dinsdag 13 november 2018 | Home | Bestenlijsten | Bestenlijsten NL | Calculator | Nieuws | Records | Uitslagen | Videos | Wedstrijden | VZA Ranglijsten | Weer |
 
 
Wedstrijdagenda meer wedstrijden
za 17-11: Juul Van De Walleloop Kieldrecht
za 17-11: 18e Hobbeldebobbelloop Zoutelande
zo 18-11: 35e Zevenheuvelenloop Nijmegen
za 24-11: 33e Elderschanscross Aardenburg
zo 25-11: 19e Zakloop Nisse
za 01-12: Aflossingsmarathon Terneuzen
za 01-12: 26e Inkelcross Kruiningen
za 08-12: Halve Marathon Terneuzen
zo 09-12: Jules Unlimitedloop Breskens
vr 14-12: Kanjerloop Goes
za 15-12: Stratenloop Menheerse Middelharnis
zo 16-12: 13e Spark marathon Spijkenisse
Recente uitslagen meer uitslagen
zo 11-11: 1e Natuurloop Retranchement
za 10-11: 51e Mosselloop Westenschouwen
za 10-11: Jeff Thuy Memorial Heikant (100)
zo 04-11: 8e Trail By The Sea Renesse (416)
za 03-11: 33e Moerschanscross Hulst (138)
za 03-11: Appelloop Axel (168)
za 27-10: 17e Piet Spruit Memorial Loop Sluiskil (93)
za 27-10: 7e Stelleplascross Heinkenszand (67)
za 20-10: Hulsterloo Loop Nieuw-Namen (107)
za 20-10: 57e Singelloop Middelburg (109)
za 06-10: 16e Kustmarathon Zoutelande (1436)
vr 05-10: 11e Ladiesrun Zoutelande
za 29-09: 10 Miles Philippine (101)
 

Vooruitblik op 6e editie van 1500m Meeting op Hemelvaartsdag in Middelharnis


vrijdag 29 april 2016 - Auteur/Bron: Eddie Pekaar

MIDDELHARNIS – Met nog een weekje te gaan, telt de 6e editie van de 1500m Meeting voorlopig 46 voorinschrijvingen. Onder hen ook de winnaar van vorig jaar, Yunis Stitan, die met 4.05.48 min, Erwin Harmes toen slechts één ruime tel te snel af was. De atleet van Haag Atletiek, met een PR van 3.58.63, is momenteel op papier opnieuw de kansrijkste om op Hemelvaartsdag met de winst aan de haal te gaan.

Erwin Harmes, de Middelburger, die al tweemaal op rij het eindklassement van dit Avondbaanbaancircuit wist te winnen, zal naar verwachting ook dit jaar de te kloppen man zijn voor de eindzege van dit uit zeven wedstrijden bestaande baancircuit. Maar met de marathon van Zeeuws-Vlaanderen nog in de benen, is het afwachten of hij in Middelharnis al een hoofdrol kan spelen. Bovendien komt hij meer tot zijn recht op de langere afstanden van het circuit.

Aannemelijk is dat er in de 6e 1500m Meeting ook forse tegenstand van Maikel Peeman (JB) te duchten zal zijn. Het jonge talent van de organiserende vereniging, die vorig jaar met 4.14.78 derde werd, heeft weliswaar nog een beduidend minder PR. Maar hij heeft in het winterseizoen een forse stap voorwaarts weten te maken. Ongetwijfeld zal hij in deze thuiswedstrijd graag willen schitteren.

Van de partij zijn ook de talentvolle Mark Naaijer (JB) van Energie en de AV'56 tweeling, Bereket en Bezayuh Petersen (JC). Met een PR van 1.56.48 op de 800m, is het PR van de Barendrechter op de 1500m met 4.11.77 niet in verhouding. Een aanzienlijke verbetering lijkt daarom logisch. Ook de Zeeuwse tweeling met Afrikaanse roots, liet dit jaar al zien naar een hoger niveau te zijn gegroeid. Bovendien wordt het onderlinge verschil steeds kleiner.

Hoewel nog niet definitief, wordt ook Yoram Polak, vorig jaar vierde, aan de start verwacht. Mogelijk dat ook neo-senior Job de Feijter en een aantal atleten uit Brussel nog voor Middelharnis kiezen. Maar de Harry Schulting Games, die traditioneel op Hemelvaartsdag in Vught plaatsvindt is dit jaar een danige concurrent. Bovendien vindt twee dagen later op zaterdag, de eerste wedstrijd uit het Nederlandse Baancircuit plaats. De 34e Ter Specke Bokaal in Lisse, waar Marijke de Visser voor heeft gekozen.

Bij de vrouwen is daarom Diana van Es, junior B van PAC, met een PR van 4.26.11 de favoriete. Laurey van de Berge, de vermaarde lange afstandloopster van de thuisvereniging, heeft ook ingeschreven.

