zaterdag 25 mei 2019 | Home | Bestenlijsten | Bestenlijsten NL | Calculators | Nieuws | Records | Uitslagen | Videos | Wedstrijden | VZA Ranglijsten | Weer |
 
 
Wedstrijdagenda meer wedstrijden
za 25-05: 10e IFAM Outdoor Oordegem
zo 26-05: 7e Worstel en kom boven loop Wolphaartsdijk
di 28-05: Avondbaanwedstrijd Terneuzen
wo 29-05: 11e Stadsloop Biervliet
do 30-05: Harry Schulting Games Vught
za 01-06: Putbosmeeting Oordegem
za 01-06: Baanwedstrijd Zierikzee
zo 02-06: 9e Brabantse Wal Marathon Bergen op Zoom
vr 07-06: 19e Stadsloop Middelburg
za 08-06: Memorial Jos Verstockt Lier
ma 10-06: Pinksterwedstrijd Hulst
wo 12-06: 3e Hoek Run
vr 14-06: 8e Schellachloop Middelburg
za 15-06: Baanwedstrijd Oostburg
za 15-06: Loop voor MS Westkapelle
vr 21-06: Track Meeting Utrecht
vr 21-06: 11e Griffioenloop Middelburg
za 22-06: Rondje Veerse Meer Middelburg
zo 23-06: Grote Prijs Lokeren
zo 23-06: 36e Halve Marathon Roosendaal
Recente uitslagen meer uitslagen
vr 24-05: 4e Gaperloop Gapinge
zo 19-05: 9e Halve van Renesse
za 18-05: Lenteloop Terneuzen (93)
za 18-05: Krammer Run Bruinisse (93)
za 11-05: 23e Meidoornloop Nisse (349)
zo 28-04: 8e Zwaakse Weel loop Kwadendamme (117)
za 27-04: Koningsloop Oostburg (24)
za 27-04: 44e Omloop van Menheerse Middelharnis
za 20-04: Sluitingsprijs SSP Westdorpe (95)
za 13-04: 11e Marathon Zeeuws-Vlaanderen Hulst (579)
vr 12-04: 8e Oranjemuidenloop Arnemuiden (79)
wo 10-04: Kika KWF Run Heinkenszand (123)
 

Nieuwe Parkcross Goes krijgt gestalte


zaterdag 17 september 2016 - Auteur/Bron: Jan Roose

GOES - De nieuwe veldloop in Goes heeft groen licht gekregen. Onder de naam 1e Parkcross zal deze hardloopwedstrijd plaats vinden op zondag 30 oktober a.s. in het park bij het hertenkamp in Goes-Zuid. De organisatie is in handen van JARO en zijn team met de ondersteuning van genoemde hardloopspeciaalzaak.

Aangezien eind oktober eigenlijk het begin van het crossseizoen betekent, zijn de afstanden nog niet te lang en het parcours nog niet te zwaar. Hoewel op het weer heeft de organisatie geen invloed. Het parcours bevindt zich rond torenflat Boszicht. In tegenstelling tot eerdere berichten is alleen de start op het veldje tussen de flat en het hertenkamp. In de toegekende vergunning stelt de gemeente Goes uitdrukkelijk, dat er geen auto’s op het grasveld of de paden mogen staan. De ronde blijft op enkele meters na hetzelfde, maar de start gaat iets naar achter en de finish komt achter de torenflat ongeveer 50 meter voor de start, waar we de benodigde auto’s wel neer kunnen zetten. Een groot deel van de ronde is in het “bos” langs de Eikenlaan. Het blijft echter een cross en als er bij een mogelijke najaarsstorm in oktober een boom op het parcours valt, zal ik misschien nog wel een wijziging moeten aanbrengen. Geen nood, want ik heb paaltjes en afzetlint genoeg.

Wat ik nog niet heb zijn oude matten, vloerkleden of resten vloerbedekking om de ongeveer 25 meter verharde stroken te bedekken. Voor de meesten zijn deze stroken geen probleem, maar op spikes is dat niet fijn en het hoort niet in een cross. Het goedkoopste kunstgras kost € 2,99 per vierkante meter en als het niet anders kan komt dat er te liggen, maar liever spaar ik deze kosten uit. Of is er leverancier van dit materiaal, die d.m.v. sponsoring reclame wil maken voor zijn product?

De wedstrijd begint om 14.00 uur met alle meisjes pupillen die 1 kleine ronde afleggen, goed voor 1000 meter. Daarna zijn alle jongens pupillen aan de beurt voor dezelfde afstand. Om 14.20 uur starten de junioren D en C voor 2 kleine ronden. Het klapstuk wordt de wedstrijd over 5 grote ronden ( 6350 meter ) voor iedereen vanaf B junior om 14.40 uur.

