dinsdag 19 februari 2019 | Home | Bestenlijsten | Bestenlijsten NL | Calculator | Nieuws | Records | Uitslagen | Videos | Wedstrijden | VZA Ranglijsten | Weer |
 
 
Wedstrijdagenda meer wedstrijden
za 23-02: Halve Marathon Axel
zo 24-02: 8e Kapellecross Kapelle-Biezelinge
zo 24-02: 3e Natuurloop Cadzand-Bad
za 02-03: Scheldesportloop Terneuzen
za 02-03: 30e Kustcross Vlissingen
za 09-03: 47e Pannekoekloop Westenschouwen
za 09-03: 32e Krokusloop Hulst
zo 10-03: 45e CPC Loop Den Haag
zo 10-03: 4e Natuurloop Retranchement
za 16-03: Corn Boys Loop Sas van Gent
za 16-03: 52e Massaloop Oostkapelle
zo 17-03: 26e Zwinstedenloop Sluis
za 23-03: 2e Dow trimloop Terneuzen
za 23-03: 8e Ronde van BRU Bruinisse
zo 24-03: 31e Parelloop Brunssum
Recente uitslagen meer uitslagen
za 16-02: 25 km Scheldeloop Terneuzen (121)
za 16-02: 14e Zwaarste 10 van Zeeland Westenschouwen
za 09-02: 25e Grevelingen cross Bruinisse
za 09-02: Erpelkappersloop Axel
zo 03-02: 28e Midwinter Halve Marathon Cadzand-Bad (420)
za 02-02: Berlaerloop Koewacht (81)
za 02-02: 21e Rammekensloop Ritthem (258)
za 26-01: 5e Scheldesport cross Westdorpe (88)
za 26-01: Eugene Vink Memorial Westdorpe (119)
za 19-01: 1e Dow trimloop Terneuzen (106)
za 12-01: 21e Steense Rattenloop Sint Jansteen (99)
za 12-01: 47e Deltacross Westenschouwen (282)
zo 06-01: Scheidsrechtersloop Vlissingen (125)
za 05-01: Jeff Thuy Memorial Heikant (186)
za 05-01: 58e Wallenloop Goes (158)
 

Over een maand is de 7e editie van de Kapelsedag stratenloop


dinsdag 26 juli 2016 - Auteur/Bron: Jan Roose

KAPELLE - Over een maand, op vrijdag 26 augustus a.s, is er voor de 7e keer de avond voor de Kapelse dag een stratenloop in het centrum van Kapelle. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door de Stichting Kapelle Promotion met medewerking van een paar doorwinterde hardlopers c.q. organisatoren.

In vergelijking met de vorige edities zijn er toch enkele veranderingen. Zo is er deze keer helaas geen dikke bandenrace voor jeugdige fietsers. Bij de hardloopwedstrijd is het concept ongewijzigd, maar omdat deze loop een nieuwe sponsor heeft gekregen, schuiven start en finish enkele honderden meters op.

Aanvang van dit hardloopspektakel is om 19.00 uur met jeugdlopen, die starten en finishen in de Biezelingsestraat ter hoogte van FysioKapelle. De hoofdwedstrijd gaat over precies 5000 meter. Ook bij deze wedstrijd is de finish bij de sponsor, maar om aan de juiste afstand te komen wordt er gestart in de Gistellisstraat bij het parkje.

De laatste jaren is er voor deze relatief korte afstand steeds meer belangstelling. Zowel voor beginners als voor gevorderde atleten is dit een mooie en haalbare afstand. Vorig jaar werd de wedstrijd gewonnen door Shirin van Anrooy bij de vrouwen en Erwin Harmes bij de mannen. Hopelijk komen er ook dit jaar weer sterke lopers en loopsters aan de start.

Dit jaar valt het niet in het weekend van de Halve Marathon van Westenschouwen, dus verwachten we zeker ruim 150 deelnemers. Inschrijven kan ter plaatse vanaf 17.30 uur tot een half uur voor de wedstrijd of via jacroose@hetnet.nl. Alle informatie kunnen jullie vinden op www.atletiekzeeland.nl en dan via de kalender doorklikken naar Kapelsedagloop.
   