Naast het hoofdnummer, de 1500m, is er ook een voorprogramma vanaf 19.00 uur met sprintnummers van 40m-60m-80m en100m voor pupillen, junioren, senioren en masters en een 1000m voor pupillen en D-junioren. Bijzonder blijft dat je geen lid hoeft te zijn van een atletiekclub om te kunnen meedoen.

Voorinschrijving voor de tweede wedstrijd van het Avondbaancircuit is nog mogelijk tot en met 4 mei via www.atletiek.nu Na-inschrijving tot 45 minuten voor aanvang van het betreffende onderdeel.

In 2011 besloot Leonard van Putten, om uit onvrede over de noodlijdende middenafstand in de regio, een 1500 meeting in Middelharnis te organiseren. Hij koos voor een eenvoudige opzet, waarvoor de 1500m en de wekelijkse donderdagavondtraining de basis vormden. Op deze manier hoopte hij de middenafstand in zijn regio nieuw leven in te kunnen blazen.

Door een stevige lobby en een interessant prijzenschema boekte hij direct succes met een ongedachte deelname van ruim zeventig deelnemers op het hoofdnummer. Door de grote bijval pakte hij een jaar later zelfs uit met een Avondbaancircuit van vier wedstrijden met afstanden van 1500m tot 5000m, waarvan twee in Middelharnis en twee in Zierikzee. Uiteraard met dezelfde opzet.

Met hulp van de door hem warm gemaakte atletiekverenigingen op de Zuid-Hollandse eilanden, groeide het in 2013 zelfs uit naar een volwaardig Avondbaancircuit met zes wedstrijden in zes verschillende plaatsen met 1000m als kortste en 5000m als langste afstand. Vorig jaar sloot ook AV'56 zich aan, zodat het Avondbaancircuit naar zeven wedstrijden aandikte. Door de geringe deelname van de andere deelnemende verenigingen koos AV'56 dit jaar toch liever voor een eigen koers, zodat PAC Rotterdam nu de open gevallen plaats inneemt. Waar in de eerste edities van de 1500m Meeting, Leonard van Putten zelf een forse inbreng in de deelname had, ligt nu de nadruk vooral op deelnemers uit de regio.

Ook dit jaar wordt voortgeborduurd op de bewezen succesformule met zijn simpele opzet, waarbij in alle gevallen de wekelijkse donderdagavond training wordt ingewisseld voor een baanwedstrijd met één hoofdafstand. De series worden altijd ingedeeld op tijd, zodat er steeds een goed gevuld veld ontstaat met atleten van redelijk gelijkwaardig niveau. Een niet te onderschatten voorwaarde in de jacht naar verbetering van persoonlijke records.

De eerste wedstrijd in Oud-Beijerland met ruim honderd deelnemers op de hoofdafstand van 3000m, is inmiddels achter de rug. Deze mag opnieuw zeer geslaagd worden genoemd.

Reacties
Het vergeten van een k bij pinksterwedstrijd is slordig,maar geen ramp. Moet dit woord eigenlijk met een hoofdletter? Pinksteren wel, maar pinksterdagen niet. Of betreft het hier een eigen naam en dus toch Pinksterwedstrijd? Wel een rampje constateer ik i.v.m. de baanwedstrijd in Goes. Deze middag heb ik ingeschreven, maar deze inschrijving kwam als onbestelbaar terug. Heb ik iets verkeerd gedaan of klopt het adres niet? Nu is mijn deelname niet belangrijk, maar als dit meer mensen overkomt begrijp ik dat er nog maar 44 inschrijvingen zijn.
Jan Roose - Goes - 16/05/2016 18:32:37

Eigenlijk jammer dat we verder weinig over de baanwedstrijden lezen. Deze aankondiging over de 1500 meter in Middelharnis is al van ruim 2 weken geleden, maar behalve de resultaten geen verslag. Niet dat ik verlang, dat Eddie van alles verslagen gaat maken, maar een klein stukje van de organisatie naar Eddie sturen is toch niet zoveel moeite en normaal wordt het zeker geplaatst. Momenteel is de pinsterwedstrijd in Hulst aan de gang en lees ik al uitslagen van de 800 meter. Sneller kan niet, maar komt er ook een verslag van deze in het verleden grote en zelfs internationale “pistemeeting”? Toen ik afgelopen week een mooi verslag in de PZC zag staan, vond ik één aspect teleurstellend: het chronologisch overzicht. Overal lees ik dat atletiek aantrekkelijker moet worden, flitsende programma’s en vooral boeiend voor het publiek. Maar wat zie ik? Om 11.00 uur beginnen en het laatste nummer om 16.15 uur. Met een beetje uitloop en meerdere series op de 3000 meter duurt het dus allemaal 6 uur en dat is te lang. Hopelijk maken de resultaten en spanning veel goed, maar krijgen we er iets over te lezen? Vrijdag a.s. nog een baanwedstrijd en wel in Goes. Op het programma staat o.a. de incourante Engelse mijl. Verder een 100 ( 60 en 80 voor de jongere jeugd ) en 400 meter en een paar technische nummers. Hopelijk vallen er geen grote gaten in het tijdschema. Voorlopig zie ik 45 inschrijvingen en dat is toch eigenlijk te weinig. Of is de concurrentie van de Griffioenloop in Middelburg en de Worstel en kom bovenloop in Wolphaartsdijk daar debet aan? Deze baanwedstrijd staat ook open voor niet leden van atletiekclubs, maar voor de zoveelste keer ziet het er naar uit dat veel eigen leden de wedstrijd links laten liggen. Komen de atleten van Splash Atletics en de VZA teams deze keer allemaal meedoen? Of hanteren die het motto: wat ver is, is lekkerder. De baanatletiek promoten in eigen regio moet het motto zijn, zodat clubs in de toekomst voldoende wedstrijdatleten hebben om met vertegenwoordigende teams uit te komen. Of zie ik het allemaal te somber en krijgen we vrijdagavond een prachtige atletiekavond. Ik probeer in ieder geval te komen.
Jan Roose - Goes - 16/05/2016 16:23:09