Na afloop van elke wedstrijd worden de beste 3 meisjes, jongens, vrouwen en mannen gehuldigd op het podium, maar alle deelnemers ontvangen direct na de finish een medaille. Op de uitslagen worden de categorieën wel apart vermeld, maar alleen voor de eerste per categorie is er nog een extraatje. Bij de masters hebben we in tegenstelling tot vorige jaren geen 5 jaren indeling, maar de overal gebruikelijke 10 jaren indeling vanaf 35 jaar. De JARO crossen zijn voor een 5 jaren indeling iets te klein, maar als het groeit wordt het wellicht in de toekomst weer veranderd.

Bij deze cross worden bevoegde verkeersregelaars ingezet om de zaak te beveiligen. Natuurlijk geven wij de voorkeur aan voorinschrijven via jacroose@hetnet.nl, maar inschrijven ter plaatse kan vanaf 13.00 uur tot een half uur voor jouw wedstrijd in Grandcafé Maarten in de Groe aan de Beukenstraat 190. Hier moeten de voorinschrijvers ook hun nummer afhalen. Ook is er een mogelijkheid om bijvoorbeeld je tas neer te zetten en iets droogs aan te trekken. Deze locatie is ongeveer 300 meter verwijderd van start en finish, maar na 50 meter ben je al op het parcours.

De personele bezetting voor deze organisatie is bijna rond. Alleen bij de inschrijving heb ik nog 1 of liever 2 mensen nodig. Mijn vaste medewerkers voor deze taak zijn deze middag verhinderd. Wat houdt dit werk in? Het uitgeven van de startnummers van hardlopers, die hebben ingeschreven via email en het verwerken van de na-inschrijvingen. Er is een kleine financiële vergoeding voor elke medewerker + 3 consumptiebonnen. Als men bij het Grandcafé niet met consumptiebonnen werkt, wordt de vergoeding iets hoger. Aanmelden bij mij en dat geldt ook voor de matten, enz.

De hele zondagmiddag tot ongeveer 17.00 uur is de bar open, zodat er na afloop nog gezellig nagepraat kan worden. Samen met de crossen op de Stelleplas op 10 december en in het Kapelse bos op 22 januari 2017 valt deze Parkcross onder de Cross Series. Geen kopie van de crosscompetitie, want het blijven afzonderlijke wedstrijden zonder klassementen. Wel een mooie herinnering voor deelname aan alle 3 deze veldlopen van het JARO team. De noodzakelijke informatie over deze en de andere crossen kun je ook vinden op www.atletiekzeeland.nl en dan via de kalender doorklikken naar de naam van de cross. En anders even een mailtje naar mij.

Reacties
Bijna 100 voorinschrijvingen voor de Parkcross. Ik heb zojuist 97 en 98 genoteerd. Wil je ook nog mee doen? Dat kan, want vanaf 13.00 uur kun je inschrijven bij Grandcafé Sint Maarten in de Groe. Dat is het restaurant van het verzorgingstehuis in de Beukenstraat vlak bij de watertoren. Het gebouw is goed herkenbaar aan de gekleurde balkonnetjes. Inschrijving stopt 30 minuten voor aanvang van jouw wedstrijd.
Jan Roose - Goes - 29/10/2016 20:07:57

WAAR BLIJFT DE JEUGD?
Toen we in december 2011 met de JARO crossen begonnen was dit in eerste instantie bedoeld om het veldlopen of crossen weer een beetje populairder te maken. Vooral bij de jeugd en al de nieuwe lopers. Of dat echt gelukt is? Toch ben ik momenteel heel erg tevreden met het aantal voorinschrijvingen voor de cross van a.s. zondag. Toch valt me één ding op en tegelijk een beetje tegen. Hoewel het is bij de vorige JARO crossen bijna nooit anders geweest. Het deelnemersveld bestaat hoofdzakelijk uit oudere volwassenen, terwijl ik altijd op de aankondigen zet: “hardloopwedstrijd voor alle leeftijden”. Dat er niet zoveel A en B junioren meedoen kan ik begrijpen. In mijn jonge jaren was deze groep ook niet erg groot. Maar ik mis vooral de pupillen. In het begin van de JARO crossen moesten we meerdere keren besluiten om bij de jeugd groepen samen te laten starten om toch nog een acceptabel startveld te hebben. Op verzoek van ouders en trainers hebben we bij jongste jeugd meisjes en jongens de laatste edities toch weer gesplitst en ook nu staat dat zo op de aankondiging. Helaas hebben zich nog maar 6 jongens en 8 meisjes uit de pupillencategorieën aangemeld. Als ik de uitslagen van andere wedstrijden bekijk zijn er toch wel meer? Deze keer gelukkig ook iemand van AV Flakkee, maar de deelname komt meestal alleen van AV’56, Dynamica en soms van het Belgische ACSS met zo nu en dan een paar niet leden. Is er geen belangstelling bij deze jonge atleetjes zelf, of……..!!!!! Maar dat kan ik natuurlijk niet hardop zeggen.

