zondag 20 januari 2019 | Home | Bestenlijsten | Bestenlijsten NL | Calculator | Nieuws | Records | Uitslagen | Videos | Wedstrijden | VZA Ranglijsten | Weer |
 
 
Wedstrijdagenda meer wedstrijden
za 26-01: 5e Scheldesport cross Westdorpe
za 26-01: Eugene Vink Memorial Westdorpe
za 02-02: 21e Rammekensloop Ritthem
za 02-02: Berlaerloop Koewacht
zo 03-02: 28e Midwinter Halve Marathon Cadzand-Bad
za 09-02: Erpelkappersloop Axel
za 09-02: 25e Grevelingen cross Bruinisse
zo 10-02: 42e Groet uit Schoorl Run
za 16-02: 14e Zwaarste 10 van Zeeland Westenschouwen
za 16-02: 25 km Scheldeloop Terneuzen
za 23-02: Halve Marathon Axel
zo 24-02: 8e Kapellecross Kapelle-Biezelinge
zo 24-02: 3e Natuurloop Cadzand-Bad
Recente uitslagen meer uitslagen
za 12-01: 21e Steense Rattenloop Sint Jansteen (99)
za 12-01: 47e Deltacross Westenschouwen (282)
zo 06-01: Scheidsrechtersloop Vlissingen
za 05-01: Jeff Thuy Memorial Heikant (186)
za 05-01: 58e Wallenloop Goes (158)
vr 04-01: Ondoloop Sint Laurens
ma 31-12: 2e Natuurloop Nieuwvliet
ma 31-12: Tankloop Westkapelle
za 29-12: Stratenloop Menheerse Middelharnis
za 29-12: Eindejaarscross Axel (227)
wo 26-12: Kerstloop Dishoek (564)
za 22-12: Natuurloop Axel (79)
za 22-12: 19e Aagtekerke Run (566)
zo 09-12: Jules Unlimitedloop Breskens (69)
za 08-12: Halve Marathon Terneuzen (112)
 

Nieuwe veldloop in Goes


maandag 20 juni 2016 - Auteur/Bron: Jan Roose

GOES -  De zomer is nog maar net begonnen, maar toch kom ik al met nieuws over het veldlopen of crossen. Het JARO team begint komende winter aan het 6de seizoen en wederom komen er een paar vernieuwingen.

In 2012 heb ik al eens geprobeerd om zelf een cross op de Hollandse Hoeve in Goes te organiseren. Een stukje nostalgie, omdat daar in het verleden ook crossen hebben plaats gevonden. Helaas was het daar te bewerkelijk om een fatsoenlijke ronde uit te zetten.

Mijn grote wens is echter een wedstrijd op mijn trainingsparcours voor de cross in Goes-Zuid. Nu is een veldloop in Goes-Zuid geen primeur, want ook daar werden in het verleden wedstrijden georganiseerd. Diverse clubkampioenschappen van AV’56, een echt Z.K. cross in 1968 rond het hertenkamp, 2 x de PZC loop en in de zomer vele zogenaamde prestatielopen.

Grootste belemmering was altijd het vinden van een behoorlijke accommodatie voor het secretariaat, eventueel kleedruimte en een gezellige nababbel. Buurthuis de Pit is een mogelijkheid, maar nog altijd een kilometer van het parcours.

Het restaurant van het nog geen 2 jaar bestaande verzorgingstehuis bij mij aan de overkant van de straat brengt echter uitkomst. Op zondag 30 oktober a.s. kunnen we terecht in Grand Café Sint Maarten in de Groe en organiseren we de 1e Goese Parkcross. Paola en Raymond van Gilst staan net als bij de laatste Kapellecross garant voor de nodige ondersteuning. En dat geldt ook voor de al langer bekende crossen op de Stelleplas en in Kapelle. Deze crossen houden hun naam, maar alle wedstijden gaan nu verder als de Runnersworld Goes Cross Series.

Hier zijn geen klassementen aan verbonden, maar bij deelname aan alle crossen is er voor die deelnemers een leuke herinnering. Deelname in Kapelle en één van de twee andere crossen levert natuurlijk weer een zak fruit op. Inschrijfgeld voor alle crossen is vanaf nu voor iedereen gratis.