Reacties
“Moeder, wat is het heet” ( je weet wel de t.v. serie over Britse “militairen” in toen nog Voor Indië ), kun je deze dagen wel zeggen. Vorig jaar kwamen er voor de stratenloop in Kapelle op de woensdag, donderdag en zelfs vrijdagmorgen nog veel voorinschrijvingen binnen, maar nu stagneert het sinds dinsdag een beetje. Komt het door de te verwachten temperaturen, zodat men wacht tot vrijdagavond om dan alsnog ter plaatse in te schrijven. Blijven ze bij extreem weer thuis of zoeken ze elders verkoeling? Overal hoor en lees je waarschuwingen en adviezen i.v.m. de hoge temperaturen. Vooral voor kinderen, ouderen en sporters. Drinken, drinken en nog eens drinken en overdag geen zware lichamelijke inspanningen is de algemene raad. Is een 5 km ’s avonds om 19.30 uur nu een zware lichamelijke inspanning en daarom onverantwoord? Voor een paar mensen misschien wel, maar voor de meesten niet, mits je redelijk goed getraind bent en een paar voorzorgsmaatregelen treft:
1. Zorg dat je de hele dag voldoende drinkt ( geen alcohol ). Als je urine een normale lichte kleur heeft, is het goed. Puur water en daar te veel van is ook niet gezond, dus zorg voor aanvullen van mineralen via eten en drinken gedurende de hele dag. Te veel zoete sportdrank kan tot misselijkheid leiden.
2. Blijf zoveel mogelijk in de schaduw voor de wedstrijd en loop iets minder kilometers warm dan normaal.
3. Draag los zittende kleding en zeker geen strakke broek tot aan de kuiten. Wie een pet draagt, moet goed op de dikte en het materiaal van deze pet letten. Maak alles van te voren een beetje nat.
4. Sjouw op deze relatief korte afstand niet allerlei knellende attributen mee, zoals een drankgordel, app, e.d. Kost alleen maar meer inspanning en dat betekent meer zweten.
5. Pas je tempo aan, want met dit weer loop je toch geen p.r. Maak je ook niet druk, als een loper waar je altijd van wint nu voor je loopt. Sommige mensen kunnen nu eenmaal beter tegen de hitte.
6. Als er geen drankpost is, zet dan je eigen drinken langs het parcours of geef het aan een niet meelopende supporter ( eigenlijk niet toegestaan, maar nood breekt wet ).
7. Heb je tijdens het lopen een droge huid en kippenvel, stop dan onmiddellijk, blijf in de schaduw en koel je lichaam af.
8. Probeer na de finish toch een klein stukje te dribbelen of te wandelen en dan kun je de bidon met drinken gerust meenemen.
Je hebt ingeschreven, maar ziet het vanwege de hitte eigenlijk niet zitten? Niet starten is mijn advies, want als organisator wil ik liefst geen problemen op dit gebied. Eén keer meegemaakt en dat is niet leuk. Toch blijven we als organisatie de voorkeur geven aan voorinschrijven, omdat het een hoop stress op het laatste moment voorkomt. Pech als er dan een paar niet komen, maar dat nemen we graag op de koop toe. Gelukkig geven ze vrijdag iets lagere temperaturen af en valt het misschien allemaal wel mee. Tot morgen.