Reageer!     Alleen geregistreerde bezoekers mogen reacties plaatsen.
Ben je nog niet geregistreerd? Lees dan eerst onderstaande forumregels en registreer als je deze accepteert.

Achternaam: Wachtwoord:

Atletiek Zeeland stelt inhoudelijke reacties op artikelen zeer op prijs. Zorgvuldigheid is echter een voorwaarde. Een reactie dient daarom te voldoen aan onderstaande forumregels.

Forumregels Atletiek Zeeland

>Een reactie op een artikel moet vanzelfsprekend betrekking hebben op het artikel waaronder het wordt geplaatst.
>De reactie mag uiteraard niet in strijd zijn met de Nederlandse grondwet.
>Een anonieme reactie is niet toegestaan. Een dergelijke reactie wordt zo spoedig mogelijk verwijderd. Ook een reactie onder valse naam is uit den boze!
>De inhoud van een reactie valt onder de volle verantwoordelijkheid van de auteur. Uiteraard behoeft Atletiek Zeeland de inhoud van een reactie niet te delen of te ondersteunen. Voor de inhoud van een reactie kan Atletiek Zeeland derhalve op geen enkele wijze aansprakelijk of verantwoordelijk worden gesteld.
>Het forum is louter bedoeld voor onderlinge discussie over het hardlopen in haar breedste vorm. Reclame voor evenementen of wedstrijden, commerciële uitingen en soortgelijke bijdragen zijn niet toegestaan. Ook het overbrengen van persoonlijke felicitaties, bedankjes of anderzijds horen niet thuis in het forum.
>In de bejegening van andere deelnemers aan het forum dient respect en wellevendheid het uitgangspunt te zijn. Scherp discussiëren is uiteraard mogelijk en zelfs wenselijk, maar de reactie mag nooit bedreigen, beledigen, discrimineren of nodeloos kwetsen. De reactie mag ook geen privé-gegevens van derden bevatten.
>Een reactie dient kort en bondig te zijn geformuleerd. Bovendien dient deze voor een brede groep begrijpelijk leesbaar te zijn.
>Het gebruik van BLOKLETTERS is niet toegestaan. Voorkom ook onnodige spelfouten in een reactie door gebruik te maken van spellingcontrole.
>Atletiek Zeeland gaat uit van de goede wil van de forumdeelnemers. Reacties die niet stroken met de hiervoor genoemde forumregels, worden zonder enige uitleg uit het forum verwijderd.

Registreer hier en respecteer bovenstaande forumregels bij het geven van een reactie.
 
Laatste reacties:
Martijn de Kok: Levensduur Van Sporthorloges..
Jeroen Janse: Levensduur Van Sporthorloges..
Recente Zeeuwse prestaties meer prestaties
04-11: 13e Drechtstadloop Dordrecht (10)
04-11: New York City Marathon (2)
28-10: Marathon Ljubljana (7)
28-10: 36e Marathon Brabant Etten-Leur (61)
28-10: Diepe Hel Holterbergloop Nijverdal (1)
28-10: Ghent Marathon Gent (5)
21-10: 43e Amsterdam Marathon (26)
21-10: 10 van AVR Rucphen (6)
21-10: Kievitloop Bergen op Zoom (4)
14-10: 35e Marathon Eindhoven (10)
14-10: Linker Oevert marathon Antwerpen (5)
07-10: 33e Singelloop Breda (41)
23-09: 34e Dam tot Damloop Amsterdam (24)
23-09: Vestingloop Willemstad (21)
23-09: Berenloop Beernem (5)
16-09: Berlin marathon Berlijn (4)
Recente video(s)
Atletiek Zeeland © 2018