Jan Roose - Goes - 28/10/2016 12:37:24

Gisteren zag ik beelden van de veldloopestafette in het Belgische Gent. Dat is de vaste openingswedstrijd van de populaire CrossCup. Liefst 3500 deelnemers van jong tot oud, maar wel met bijna alle Belgische toppers. Helaas is het veldlopen of crossen bij ons minder populair en zijn we al tevreden met 200 deelnemers. Voor de eerste editie van de Goese Parkcross a.s. zondag gok ik op 100 á 130 hardlopers/hardloopsters en op dit moment ziet het er goed uit. Normaal verdubbelt het aantal voorinschrijvingen tijdens de laatste week en komt er via de na-inschrijving nog 30 % bij. De belangstelling voor de wedstrijd over 6350 meter is nu al behoorlijk met Martijn de Kok als voornaamste blikvanger. Patrick de Vos en Franklin van Anrooij gaan steeds sneller lopen, maar of ze Martijn nu al kunnen bedreigen, moeten we afwachten. Of komt de tegenstand weer uit België? Ook bij de dames al de nodige interesse, maar nog geen bekende namen. Martje van Dixhoorn – Wisse, in augustus winnares van de stratenloop in Kapelle, lijkt me voorlopig de snelste. Maar ook hier verwacht ik nog de nodige inschrijvingen. Op het vaste clubje na laat de jeugd het helaas nog afweten. Komt het door de herfstvakantie of is dit een algemene trend? Gelukkig hebben enkele trainers toegezegd er deze week alles aan te doen om ze aan de start te krijgen. Het parcours ligt er prima bij met slechts één natte plek. Veel regen geven ze niet af en de temperaturen gaan in de loop van de week weer omhoog. Prima vooruitzichten voor een leuke cross, waar iedereen gratis kan deelnemen en er voor elke finisher een medaille ligt te wachten.
Jan Roose - Goes - 24/10/2016 11:07:04

Zoals tegenwoordig gebruikelijk begint de inschrijving voor deze Parkcross nu op gang te komen. Nog een kleine 2 weken en het is zover. Meerdere deelnemers hebben zich ook al aangemeld voor de andere crossen van deze Cross Series. Voor de veldloopestafette bij de Stelleplas Kerstcross in Heinkenszand op 10 december a.s. wil de organisatie nog 3 extra taarten beschikbaar stellen voor teams, die compleet uit leden van één gezin bestaan. Dus vader met 2 kinderen, moeder met 2 kinderen, vader en moeder met 1 kind, 3 broers en/of zussen. Maar eerst terug naar de 1e Parkcross op zondag 30 oktober a.s. Het parcours in Goes-Zuid was tot vorige week kurkdroog en keihard, maar met de te verwachten regen van de komende dagen zal dat nog wel een beetje veranderen. Voor mij wel zo prettig. Niet dat ik zo vroeg in het seizoen al verlang naar een echte moddercross, maar ik moet mijn paaltjes wel fatsoenlijk in de grond kunnen slaan. Helaas was er de afgelopen weken ook minder goed nieuws, want 2 van mijn medewerkers moesten vanwege fysieke problemen afzeggen. Beiden sterkte en een spoedig herstel. Behalve een zogenaamde Halloweenloop is er tijdens dat weekend in Zeeland op loopgebied niet veel te doen. Hopelijk een reden voor de echte crossliefhebbers en alle lopers en loopsters die dat ook eens willen proberen om je opwachting te maken bij de opening van het veldoopseizoen 2016 – 2017. Inschrijven kan ter plaatse, maar onze voorkeur gaat uit naar voorinschrijven op jacroose@hetnet.nl met vermelding van naam, man of vrouw, geboortedatum, club of anders woonplaats. Categorieën op basis van indeling komend winterseizoen. Tot en met zaterdag 29 oktober 20.00 uur krijg je bevestiging van je inschrijving. Deelname is gratis en iedereen krijgt een medaille. Voor de beste 3 meisjes, jongens, dames en heren overall een standaardje en voor de winnaars per categorie een extraatje.
Jan Roose - Goes - 17/10/2016 13:06:32