Jan Roose - Goes - 25/08/2016 13:48:12

Komt het door de discussie van enige weken geleden over het belang van voorinschrijven i.v.m. de organisatie van een wedstrijd, of komt het door mijn mails ter herinnering. Feit is dat de voorinschrijving van deze 7e FysioKapelleloop redelijk naar wens verloopt. Waar ik normaal bij mijn wedstrijden een kleine week voor de wedstrijddag ongeveer 25 personen heb genoteerd, staat de teller nu al op ruim 60 deelnemers. Alleen voor de jeugdlopen hebben zich nog niet veel kinderen gemeld, maar dat was vorig jaar ook zo en toen hadden we uiteindelijk toch een leuk deelnemersveld. De inschrijvingen van de jeugd kwamen toen vooral op de laatste dag en ter plaatse met een relatief grote deelname uit Walcheren. Inschrijven per email kan nog de hele week t/m vrijdagochtend 12.00 uur. Je krijgt dan in ieder geval een berichtje terug met vermelding van je startnummer. Alle voorinschrijvers kunnen dan gemakkelijk het startnummer + consumptiemuntje ophalen bij het secretariaat. Na-inschrijven kan vanaf 17.30 uur tot een half uur voor jouw wedstrijd. Het bekende strookje duidelijk invullen en afgeven bij het secretariaat. Na ontvangst van startnummer en consumptiemuntje moeten de deelnemers zelf het inschrijfstrookje inleveren bij de auto van Sjaak Sinke aan de finish. Inschrijfgeld van € 5,- voor de 5 km betalen bij het ophalen van de startnummers. Voor de jeugdlopen is het gratis. Het wordt vrijdag mooi weer, maar volgens het weerbericht zijn de tropische temperaturen dan gelukkig al voorbij.
Jan Roose - Goes - 22/08/2016 09:59:37

Mijn "stuntaanbieding" van gisteren heeft welgeteld 2 volledige inschrijvingen opgeleverd. Eigenlijk 3, want een deelnemer schreef ook in voor de Parkcross op 30 oktober. De reactie van Sjaak onderstreept het probleem. Hardlopen is een individuele sport, maar in sommige gevallen wel eens iets te individueel. Ik ga echter niemand nawijzen, want ik wacht de laatste jaren ook wel eens mogelijk vervoer en weersverwachting af om dan pas 3 dagen van te voren in te schrijven. De ontvangers van het hardlooppakket ( ik mag niet spreken over winnaars, want ik had geen prijsvraag- of loterijvergunning ) zijn Louise de Waal en Jeroen Janse.
Jan Roose - Goes - 03/08/2016 10:03:50

Veel na-inschrijvers zijn een ramp voor het secretariaat. De deelnemers verwachten wel snel een volledige uitslag maar een aantal werkt daar niet aan mee. In Yerseke maar liefst 122 na-inschrijvingen die in een uurtje verwerkt moeten worden. De raam brievenbus in de finishauto zorgt al voor een kwartier winst. Ik behoudt me het recht voor om te kunnen na-inschrijven liet laatst iemand weten die ook nog foutieve info op zijn formulier had gezet. Wat mij betreft vervalt dat recht van na-inschrijven en kun je alleen maar voor-inschrijven tot heil van het secretariaat.
Sjaak Sinke - Koudekerke - 02/08/2016 19:27:38

Zoals ik al veronderstelde, levert dit geen enkele inschrijving op, maar misschien was het tijdstip van de aankondiging niet goed. Herkansing vanaf nu tot vanavond 24.00 uur.
Jan Roose - Goes - 02/08/2016 18:01:25

Ik kom nog even terug op het inschrijven.

Wat is dat toch met voorinschrijven voor gewone hardloop- of atletiekwedstrijden?

