Roose - Goes - 24/11/2016 12:57:42

Ik ben blij met de complimenten van Ko Meulmeester op deze site m.b.t. de Parkcross van vorige maand. Via de mail heb ik nog meer positieve reacties ontvangen, dus zeker een reden om deze veldloop volgend jaar weer te organiseren. Bij de gemeente Goes heb ik zondag 29 oktober 2017 al laten noteren voor de evenementenkalender. Met Martijn zal ik t.z.t. contact opnemen over zijn wensen voor het parcours, maar anderen mogen uiteraard ook reageren. De ronde groter maken is zeker mogelijk, maar dat betekent nog meer lint spannen en daar moet ik wel voldoende hulp bij hebben. Ook bij Sint Maarten in de Groe moet men de middag nog evalueren, want het is en blijft een verzorgingstehuis, waar de bewoners geen overlast van een grote groep hardlopers mogen hebben. Alternatief is buurthuis De Pit, maar dat is wel ruim een kilometer van het parcours. Of weet iemand een eventueel alternatief?

Over een dikke 3 weken echter de volgende cross en wel op de Stelleplas. Graag nog een woordje uitleg over de extra prijsjes voor de winnaars per categorie, waar ik in de aankondiging een beetje vaag over ben. Voor mij of de sponsor is het geen enkel probleem om deze prijsjes beschikbaar te stellen, maar het moet wel lonend zijn. Met prijsjes probeer ik deelname te stimuleren en moet ik mezelf dan iets verwijten, als niet iedereen daar tevreden over is? Volgens mij lopen bij de jeugdwedstrijden van het stratenloopcircuit ook alle categorieën tegen elkaar en zijn er dan aparte prijsjes per categorie? Bij de reguliere wedstrijden voor de crosscompetitie zijn er prijzen voor elke categorie en bij de jongste jeugd lopen deze groepen ook nog eens apart. Daarvoor zijn de JARO crossen voorlopig nog te klein en lopen bij de Stelleplas Kerstcross de pupillen en D junioren samen. Wel een aparte wedstrijd voor de meisjes en de jongens. Normaal gezien zal een C of B pupil dan geen bekertje winnen vanwege een top 3 plaats overall, vandaar de extraatjes voor de winnaars per categorie. Als er echter maar een handvol deelnemers inschrijft, dat bijna allemaal leden van AV’56 zijn, die deze middag ook nog eens prijzen krijgen voor hun jaarlijkse jeugdcross en alle deelnemers sowieso een naturaprijsje krijgen, wordt het iets te veel van het goede. Bij de Parkcross waren er in totaal 35 pupillen en C/D junioren voor 12 standaardjes en 12 tasjes van Runnersworld en verder allemaal een medaille. Aan prijzen dus niets te kort, maar als organisator wens ik dan eigenlijk wel minstens een verdubbeling van het aantal deelnemers bij de jeugd.

Het deelnemen met een gezinsteam bij de veldloopaflossing slaat blijkbaar aan, want daar heb ik al inschrijvingen van binnen. Voor de aflossing heb ik speciale startnummers. Alle leden van het team hebben uiteraard hetzelfde nummer, maar bij elke loper staat zijn of haar volgorde eronder, dus 1, 2 of 3. Let daar dus goed op en als je ook aan de individuele wedstrijd heb meegedaan met het startnummer van de sponsor, vergeet dan niet om het startnummer te verwisselen. Ik hou jullie op de hoogte van de inschrijvingen en verdere ontwikkelingen.

Jan Roose - Goes - 16/11/2016 13:25:42


Reageer!     Alleen geregistreerde bezoekers mogen reacties plaatsen.
Ben je nog niet geregistreerd? Lees dan eerst onderstaande forumregels en registreer als je deze accepteert.

Achternaam: Wachtwoord:

Atletiek Zeeland stelt inhoudelijke reacties op artikelen zeer op prijs. Zorgvuldigheid is echter een voorwaarde. Een reactie dient daarom te voldoen aan onderstaande forumregels.

Forumregels Atletiek Zeeland

>Een reactie op een artikel moet vanzelfsprekend betrekking hebben op het artikel waaronder het wordt geplaatst.
>De reactie mag uiteraard niet in strijd zijn met de Nederlandse grondwet.
>Een anonieme reactie is niet toegestaan. Een dergelijke reactie wordt zo spoedig mogelijk verwijderd. Ook een reactie onder valse naam is uit den boze!
>De inhoud van een reactie valt onder de volle verantwoordelijkheid van de auteur. Uiteraard behoeft Atletiek Zeeland de inhoud van een reactie niet te delen of te ondersteunen. Voor de inhoud van een reactie kan Atletiek Zeeland derhalve op geen enkele wijze aansprakelijk of verantwoordelijk worden gesteld.
>Het forum is louter bedoeld voor onderlinge discussie over het hardlopen in haar breedste vorm. Reclame voor evenementen of wedstrijden, commerciële uitingen en soortgelijke bijdragen zijn niet toegestaan. Ook het overbrengen van persoonlijke felicitaties, bedankjes of anderzijds horen niet thuis in het forum.
>In de bejegening van andere deelnemers aan het forum dient respect en wellevendheid het uitgangspunt te zijn. Scherp discussiëren is uiteraard mogelijk en zelfs wenselijk, maar de reactie mag nooit bedreigen, beledigen, discrimineren of nodeloos kwetsen. De reactie mag ook geen privé-gegevens van derden bevatten.
>Een reactie dient kort en bondig te zijn geformuleerd. Bovendien dient deze voor een brede groep begrijpelijk leesbaar te zijn.
>Het gebruik van BLOKLETTERS is niet toegestaan. Voorkom ook onnodige spelfouten in een reactie door gebruik te maken van spellingcontrole.
>Atletiek Zeeland gaat uit van de goede wil van de forumdeelnemers. Reacties die niet stroken met de hiervoor genoemde forumregels, worden zonder enige uitleg uit het forum verwijderd.

Registreer hier en respecteer bovenstaande forumregels bij het geven van een reactie.
 
Recente Zeeuwse prestaties meer prestaties
18-04: 3000m Meeting Oud-Beijerland (10)
14-04: Enschede Marathon (9)
13-04: Parkloop Schoonhoven (1)
07-04: Marathon Bonn (1)
07-04: Marathon Rotterdam (63)
06-04: 10e Wolvenloop Wachtebeke (5)
31-03: 14e Venloop (18)
31-03: 10 van Halsteren (20)
24-03: 31e Parelloop Brunssum (7)
23-03: Wegwedstrijd Naaldwijk (1)
17-03: Heuvelland marathon Maastricht (3)
17-03: Stevensloop Nijmegen (8)
10-03: Marato Barcelona (6)
10-03: Halve van Oostvoorne (5)
10-03: AttilaRun Tilburg (3)
09-03: Indoorwedstrijd Gent (1)
03-03: Marathon Tokyo (1)
Atletiek Zeeland © 2019