Ik wil nog even aandacht vragen voor het volgende: Zover ik me kan herinneren veranderen de geboortejaren voor de categorieën t/m de senioren per 1 november. Voor de crossen in oktober werd daar echter altijd een uitzondering op gemaakt. Men hanteerde de indeling voor het komende seizoen, zoals vroeger bij de Inkelcross, toen deze nog in oktober plaats vond. Dit doen we bij deze Parkcross ook. Mijn Belgische deelnemers zijn al 2 weken bezig met het veldloopseizoen en daar gelden ook de nieuwe jaargangen. In de informatie staat de goede indeling. Bij de masters vind de overgang naar een nieuwe categorie altijd plaats op de dag, dat iemand, 35, 45, 55 en 65 wordt, dus daar speelt het niet.
Jan Roose - Goes - 10/10/2016 15:22:56

Nu het hoogtepunt van het Zeeuwse hardloopjaar weer achter de rug is, kom ik even met een laatste stand van zaken i.v.m. de Parkcross en het veldlopen in het algemeen. Wie na een succesvolle Kustmarathon in een zwart gat dreigt te vallen, kan zich misschien eens richten op dit onderdeel van het hardlopen. Aan het eind van deze maand ben je echt wel voldoende hersteld om een cross van 6350 meter te lopen. Voor de jeugd zijn er kortere afstanden. Een volledig crossseizoen met 10 tot 15 wedstrijden is m.i. nog steeds de beste basis voor een goede voorjaarsmarathon of andere lange wegwedstrijden. Gelukkig zijn steeds meer lopers daar nu van overtuigd. In het nieuw verschenen boek van Aart Stigter kun je daar ook het nodige over lezen. En als het voor goede lopers helpt, zal het voor de gemiddelde recreant ook wel geen kwaad kunnen. De Parkcross in Goes op 30 oktober a.s. kan daar dan de start van zijn. Samen met de crossen van de competitie, de Mosselloop en nog 2 JARO crossen kom je in onze provincie al een eind in de richting. Wie niet zo lang kan wachten kan zaterdag a.s. al terecht in het Belgische Berendrecht ( ongeveer 30 minuten rijden vanaf Goes ) bij camping de Watertoren. Voor de Parkcross is alles geregeld. Mijn oproep voor matten of vloerkleden heeft het nodige opgeleverd, dus spikepunten lopen geen gevaar. De 200 bestelde medailles en standaards voor de nummers 1, 2 en 3 worden vandaag geleverd. Met daarbij ook nog eens 1000 meter nieuw afzetlint, dus verkeerd lopen kan bijna niet. Startnummers liggen geduldig te wachten op deelnemers, dus schrijf je in. Deelname is gratis en iedereen prijs.
Jan Roose - Goes - 03/10/2016 11:20:02

Eigenlijk wordt deze Parkcross best wel een bijzondere wedstrijd. Welke cross in Zeeland heeft een parcours midden in een tamelijk drukke woonwijk? De meeste crossen vinden plaats op afgelegen, maar dikwijls prachtige locaties of aan de rand van een gemeente. Toen het ZK cross in 1968 en later diverse clubkampioenschappen van AV’56 in het park van Goes-Zuid plaats vonden, was het ook aan de rand van Goes, maar intussen is er veel bijgebouwd. “De atletiek naar het publiek brengen” noemen ze dat dan, maar of dat publiek ook daadwerkelijk komt! Deze formule werkte overigens ruim 40 jaar geleden wel bij de halve marathon in de binnenstad van Goes. Op een zaterdagmiddag in augustus en de start om 16.30 uur, zodat veel winkelende mensen nog een tijdje bleven kijken. Voor de toeschouwers is er op 30 oktober genoeg ruimte om de wedstrijden te volgen, zonder op een eventueel modderig parcours te moeten staan. De bezetting van het secretariaat voor de inschrijving is zo goed als opgelost en ook voor de matten heb ik een bruikbare tip ontvangen. Nu alleen nog deelnemers. Om verwarring te voorkomen: het onderste kaartje met de blauwe route is voor het parcours het juiste. De kleine ronde voor de jeugdwedstrijden komt niet op de verste lus richting Beukenstraat. De P’s staan uiteraard voor parkeergelegenheid, de mensen in hesjes voor verkeersregelaars en de kop en schotel voor Maarten in de Groe voor de inschrijving, consumpties en nababbel.
Jan Roose - Goes - 20/09/2016 14:23:37


Reageer!     Alleen geregistreerde bezoekers mogen reacties plaatsen.
Ben je nog niet geregistreerd? Lees dan eerst onderstaande forumregels en registreer als je deze accepteert.