Het klinkt zo logisch: voor een wedstrijd kun je voorinschrijven, wat voor de organisatie lekker gemakkelijk en overzichtelijk is en als deelnemer ben je zeker van een startplaats. Wel zo fijn als er bij grote evenementen een limiet wordt gesteld aan de deelname. Toch is het helemaal geen vanzelfsprekendheid. Sinds 1967 loop ik regelmatig wedstrijden in België en daar heb ik me maar enkele malen verplicht van te voren moeten inschrijven. Voor de rest altijd ter plaatse en in de meeste gevallen voor leden van een atletiekclub geen inschrijfgeld. Veel van deze wedstrijden zijn immers verzekerd van een vaste groep deelnemers. Datzelfde zie ik ook terug bij de wielerwedstrijden van TMZ, waar alleen om organisatorische redenen voor de tijdritten en klassiekers eerder moet worden ingeschreven, maar niet voor de gewone rondjes rond de kerk. In Nederland is voorinschrijven en inschrijfgeld ( dus ook voor leden ) sinds mijn debuut in 1964 gebruikelijk en verstuurde de wedstrijdsecretaris ( esse ) een week voor de wedstrijd alle namen op een speciaal formulier naar de organiserende club. Tegenwoordig is deze voorinschrijving ( bijna altijd via computer ) voor de organisatie soms helemaal niet leuk. Zeker als iedereen tot het laatste moment wacht of toch gebruik maakt om ter plaatse in te schrijven. Sommige organisaties lassen een wedstrijd maar af bij gebrek aan deelname. Een verschil in inschrijftarief van een paar euro zal hier zeker geen verandering in brengen, dat blijkt wel uit de praktijk. Kun je mensen op een andere manier bewegen om ruim van te voren in te schrijven, zodat de organisatie kan inspelen op indeling series bij een baanwedstrijd of de aanschaf van herinneringen en prijzen in andere gevallen? Moeten we met spectaculaire aanbiedingen komen? Stel je voor: Elke 50e inschrijver voor datum x krijgt van de organisatie een paar uiteraard nieuwe hardloopschoenen of een kledingpakket op maat. Lukt waarschijnlijk ook niet, want in veel gevallen gaat het bij de voorinschrijving tergend langzaam. Voor Goes on Track kan al sinds eind mei worden ingeschreven en toch staan er 10 dagen voor de wedstrijd nog maar 41 deelnemers op de lijst. Bij de JARO crossen en de stratenloop in Kapelle heb ik dezelfde ervaring. Toch een keer proberen!!!! Het is nu dinsdag 2 augustus 2016 15.17 uur. De eerste inschrijver voor de 7e FysioKapelleloop op 26 augustus a.s. na 16.00 uur, maar voor 17.00 uur krijgt van mij een hardlooppakket met o.a. hardloopschoenen. Onder de ruim 20 atleten, die al ingeschreven hebben, verloot ik hetzelfde pakket, mits er een aanmelding komt. Met mijn rijke sponsor kan dat. Ik ben benieuwd en zal er morgen verslag van doen.
Jan Roose - Goes - 02/08/2016 15:17:59

De Belgische topper Mats Lunders verschijnt behalve bij de baanwedstrijd over 3000 meter in Goes op 12 augustus ook aan de start van deze stratenloop in Kapelle op 26 augustus a.s. Vandaag heb ik de aanmelding ontvangen. Eerder dit jaar startte Mats ook al in Kapelle bij de jaarlijkse JARO cross, maar helaas ging dat na 6 maanden blessureleed nog niet naar wens. Toen gaf Mats echter al aan terug te komen als de vorm beter zou zijn. Blijkbaar is dat nu het geval. In juni noteerde hij al een tijd van 30.06 minuten over 10 km tijdens een stratenloop. Zijn record over deze afstand op de weg staat op 29.25 minuten, maar op de baan liep hij de 10000 meter in 2012 al eens in 28.35.71 minuten. Bij de baanwedstrijd 3000 meter volgende week is zijn streven 8.15 minuten, waar hij een p.r. van 7.56.38 heeft. Op de 5000 meter was hij 2x Belgisch kampioen en bedraagt zijn beste tijd 13.37.48 minuten. Hopelijk schrikt dit de mindere goden niet af om mee te doen. Aanstormende talenten kunnen zich optrekken aan een hoger niveau, maar voor anderen is het gewoon leuk om ook eens tegen zo’n topper te lopen in eigen omgeving. Of voor de meesten in het geval van de baanwedstrijd te kijken, want daar kan iedereen ( ook niet leden van een atletiekclub ) een wedstrijd lopen tegen gelijkwaardige tegenstanders. Deze baanwedstrijd is bedoeld als promotie voor de baanatletiek en dan heb je niet alleen toppers nodig. Iedereen kan daar zijn of haar steentje bijdragen door in te schrijven en mee te doen. Misschien heb jij wel talent voor sprinten, kogelstoten of discuswerpen, maar heb je geen mogelijkheid om dat te laten zien. Dit is je kans. Inschrijven voor de baanwedstrijd Goes on Track via de website van AV’56 en voor de stratenloop in Kapelle via jacroose@hetnet.nl .
Jan Roose - Goes - 02/08/2016 10:04:19