Het parcours van de nieuwe veldloop ligt rondom torenflat Boszicht aan het eind van de Populierenstraat. Start en finish bevinden zich op het veldje naast het hertenkamp, waar de voetbalkooi staat. De rest van de ronde is in het park naast de Eikenlaan. Hiervoor moeten de lopers wel elke ronde het Vivaldi fietspad oversteken. Daar leggen we matten en er komen bevoegde verkeersregelaars te staan.

Zoals gezegd hebben we een accommodatie, de vergunning bij de gemeente Goes is aangevraagd en tijd/aankomstwaarneming alsmede speaker zijn vastgelegd. De komende tijd ga ik verder op zoek naar aanvullende hulp bij het uitzetten, op het secretariaat, parcourswachten, prijzen bestellen, enz. enz. Jullie horen er nog van.

 

Reacties
En natuurlijk ben ik momenteel al druk bezig met de organisatie van de stratenloop in Kapelle op vrijdag 26 augustus a.s. t.g.v. de Kapelse dag. Voorheen met de naam van de plaatselijke sportwinkel, maar nu deze niet meer bestaat heeft de Stichting Kapelle Promotion een nieuwe sponsor gevonden. Alle belangrijke informatie kunnen jullie sinds gisteren vinden via de wedstrijdkalender op deze site.
Jan Roose - Goes - 29/06/2016 17:43:24


Reageer!     Alleen geregistreerde bezoekers mogen reacties plaatsen.
Ben je nog niet geregistreerd? Lees dan eerst onderstaande forumregels en registreer als je deze accepteert.

Achternaam: Wachtwoord:

Atletiek Zeeland stelt inhoudelijke reacties op artikelen zeer op prijs. Zorgvuldigheid is echter een voorwaarde. Een reactie dient daarom te voldoen aan onderstaande forumregels.

Forumregels Atletiek Zeeland

>Een reactie op een artikel moet vanzelfsprekend betrekking hebben op het artikel waaronder het wordt geplaatst.
>De reactie mag uiteraard niet in strijd zijn met de Nederlandse grondwet.
>Een anonieme reactie is niet toegestaan. Een dergelijke reactie wordt zo spoedig mogelijk verwijderd. Ook een reactie onder valse naam is uit den boze!
>De inhoud van een reactie valt onder de volle verantwoordelijkheid van de auteur. Uiteraard behoeft Atletiek Zeeland de inhoud van een reactie niet te delen of te ondersteunen. Voor de inhoud van een reactie kan Atletiek Zeeland derhalve op geen enkele wijze aansprakelijk of verantwoordelijk worden gesteld.
>Het forum is louter bedoeld voor onderlinge discussie over het hardlopen in haar breedste vorm. Reclame voor evenementen of wedstrijden, commerciële uitingen en soortgelijke bijdragen zijn niet toegestaan. Ook het overbrengen van persoonlijke felicitaties, bedankjes of anderzijds horen niet thuis in het forum.
>In de bejegening van andere deelnemers aan het forum dient respect en wellevendheid het uitgangspunt te zijn. Scherp discussiëren is uiteraard mogelijk en zelfs wenselijk, maar de reactie mag nooit bedreigen, beledigen, discrimineren of nodeloos kwetsen. De reactie mag ook geen privé-gegevens van derden bevatten.
>Een reactie dient kort en bondig te zijn geformuleerd. Bovendien dient deze voor een brede groep begrijpelijk leesbaar te zijn.
>Het gebruik van BLOKLETTERS is niet toegestaan. Voorkom ook onnodige spelfouten in een reactie door gebruik te maken van spellingcontrole.
>Atletiek Zeeland gaat uit van de goede wil van de forumdeelnemers. Reacties die niet stroken met de hiervoor genoemde forumregels, worden zonder enige uitleg uit het forum verwijderd.

Registreer hier en respecteer bovenstaande forumregels bij het geven van een reactie.
 
Recente Zeeuwse prestaties meer prestaties
13-01: 47e Halve van Egmond (7)
31-12: Oliebollenloop Weert (1)
23-12: Kerstloop Barendrecht (8)
16-12: 13e Spark marathon Spijkenisse (15)
14-12: Kanjerloop Goes (37)
09-12: 30e Bruggenloop Rotterdam (86)
09-12: Marathon Malaga (2)
02-12: Surpriseloop Halsteren (6)
25-11: Halve Marathon Tarragona (1)
25-11: Tis (voor) Niks Loop Geldrop (2)
Recente video(s)
58e Wallenloop
48e Kerstloop Dishoek
19e Aagtekerkerun
Atletiek Zeeland © 2019