Achternaam: Wachtwoord:

Atletiek Zeeland stelt inhoudelijke reacties op artikelen zeer op prijs. Zorgvuldigheid is echter een voorwaarde. Een reactie dient daarom te voldoen aan onderstaande forumregels.

Forumregels Atletiek Zeeland

>Een reactie op een artikel moet vanzelfsprekend betrekking hebben op het artikel waaronder het wordt geplaatst.
>De reactie mag uiteraard niet in strijd zijn met de Nederlandse grondwet.
>Een anonieme reactie is niet toegestaan. Een dergelijke reactie wordt zo spoedig mogelijk verwijderd. Ook een reactie onder valse naam is uit den boze!
>De inhoud van een reactie valt onder de volle verantwoordelijkheid van de auteur. Uiteraard behoeft Atletiek Zeeland de inhoud van een reactie niet te delen of te ondersteunen. Voor de inhoud van een reactie kan Atletiek Zeeland derhalve op geen enkele wijze aansprakelijk of verantwoordelijk worden gesteld.
>Het forum is louter bedoeld voor onderlinge discussie over het hardlopen in haar breedste vorm. Reclame voor evenementen of wedstrijden, commerciële uitingen en soortgelijke bijdragen zijn niet toegestaan. Ook het overbrengen van persoonlijke felicitaties, bedankjes of anderzijds horen niet thuis in het forum.
>In de bejegening van andere deelnemers aan het forum dient respect en wellevendheid het uitgangspunt te zijn. Scherp discussiëren is uiteraard mogelijk en zelfs wenselijk, maar de reactie mag nooit bedreigen, beledigen, discrimineren of nodeloos kwetsen. De reactie mag ook geen privé-gegevens van derden bevatten.
>Een reactie dient kort en bondig te zijn geformuleerd. Bovendien dient deze voor een brede groep begrijpelijk leesbaar te zijn.
>Het gebruik van BLOKLETTERS is niet toegestaan. Voorkom ook onnodige spelfouten in een reactie door gebruik te maken van spellingcontrole.
>Atletiek Zeeland gaat uit van de goede wil van de forumdeelnemers. Reacties die niet stroken met de hiervoor genoemde forumregels, worden zonder enige uitleg uit het forum verwijderd.

Registreer hier en respecteer bovenstaande forumregels bij het geven van een reactie.
 
Laatste reactie:
Jan Roose: Nieuwe Kampioenen Dankzij Keto..
Recente Zeeuwse prestaties meer prestaties
24-05: Track Meeting Utrecht (4)
3000 m Bart van Trigt (PR)9.02.32  Mse
3000 m Rik van Laarhoven (PR 8.32.14)9.25.47  M40
3000 m Marijke de Visser (PR 9.18.24)9.27.06  Vse
800 m Aniek Aper (PR 2.14.18)2.17.71  Vse
19-05: Leiden Marathon (10)
18-05: Marathon Helsinki (5)
18-05: Ter Specke Bokaal Lisse (1)
16-05: Avondbaanwedstrijd Naaldwijk (3)
15-05: Avondbaanwedstrijd Dongen (1)
12-05: Great Breweries Marathon Puurs (11)
11-05: Memorial Vertommen-Cuddy Duffel (3)
09-05: Track Meeting Barendrecht (5)
07-05: Avondbaanwedstrijd Terneuzen (12)
05-05: 2e Omloop van het Meetjesland Sint-Laureins (5)
03-05: Track Meeting Utrecht (4)
03-05: Avondbaanwedstrijd Zierikzee (34)
01-05: Tungri Run Tongeren (1)
01-05: Belgisch Studenten Kampioenschap Oordegem (1)
01-05: Knokke 10 KM (8)
28-04: Antwerp 10 Miles & Marathon Antwerpen (34)
28-04: London Marathon Londen (1)
18-04: 3000m Meeting Oud-Beijerland (10)
14-04: Enschede Marathon (9)
13-04: Parkloop Schoonhoven (1)
07-04: Marathon Bonn (1)
07-04: Marathon Rotterdam (67)
06-04: 10e Wolvenloop Wachtebeke (5)
31-03: 14e Venloop (18)
31-03: 10 van Halsteren (20)
Atletiek Zeeland © 2019