Als verantwoordelijke voor de inschrijvingen bij deze organisatie word ik op mijn wenken bediend. Direct veel inschrijvingen voor deze wedstrijd waaronder Monique Verschuure en Martijn de Kok, de huidige leiders in het stratenloopcircuit. Als dit zo door gaat, krijg ik het de komende weken erg druk. Gelukkig heb ik tijd genoeg en doe ik dit met veel plezier.
Jan Roose - Goes - 26/07/2016 16:25:21


Reageer!     Alleen geregistreerde bezoekers mogen reacties plaatsen.
Ben je nog niet geregistreerd? Lees dan eerst onderstaande forumregels en registreer als je deze accepteert.

Achternaam: Wachtwoord:

Atletiek Zeeland stelt inhoudelijke reacties op artikelen zeer op prijs. Zorgvuldigheid is echter een voorwaarde. Een reactie dient daarom te voldoen aan onderstaande forumregels.

Forumregels Atletiek Zeeland

>Een reactie op een artikel moet vanzelfsprekend betrekking hebben op het artikel waaronder het wordt geplaatst.
>De reactie mag uiteraard niet in strijd zijn met de Nederlandse grondwet.
>Een anonieme reactie is niet toegestaan. Een dergelijke reactie wordt zo spoedig mogelijk verwijderd. Ook een reactie onder valse naam is uit den boze!
>De inhoud van een reactie valt onder de volle verantwoordelijkheid van de auteur. Uiteraard behoeft Atletiek Zeeland de inhoud van een reactie niet te delen of te ondersteunen. Voor de inhoud van een reactie kan Atletiek Zeeland derhalve op geen enkele wijze aansprakelijk of verantwoordelijk worden gesteld.
>Het forum is louter bedoeld voor onderlinge discussie over het hardlopen in haar breedste vorm. Reclame voor evenementen of wedstrijden, commerciële uitingen en soortgelijke bijdragen zijn niet toegestaan. Ook het overbrengen van persoonlijke felicitaties, bedankjes of anderzijds horen niet thuis in het forum.
>In de bejegening van andere deelnemers aan het forum dient respect en wellevendheid het uitgangspunt te zijn. Scherp discussiëren is uiteraard mogelijk en zelfs wenselijk, maar de reactie mag nooit bedreigen, beledigen, discrimineren of nodeloos kwetsen. De reactie mag ook geen privé-gegevens van derden bevatten.
>Een reactie dient kort en bondig te zijn geformuleerd. Bovendien dient deze voor een brede groep begrijpelijk leesbaar te zijn.
>Het gebruik van BLOKLETTERS is niet toegestaan. Voorkom ook onnodige spelfouten in een reactie door gebruik te maken van spellingcontrole.
>Atletiek Zeeland gaat uit van de goede wil van de forumdeelnemers. Reacties die niet stroken met de hiervoor genoemde forumregels, worden zonder enige uitleg uit het forum verwijderd.

Registreer hier en respecteer bovenstaande forumregels bij het geven van een reactie.
 
Laatste reactie:
Jan Roose: Krijgt Jarocross In Kapelle Re..
Recente Zeeuwse prestaties meer prestaties
10-02: Two Rivers Marathon Zaltbommel (12)
10-02: 42e Groet uit Schoorl Run (6)
03-02: Midwinter Marathon Apeldoorn (5)
27-01: Marathon Murcia (8)
13-01: 47e Halve van Egmond (7)
31-12: Oliebollenloop Weert (1)
23-12: Kerstloop Barendrecht (8)
Recente video(s)
28e Halve van Cadzand
Atletiek Zeeland © 2019